LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] (Slechte) service bij meubelzaken als je jong bent

Goede of slechte ervaringen met meubels? Geef hier jouw mening.
dana
Berichten: 3
Lid geworden op: 24 jan 2004 21:48

(Slechte) service bij meubelzaken als je jong bent

Ongelezen bericht door dana »

Nadat ik een mooi bed had gekocht, was ik vandaag maar eens gaan zoeken naar wat meubelen die daarbij pasten. Hiervoor ging ik o.a. naar Eras Interieur in Tilburg, dat bekend staat om de hoge kwaliteit (en prijzen) van de meubelen.
Wat mij opviel was dat ik (alleen, jong, in spijkerbroek) zeker een kwartier heb rondgelopen voordat ik benaderd werd door het toch zeer overvloedig aanwezig zijnde personeel, terwijl echtparen (ouder, chiquer gekleed) al bij de deur verwelkomd werden, koffie aangeboden kregen enzovoorts. Ook toen ik vroeg naar de meubelen uit een van de duurste series die ze hebben (en waar ik echt naar op zoek was) werd er bijna betuttelend met me omgegaan en duurde het lang voordat ik ze had overtuigd dat ik het meende.

Zijn er meer mensen die een soortgelijke situatie hebben meegemaakt? Ik vind het beledigend. :cry:

freeminded

Re: (Slechte) service bij meubelzaken als je jong bent

Ongelezen bericht door freeminded »

helaas is dat vaker het geval met winkels :( ! Verkopers maken vaak de fout geen tijd te besteden aan klanten die der niet interessant uit zien. ze vergeten dus ook dat die mensen ook wel zouden willen kopen. Zelf hen ik samen met mijn collega het zelfde probleem mee gemaakt. Hij was op zoek naar een nieuwe auto en vond t is tijd worden voor een leuke sport auto...een celica dat zou t worden! hij der op zn vrije dag met zn 2 kinderen naar toe. lekker in zn spijker broek en ongeschoren (kom je ben toch vrij of nie :lol: ) de schowroom binnen. met veel pijn en moeite werd hij aangesproken en kon hij merken dat ze eigelijk weer snel van hem af wouden. De volgende dag vertelde hij mij verbaasd dit verhaal waar op ik in mijn pauze daar naar toe ben gegaan. nu ben ik nog maar 20 maar moet ik voor mijn werk in een net 3 delig pak lopen. Ook duidelijk dat ik met mijn leeftijd gewoon weg geen geld heb voor een nieuwe cellica ben ik er toch naar binnen gelopen. en HOP een verkoper op mn nek....(als je geen vrienden heb is dit een tip :wink: ) hij heeft me een uur binnen gehouden en aan de koffie gezet. alles kon en nix moest. Dit geeft dus ook weer aan dat je voorkomen (jammer genoeg) toch vaak de doorslag geeft bij de verkopers. mijn collega heeft hier dus zijn auto toch maar niet gekocht :lol: (zonde van de verkoper zijn provisie :twisted:

bemore

Re: (Slechte) service bij meubelzaken als je jong bent

Ongelezen bericht door bemore »

Moet je als vrouw eens proberen een motor te kopen bij Motoport De Regt in Goes. Ze zien je gewoon niet staan.
Bij een tweede bezoek (in gezelschap van mijn man) werden we wel direct geholpen. Echter, ik was degene die een motor zocht en die vragen stelde, mijn man was degene die de antwoorden kreeg. :evil:
Gelukkig heb ik nu een zaak gevonden die vrouwen wel serieus neemt :P

san en lis

Re: (Slechte) service bij meubelzaken als je jong bent

Ongelezen bericht door san en lis »

Het komt over al voor het maakt niet uit waar je komt als je een jeugsdig uiterlijk hebt en je bent ook nog eens sportief jeugdig gekleed dan wordt je vaak links laten liggen. Ik vind het een verkeerde instelling van de winkeliers en het gaat met name op bij meubelboulevards, autodealers en andere zaken waar duurdere artikelen worden verkocht.
Indien wij binnen komen en die mentaliteit hangt in de winkel gaan wij rechtsomkeert naar een ander met de gedachte jammer voor ze als ze niets willen verdienen.
Aan je uiterlijk kunnen ze niet zien of je het je wel of niet veroorloven wat je wil.
Dus kop op er zijn ook wiinkels waar men niet zo naief is.

J. Slim

Re: (Slechte) service bij meubelzaken als je jong bent

Ongelezen bericht door J. Slim »

Domme beginnersfouten van verkopers. Tip aan hen: let eens op de handen van mensen die je zaak binnenlopen. Vaak verraden deze de koopkracht van je potentiele klant door de ringen of het horloge dat je ziet. Weet ook dat juist de rijkste mensen er het meest sjofel bijlopen i.t.t. de wannahaves. Ooit wel eens op zaterdag door de schoolstraat in Wassenaar gelopen? Alleen maar spijkerbroeken en slobbertruien. Je gaat je toch niet opvallend kleden? Voordat je t weet ben je alles kwijt.

Gesloten