LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] 1. duizeligheid 2. alcohol

Ervaringen met medicijnen? Geef hier jouw mening.
anoniem

1. duizeligheid 2. alcohol

Ongelezen bericht door anoniem »

Ik ben een vr. van 49 en ik rook.

Ik gebruik nu 2 jaar paroxetine: eerst deroxat, de apotheek wijzigde dit.Ik verbeelde me echter dat er een licht verschil was tussen deze twee middelen. Het eerste beviel me beter.
Vanaf dag 1 heeft het me trouwens fantastisch geholpen.Ik werd er echt een ander mens van. Weg was de angst en paniek, ik zit prettiger in de auto, durf weer op vakantie en durfde te solliciteren. Tja, het is toch wat...
Na een half jaar ben ik 1 tablet om de dag gaan gebruiken ( 20 mg ).Ben gewend deze 's avonds na het eten in te nemen.Soms neem ik 'm een paar uur eerder.
Behalve dat ik me in het begin wat anders voelde in mijn hoofd ( afstand voelen), veel moest gapen, erg lang kon slapen, verminderd libido had en een beetje spierzwakte had, waren er geen andere noemenswaardige bijwerkingen.
Na het lezen in dit forum begrijp ik nu waar mijn 3 kg gewichtstoename vandaan komt....en ook waarom het eten me minder goed smaakt dan vroeger.... enfin, ik klaag er niet over want er staat iets goeds tegenover!!
Maar nu: vandaag is het me voor de 2e keer overkomen:
ik sta in een winkel en wordt van het ene op het andere moment duizelig, d.w.z. voor mijn ogen draait alles. Ik moest me vasthouden omdat ik dacht om te zullen vallen. Ik ging ook dubbel zien. Ik vroeg hulp aan een winkeljuffrouw die water voor me haalde.Na ongeveer 5 minuten herstelde het zich langzaam. De rest van de avond bleef ik een beetje raar in mijn hoofd: lichte hoofdpijn en pijnlijke schouders.Ik voelde ook wat lichte kramp op mijn borst en had hartkloppingen.
De 1e keer dat het me overkwam ( 7 wk geleden) werd me door een huisarts gezegd dat ik w.s. een hyperventilatieaanval had gehad.
Dat was mede door stresvolle omstandigheden. Vandaag waren die er echter niet. Door berichten van radar ben ik me af gaan vragen of het niet door de medicijnen komen kan.
Vanmiddag had ik de paroxetine n.l. net ingenomen ( 3 u. eerder dan anders).
Wie herkent dit verschijnsel of heeft er ook last van?
Hééél graag een berichtje....

Ander onderwerp: hoe gaan anderen om met het gebruik van alcohol naast de paroxetine?
Ik hoor er heel wisselende berichten over.
Sommigen beweren beter tegen alcohol te kunnen dan voorheen. Zelf probeer ik er wel voorzichtig mee te zijn.
Ben nieuwsgierig naar reacties!
Alvast bedankt!!
anoniem

valerie

Re: 1. duizeligheid 2. alcohol

Ongelezen bericht door valerie »

Hallo Anoniem,

Ik weet niet of de duizeligheid etc. te maken heeft met de seroxat/paroxetine, wel weet ik wat hyperventilatie is.
En wat je schrijft komt bij mij over als een hyperventilatieaanval. Ikzelf heb last van chronische hyperventilatie en voel mezelf vaak duizelig/licht in mijn hoofd en zo. Als je zo nu en dan een hyperventilatie aanval krijgt kun je het gevoel krijgen/hebben te stikken, tintelende vingers te hebben, pijn op de borst. Een hyperventialtie aanval krijg je niet alleen in een stress volle periode, maar kan ook gebeuren als je weer in een wat rustiger vaarwater zit.

Het is bij iedereen weer anders.

Ik hoop dat ik je hiermee een beetje heb geholpen/heb gerust gesteld?

valerie

Re: 1. duizeligheid 2. alcohol

Ongelezen bericht door valerie »

Wat bij mij helpt/waar ik mezelf erg goed bij voel is:
Ik doe elke morgen ± 10 min. ademhalingsoefeningen.
Even de tijd nemen voor jezelf en jezelf bewust maken van een juiste ademgaling. Ik doe dit inmiddels 18 jaar en voel mezelf hier lekker bij.

