LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Otak

Goede of slechte ervaringen met meubels? Geef hier jouw mening.
Work
Berichten: 2
Lid geworden op: 23 dec 2010 21:42

Otak

Ongelezen bericht door Work »

Wij zitten met ons handen in het haar. We hebben dik twee maand gelden meubels gekocht. Zouden af geleverd worden op de dag van onze verhuizing. Dus alles verkocht. Belden ze een dag van te voren op dat de meubels in een andere week twee week later) geleverd zouden worden!
Dat was niet volgens afspraak....met over en weer bellen inmiddels leenmeubels gehad. Afspraak tussen de manager en ons. Met het personeel valt niet te communiceren (mevr. die ons hielp kon geen eens de maat van de bank opnemen!!).
Nu zouden de meubels deze week geleverd worden maar nog niets gehoord. Gebeld, maar men kon het niet vinden en nu worden we morgen terug gebeld.
We hebben wel een aanbetaling gedaan maar gelukkig niet alles al betaald!

Welke rechten, plichten hebben we en wat zouden we kunnen doen?

:(

sjoegel
Berichten: 3081
Lid geworden op: 09 okt 2007 19:19

Re: Otak

Ongelezen bericht door sjoegel »

Heel vervelend maar je moet gewoon wachten. In hun algemene voorwaarden zal staan dat ze een paar maanden extra hebben om de meubelen te leveren. Dat ze leenmeubelen aanbieden is heel netjes. Dat zijn ze niet verplicht namelijk.

Gooi nooit je oude meubelen weg voordat je nieuwe hebt.

Momenteel is het lastig zaken doen in meubelland. Enkele stofleveranciers zijn failliet of staan op omvallen. Ook andere toeleveranciers zoals voor vullingen hebben het moeilijk. Dat is lastig voor de fabrikanten en zorgt ervoor dat ze andere leveranciers moeten regelen. Dit kost allemaal extra tijd.

Dus.... gewoon even wachten en een beetje begrip voor Otak die de meubelen ook liever gelijk bij U op de stoep zet. Dat de mevrouw geen bank kan opmeten geloof ik niet. Ik denk dat het onwil is als reactie op uw onterechte boosheid.

16again
Berichten: 16398
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: Otak

Ongelezen bericht door 16again »

Zouden af geleverd worden op de dag van onze verhuizing..
In hun algemene voorwaarden zal staan dat ze een paar maanden extra hebben om de meubelen te leveren
Volgens CBW voorwaarden geldt die extra maand levertijd alleen indien sprake was van een vermoedelijke levertijd (zoiets als week 42..44)
Is er sprake van een vaste leverdatum (datum x) dan heeft de ondernemer die maand extra niet, en kun je direct de koop ontbinden.

Ik betwijfel of je dan eerder je meubels hebt, tevens netjes dat je leenmeubelen hebt

Gesloten