LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] De Stoffeerspecialist Van Rijszen

Goede of slechte ervaringen met meubels? Geef hier jouw mening.
Hans3D
Berichten: 4
Lid geworden op: 26 aug 2011 16:01

De Stoffeerspecialist Van Rijszen

Ongelezen bericht door Hans3D »

Zijn er meer mensen die ervaring hebben met deze stoffeerspecialist? Mijn moeder van 85 heeft zich laten ompraten door deze specialist om een stoel opnieuw met leer te laten bekleden voor 1000 euro (contant betalen). Kussen van andere stoel wordt 'gratis' opgevuld. Werd aan de deur gebeld en met mooie praatjes een opdracht binnengehengeld. Folder bij zich met [bedrijfsgegevens verwijderd] Stoel afgelopen vrijdag meegenomen. Hoe dit verder af te handelen?
Laatst gewijzigd door Radar op 02 nov 2015 11:22, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Bedrijfsgegevens verwijderd

sjoegel
Berichten: 3081
Lid geworden op: 09 okt 2007 19:19

Re: De Stoffeerspecialist Van Rijszen

Ongelezen bericht door sjoegel »

Wat voor model stoel is het ?
1000 euro betaal je al snel voor een herstoffering zeker in leer.

adriana64
Berichten: 1
Lid geworden op: 18 nov 2015 11:05

Re: De Stoffeerspecialist Van Rijszen

Ongelezen bericht door adriana64 »

Bij mijn vader (91) is het ongeveer hetzelfde verhaal. Ze belden aan met de vraag of mijn vader iets te repareren had. Mijn vader zei van niet. Met een mooi verhaaltje hebben ze zichzelf naar binnen gekletst. Vervolgens zagen ze twee sta-op stoelen staan. Aan de ene mankeerde volgens hun van alles en nog wat dus ze namen hem mee voor reparatie. Kosten 500 euro. Contant betalen! Toen ze deze stoel terug kwamen brengen hebben ze de andere meegenomen om te "reinigen" kosten zouden 150,-- euro zijn. Het duurde weken voordat deze stoel terug was. Telefonisch waren ze niet bereikbaar en ook op de mail werd niet gereageerd. Ik heb aangegeven via mail dat ze het aan mij moesten laten weten wanneer de stoel terug gebracht zou worden dan wilde ik daar bij zijn. Op een gegeven moment belde mijn vader dat zijn stoel terug was. Er zou van alles stuk aan geweest zijn de kosten bedroegen 650,-- euro wederom contant moeten betalen wat mijn vader helaas gedaan heeft. De folder van hun had hij op tafel liggen, hij is geld wezen pakken en toen hun weg waren was de folder van hun ook verdwenen. Mijn vader heeft nu alleen nog maar een rekening waar op geschreven staat wat de kosten waren. Zonder firma naar of wat dan ook. Het lijkt op een blad wat uit een standaard blok komt wat iedereen zo zou kunnen kopen. Kortom alle sporen die naar hun zouden kunnen verwijzen zijn verdwenen en ze hebben de stoel buiten mij om teruggebracht. Ze willen dus alleen maar "zaken" doen met oude mensen die te goedgelovig zijn. Ik heb op Facebook ook al mensen gevonden waarbij hun ouders op gelijksoortige wijze behandeld [wijziging van moderator: ongefundeerde bewering verwijderd] zijn. Dus doe alsjeblieft geen zaken met dit bedrijf.
Laatst gewijzigd door Radar op 18 nov 2015 11:40, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Ongefundeerde bewering aangepast

allardb
Berichten: 1
Lid geworden op: 28 dec 2015 12:58

Re: De Stoffeerspecialist Van Rijszen

Ongelezen bericht door allardb »

Bij mijn moeder van 85 hetzelfde verhaal. De stoffeerspecialist van Rijszen heft bij haar een perzisch tapijtje "gerepareerd". Volkomen onduidelijk wat daar bij gedaan is, Het factuurbedrag van eur 847,- is hoger dan het kleedje zelf gekost heeft. Dit bedrag moest contant worden voldaan, [Persoonsgegevens verwijderd door moderatie] is met mijn moeder naar de pinautomaat gegaan om haar het bedrag te laten pinnen. Op de factuur ontbreekt het bedrag aan BTW, geen btw nummer, geen adres, bedrijfsnaam of wat dan ook.

Een andere "reparatie" die hij heet uitgevoerd is het schoonmaken van een zijden kleedje voor het bedrag van eur 1150,-. Ook dit moest weer contact betaald worden. Als laatste heeft hij het leer van haar eetkamerstoelen gerestaureerd. Dit is het moment dat mijn moeder mij inschakelde, want hij wil hier eur 2750,- voor hebben. Hetgeen die stoelen zelfs nieuw bij lange na niet waard zijn. Ik heb mijn moeder gevraagd een afspraak met hem te maken waar ik bij zou zijn. Ik heb [Persoonsgegevens verwijderd door moderatie] gebeld met deze mededeling. Afgelopen donderdag 23-12-2015 heeft [Persoonsgegevens verwijderd door moderatie] zich onaangekondigd bij mijn moeder vervoegd en de eetkamerstoelen meegenomen (zij was verbouwereerd en heeft hem binnen gelaten). Inmiddels ben ik bij de politie geweest maar die zeggen niet al te veel te kunnen doen. Ik dacht aangifte te kunnen doen van wederrechtelijk toe-eigening. Deze stoffeerspecialist zetelt in Utrecht, op de [Persoonsgegevens verwijderd door moderatie] en ik zou ouderen en hun familieleden willen waarschuwen op geen enkele wijze met deze man in zee te gaan.
Laatst gewijzigd door Radar op 29 dec 2015 10:59, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Persoonsgegevens verwijderd door Forummoderatie

crazyme
Berichten: 8151
Lid geworden op: 10 jun 2005 23:34

Re: De Stoffeerspecialist Van Rijszen

Ongelezen bericht door crazyme »

De factuur voldoet in elk geval totaal niet aan de wettelijke eisen. Wellicht is een tip richtig de FIOD een idee ?

Diefstal van de stoelen is niet van toepassing, uw moeder heeft hem binnen gelaten en de stoelen mee laten nemen. Ik zou de stoelen in elk geval per direct terugvorderen aangezien hij het meegeven kan uitleggen als bevestiging van de opdracht.

verder : https://www.facebook.com/AVROTROSRadar/ ... 5749806072

Kennelijk is dit de nieuwe scharensliep.

Gesloten