LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Kapot bankstel

Goede of slechte ervaringen met meubels? Geef hier jouw mening.
syra1409
Berichten: 1
Lid geworden op: 29 jul 2010 12:49

Kapot bankstel

Ongelezen bericht door syra1409 »

Beste forummers,

Ook wij zijn in de verkooppraatjes van Seats en Sofas getrapt. Na verschillende verhalen gehoord te hebben ben ik toch wel nieuwsgierig wat nu voor ons de migelijheden zijn.

In één van de filialen hebben wij ruim 1.5 jaar geleden een leuke hoekbank besteld. 1.5 jaar geleden kregen wij te horen dat wij de bank konden ophalen. In de winkel aangekomen, mochten wij niet eerst de bank uitpakken om te controleren of alles in orde was.

Thuis aangekomen bleek dat er een aantal pootjes ontbraken en er een scheur in het onderdoek zat. Natuurlijk hebben wij gelijk contact opgenomen met Seats en Sofas. Het zou alleen mogelijk zijn om de onderdelen te bestellen zodat wij deze er zelf onder konden zetten, of we moesten de hele bank terugbrengen. Wij hebben dus afgesproken dat wij dit zelf zouden doen, maar helaas, na herhaaldelijk bellen, wist nog steeds niemand wat er besteld zou zijn en natuurlijk was het niet geleverd. Uiteindelijk hebben we de hoop opgegeven, omdat dit toch niet zo in het zicht is en we er dikke boeken onder hebben kunnen leggen.

Omdat je bij Seats en Sofas zelf de kwaliteit van de stof kunt bepalen, hebben wij voor de op één na duurste stof gekozen, die ook nog eens vlekafstotend zou zijn en makkelijk te reinigen. Ook dit bleek niet het geval. De stof is van slechte kwaliteit ( erg slap, ipv de sterke die we hebben besteld) en onmogelijk te reinigen.

Inmiddels is eigenlijk de hele bank doorgezakt, zowel de leuningen als de zitting, en kraakt. Nu heb ik begrepen dat een bedrijf aangesloten moet zijn om aanspraak te kunnen maken op reparatie en dat Seats en Sofas dat niet is. Zou er eventueel nog een mogelijk zijn om toch onze bank te laten maken of het geld terug te krijgen? De bank is tot op heden nog steeds niet afbetaald...

Graag advies,

S.

crazyme
Berichten: 8151
Lid geworden op: 10 jun 2005 23:34

Re: Kapot bankstel

Ongelezen bericht door crazyme »

Rechtzaak starten is de enige optie.

Bedrijven die zijn aangesloten bij het CBW kunt u via een veel eenvoudiger en voordeliger procedure tot herstel dwingen.

Gesloten