LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] De akties van Beter Bed!!!

Goede of slechte ervaringen met meubels? Geef hier jouw mening.
mevr. Tol

De akties van Beter Bed!!!

Ongelezen bericht door mevr. Tol »

Wij ontvingen een actiekrantje van Beter Bed met daarin een aanbieding van een bed voor EUR 299,- Toen wij een week later hetzelfde bed wilden kopen was de aktie niet meer geldig en moesten wij het volle pond nl. EUR 589,- betalen. Begrijpelijk; de aktie was immers voorbij. Wat schetst onze verbazing toen wij een week later weer het krantje van Beter Bed kregen stond hetzelfde bed wat wij reeds gekocht hadden (verkoopovereenkomst getekend en al) weer in het krantje voor de aktieprijs EUR 299,- en tevens op de internetpagina wordt hetzelfde bed aangeboden tegen een prijs van EUR 299,- Beter Bed heeft ons niet ingelicht op het moment van de koop dat het bed twee werkdagen later voor de aktieprijs EUR 299,- verkocht zou worden. Het commentaar van de klantenservice hierop was dat Beter Bed zijn personeel pas op de dag dat de aktie van kracht is wordt ingelicht over de akties. Zelf hebben wij uitgevonden dat Beter Bed de prijzen vanaf mei 2003 elke week wijzigd (de ene week de hoge prijs en de andere week de aktieprijs). Het kwam ons vreemd voor dat de verkopers van Beter Bed dit niet zouden weten. Nu is het zo dat sommige kopers geluk hebben en andere niet. Als je als klant een bed koopt en je koopt net in de verkeerde week een bed dan voel je je flink belazerd.

Natuurlijk namen wij direct contact op met het betreffende filiaal en met de klantenservice van Beter Bed. Zij konden helaas niets voor ons doen.
Verkoop overeenkomst getekend dus e.e.a. kon niet worden terug gedraaid. Natuurlijk was annuleren een optie alleen dan berekend Beter Bed 50 % van de prijs wat neerkomt op de aktieprijs. Dus dat is ook geen optie.

Is er uberhaupt iets wat wij hiertegen kunnen doen???????

16again
Berichten: 16187
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: De akties van Beter Bed!!!

Ongelezen bericht door 16again »

Daar u al aangeeft dat u willens en wetens kocht , terwijl de actie voorbij was , erkent u al uw zwakke positie. Toch zijn er mogelijke aanknopingspunten:

1) ervan uitgaande dat het CBW erkende winkel betreft:
Volgens de CBW voorwaarden geldt er een annuleringspercentage van 30%.
Pas zodra het bestelde uitgeleverd kan worden bedragen de annuleringskosten 50%. (de leverancier heeft nu namelijk een extra schadepost, namelijk het bed op voorraad)
In uw geval kunt u aansturen op "slechts" 30% annuleringskosten. Indien uw bed al besteld is, dan is dat geen reden om de annuleringskosten te verhogen tot 50%, omdat u direct een nieuwe overeenkomst sluit voor de actieprijs voor datzelfde bed!


2) Uw zou bij een buro voor rechtshulp o.i.d. kunnen informeren inhoeverre u de koop kunt laten ontbinden op grond van dwaling/misleiding. U meent te kunnen aantonen dat het personeel weet dat om de week actieprijzen gelden.

3) (dreigen met) ruchtbaarheid in programmas zoals kassa/radar kan ook wonderen doen.


welterusten :)

chantal

Re: De akties van Beter Bed!!!

Ongelezen bericht door chantal »

sorry, maar u kunt hier niets tegen doen zonder medewerking van het bedrijf
al weten de verkopers ervan hoeven zij u niet te informeren.
akties zijn er om extra klanten naar de winkel te krijgen

maar 2 dagen na de verkoop een aktieprijs invoeren en niets willen doen voor de klant getuigt natuurlijk wel van zeer klantonvriendelijk gedrag en zal beterbed niet helpen een goede naam op te bouwen

ik zal toch nogmaals naar het filiaal gaan en een gesprek met de manager vragen

succes*S*

LoisLane
Berichten: 2
Lid geworden op: 10 jul 2003 16:27

Re: De akties van Beter Bed!!!

Ongelezen bericht door LoisLane »

Zijn de verkoopvoorwaarden wel aan u overhandigd voor het sluiten van de koop?
De winkelier heeft namelijk de plicht om u in de gelegenheid te stellen kennis te nemen van de gebruikte voorwaarden u dit bed koopt.

Als de winkelier dat nagelaten heeft kan u mogelijk geheel onder de annuleringskosten uit komen.

san en lis

Re: De akties van Beter Bed!!!

Ongelezen bericht door san en lis »

Helaas voor u mevrouw maar de medewerkers in het beterbed filiaal weten de nieuwe acties van het hoofd kantoor niet die krijgen ze pas te horen als de folders verspreid zijn. dit is de policy van beter bed anders handeld iedereen met voorkennis en dat kan ook weer niet de bedoeling zijn.

Geduld is een schone zaak gewoon de aanbiedingen volgen en niet impulsief aankopen doen

Gesloten