LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] netwerkmarketing versus franchise

Vragen of opmerkingen over mulit level marketing kan je hier kwijt.
respects

netwerkmarketing versus franchise

Ongelezen bericht door respects »

Ik ben toch wel benieuwd wat mensen die zo ondoordacht dingen schreeuwen over netwerkmarketing denken over franchise.

Want bij franchise is namelijk precies hetzelfde gebeurt als nu met netwerkmarketing.

Eerst gaat iedereen schreeuwen en janken. Mensen raakte hun torenhoge inlegbedrag kwijt omdat ondernemerschap toch iets meer betekend dan alleen geld vangen zonder hard te werken.

Franchise was 50 jaar geleden bijna verboden geweest omdat men vond dat het een pyramide :lol: was.
En nu is het niet meer weg te denken uit de samenleving. Vele miljoenen mensen verdienen nu hun brood door in een franchise onderneming te werken.

En ik vraag me af: van alle mensen die zo tegen netwerkmarketing zijn en/of proberen hun 'vrienden' te beschermen tegen iets wat ze zelf niet eens begrijpen....waar werken die dan?? :D

Trouwens, echte vrienden zijn het niet eens. Want als je een echte vriend zou zijn, dan zal je nooit de verantwoordelijkheid willen hebben om je vriend tegen te houden om zijn dromen te realiseren.
En beschermen?? Ga jij straks de opleiding van zijn/haar kinderen betalen, of het pensioen aanvullen, en alle dingen kopen die ze willen hebben in het leven??? DACHT IK AL......FIJNE VRIENDSCHAP!!!

groeten

lonk

Re: netwerkmarketing versus franchise

Ongelezen bericht door lonk »

Ik ben het met voorganger eens, velen schreeuwen eerst en denken dan misschien na.
Multi level marketing is de legitieme marketing methode van deze eeuw, met als groot voordeel dan mensen die hard werken veel betaald krijgen en die niet werken, niets betaald krijgen. Het meest eerlijke systeem dat er bestaat en geeft iedereen gelijke kansen. Wel gestudeed of weinig gestudeerd of helemaal niet gestudeerd, het hindert niet, ja kan het allemaal doen en met evenveel kans op succes!!

Echter wat er wel aan vast zit is, gun je iemand wel dat hij wat verdient, daar zit meestal de kneep.

Ik ken MLM al vele jaren en vind het een zeer goed en eerlijk systeem zonder dubbele bodem of bedriegerijen!!!

Pyramide spelen zijn bij wet verboden, is iets heel anders.
Bij MLM heb je je verschillende niveaus, maar uiteindelijk zijn alle bedrijven pyramides.
Bij Albert Heijn of Shell od Microsoft heb je ook maar een man aan de top en daar onder twee of drie man enz., het zijn allemaal pyramides, maar geen spelen en ook niet verboden!!
Dus.... denk na voor aleer gij doende zijt en zijt gij doende denk dan nog!!!
ooit een zeer wijze uitspraak van een geleerde!
Gegroet doemdenker!!

Bo

Re: netwerkmarketing versus franchise

Ongelezen bericht door Bo »

Ik ben net benaderd door een vriend van me iemand van ACN, een bedrijf die werkt met het principe MLM de legale wijze van franchishing.
De basis van dit concept is vertrouwen via mond-op-mond reclame dus het wordt overgebracht via vrienden en kennissen, op zich niks mis mee. Alleen hoeveel weet iedereen ervan?
Ik lees zowel de pro's als de contra's en ben wel argwanend tegenover het idee. De bedoeling is dat je - een toch aanzienlijk bedrag - 549 euro- zelf inlegt en dat je naarmate je meer mensen binnenbrengt zowel klanten als collegaverkopers je op een gegeven moment tot de 7e trap exponentieel geld gaat verdienen.Dit is t zelfde idee als t priamide concept met dezelfde risico's nl. dat je de volgende inleg of de daarop volgende inleg niet terug verdient. Ergens zit de stop. Het risico is gewoon dat je voor een onbekend concept een behoorlijk bedrag betaald zonder daawerkelijk bewijzen te hebben dat je een behoorlijk bedrag gaat terugverdien.
Ik vindt de verhalen over acn, het bedrijf allemaal nogal vaag en ik heb weinig concrete bewijzen gezien over behaalde resultaten en omzet en diensten enz. Meer zie ik de overgemotiveerde medewerkers die hun inleg proberen terug te verdienen .
Kortom het risico dat je neemt is wel erg groot t.o.v. de bwijzen en garanties die je hebt het is nog maar de vraag of je klanten kan werven. Wat zijn de feiten?

ad s

Re: netwerkmarketing versus franchise

Ongelezen bericht door ad s »

Je kunt navraag doen bij KvK, belastingdienst (acn is een bv en publiceert haar jaarcijfers). Je kunt ook op het hoofdkantoor in Amsterdam een rondleiding krijgen, delflandlaan nr 4, elke vrijdagmiddag.