Probeer als je jezelf weer eens duizelig voelt/naar, te ademen vanuit je middenrif en niet vanuit je borst.

anoniem

Re: 1. duizeligheid 2. alcohol

Ongelezen bericht door anoniem »

bedankt voor je reactie Valerie!
Ik heb de volgende dag nog een weekendarts gebeld omdat ik een erg raar gevoel achter mijn oogkassen bleef houden. Het dubbelzien vond ik geloof ik nog wel het vreemdst.En daags daarna was mijn polsslag ook nog heel snel en fladderig. Ook hij benoemde het als hyperventilatie; in elk geval een reactie van het vegetatieve zenuwstelsel op stress. Je lichaam reageert dan, terwijl je zelf niets in de gaten hebt.
Wanneer ik vroeger hyperventileerde dan ademde ik juist heel zwaar en snel ( pure angst ). Dit ervaar ik nu dus heel anders.
De arts vergeleek de oogklachten met migraine-achtige dingen.Dat kan ik me nu ook voorstellen.
Misschien heb ik verondersteld dat hyperventilatie niet samen kan gaan met het gebruik van de paniekpil?
( zou te mooi zijn om waar te zijn...)
Evenzogoed laat ik bloeddruk e.d. nog even nakijken bij mijn eigen huisarts.Wel prettig om te weten hoe het er bij staat.
Ik ben overigens wel benieuwd of anderen de duizeligheid ook vanuit hun ogen ervaren.(tegelijk een zwak gevoel in de benen)

Gebruik jijzelf ook seroxat Valerie?
Lastig trouwens om zo vaak zo'n aanval te krijgen.....ik moet er niet aan denken!
Bedankt in elk geval voor de tip van de ademhalingsoefeningen. Ik ga er zeker iets mee doen.
Succes en bedankt!

valerie

Re: 1. duizeligheid 2. alcohol

Ongelezen bericht door valerie »

Ikzelf gebruik inmiddels 8 jaar Seroxat en ondervind geen negatieve bijwerkingen van dit medicijn.

Het is niet dat ik elke dag de hyperventilatieklachten zoals o.a. duizelig zijn voel/heb, maar als ik het heb/voel raak ik niet meer in paniek.

Migraine zei de arts tegen je! Naar is dit he? Je hebt dan inderdaad aan 1 kant een kloppende/bonzende pijn en pijn op je ooglid (zelfs als je met je ogen knippert). Maxalt smelttabletjes helpen hier erg goed tegen.
Een oogmasker soms ook, dit leg je en paar minuutjes in het vriesvak en legt het dan dus op je ogen. Verkoelt heerlijk.

valerie

Re: 1. duizeligheid 2. alcohol

Ongelezen bericht door valerie »

Ben ik weer even,

Ik heb even terug gezapt op dit forum (zeg maar) daar ik eens een clubje tegenkwam voor mensen die hyperventilatie en-of een fobie hebben.
[email protected] is het e-mailadres.
Misschien een kijkje waard?

eva

Re: 1. duizeligheid 2. alcohol

Ongelezen bericht door eva »

beste anoniempje
je had een vraag over het medicijn met alcohol ik ga zelf regelmatig uit en drink dan ook ,ik weet natuurlijk ook dat het niet goed is in eerste instantie had ik nergens last van gewoon het zelfde als voor de medicijnen maar een tijdje later kreeg ik elke keer vooral op mijn benen blauwe plekken ik had eerst nog geen verband gelegd met de medicijnen en alcohol dus ik werd door gestuurd door mijn huisart in het ziekenhuis konden ze het niet vinden wat het was maar na een tijdje kon ik zelf de link wel leggen ik hoop dat je nu iets meer weet hoewel dat voor ieder persoon verschilt veel liefs

anoniem

Re: 1. duizeligheid 2. alcohol

Ongelezen bericht door anoniem »

Nog even reageren:
Eva, de medicijnen hebben net als alcohol een bloedverdunnende werking. Ik heb me wel eens gestoten; normaal reageert je huid er amper op maar nu wel.Dus helemaal als je meer dan wenselijk hebt gedronken.

Ik ben bij mijn huisarts geweest. Koffie en nicotine kunnen je vegetatieve zenuwstelsel prikkelen net zoals natuurlijk stress! Bloeddruk was goed en zo, maar dat dubbelzien was geloof ik toch een ongewone reactie.
Ik ben dus nog steeds benieuwd of er iemand is die dit als behorend bij migraine heeft ervaren!?

Huisarts vindt dat een dergelijke aanval niet meer hoort voor te komen als ik enkele regels in acht neem. Voor de spanning in mijn schouders krijg ik fysiotherapie en verder ook ademhalingsoefeningen. Koffie en roken ben ik nu driftig aan het minderen.Daarnaast ben ik weer eens aan het wandelen en ga 2 keer per week zwemmen.Bij nader inzien had ik onbewust ook spanningen over mijn werk en heb daarvoor nu ook een plannetje om wat relaxter mee om te gaan.......
In elk geval kunnen het geen bijwerkingen van de paroxetine zijn, daarvoor gebruik ik te weinig ( ik ben nu elke dag een halve gaan nemen i.p.v. om de dag een hele van 20 mg.)
Ik moet jullie zeggen dat ik dit forum als erg zinvol ervaar.Bedankt nog en jullie:........ook succes.
Trosradar.nl ook bedankt!

Gesloten