Zijn er garanties op succes? Nee, natuurlijk niet. Als je ook maar één reden voor jezelf vindt om het niet te doen, moet je het gewoon niet doen en wordt je gewoon klant van een bedrijf dat een hele goede dienst in de markt zet en een zeer goede klantenservice heeft.

suc6 met je beslissing

Mwabaw

Re: netwerkmarketing versus franchise

Ongelezen bericht door Mwabaw »

Ik zou niet voor 549 ex btw (653 incl btw) mezelf kopzorgen bezorgen. Je moet namelijk 3 andere mensen hebben die investeren en 20 klanten voordat je dat geld terugkrijgt.

Bij EurExcel hoef je maar 325 incl btw te betalen dat je ook al terugkrijgt bij 5 klanten... Geen zakenpartners die ook investeren dus...

Info via [email protected]

Gast

Re: netwerkmarketing versus franchise

Ongelezen bericht door Gast »

Ja maar omdat mensen Eurexcel maar onzin vinden en denken dat die de boel proberen in de **** te nemen zal dat ook niet opschieten he!

Ik zou eerder in iets goed investeren wat iets kost dan in iets slechts dat een koopje is. Kwaliteit bewijst zich vanzelf!!!!

Ad S

Re: netwerkmarketing versus franchise

Ongelezen bericht door Ad S »

Markinconstarica!

Ik vind je houding een beetje goedkoop. Je gaat namelijk je eigen bedrijf verheelijken ten koste van een ander bedrijf. Weet je dat als jij echt succes had je hier niet eens zat ? Je moet niet bang zijn voor ACN of Euphony ( maar dat laat je in je reactie wel zien) maar gewoon lekker keihard aan je eigen business doorbouwen ! Het moet je toch een worst wezen wat ACN kost of Euphony en hoe snel ze groeien.


MLM is niets meer en niets minder dan een groei in persoonlijke ontwikkeling ,leren , leren,leren ...... zal ik het zo opvatten dat je nog steeds lerende bent.....

Mvgr

Ad S

respects

Re: netwerkmarketing versus franchise

Ongelezen bericht door respects »

Best leuk allemaal, mensen die hun bedrijf promoten....niks mis mee, maar dat is niet wat ik vroeg als subject.

Het is toch een hele simpele stelling, maar al die mensen die zo lopen af te geven in elk onderwerp, blijven hier verdacht stil.

Kom nou eens met echte antwoorden, dames en heren. Of is het afkraken makkelijker dan nadenken en serieus antwoord geven?

Groeten.

Consument
Berichten: 13
Lid geworden op: 14 okt 2003 22:39

Re: netwerkmarketing versus franchise

Ongelezen bericht door Consument »

Beste respects,

Ik kan me goed bij jouw stelling aansluiten. Vooral het laatste vind ik steengoed.
Er zou heel veel veranderen als mensen naar zichzelf luisteren en bepalen wat goed voor hun zelf is. Het is wel de weg van de minste weerstand als men zich gewoon bij de massa aansluit. Ervaren is leren!
Wat goed is voor een ander hoeft nog niet goed te zijn voor jezelf en andersom telt het ook.

Ik ben zelf nu bijna 2 jaar met MLM bezig en ik vind het schitterend werk. Ik werk met diverse organisaties, die zich goed met elkaar laten combineren.

Begin volgend jaar geven we een speciaal startschot voor MLM en na een aantal maanden zullen er duizenden Nederlanders zelf hun inkomen genereren uit MLM i.p.v een uitkering te genieten.

Laten we ervan uit gaan dat er dan eens een keer positieve berichten in de Media verschijnen en dat er dan eens bij Radar op het Forum Netwerkmarketing in de Categorie verschijnt. Want Netwerkmarketing, MLM hoort hier bij piramidespelen absoluut niet thuis.

Groetjes

JoopinTarifa

Re: netwerkmarketing versus franchise

Ongelezen bericht door JoopinTarifa »

Ik zou niet voor 549 ex btw (653 incl btw) mezelf kopzorgen bezorgen. Je moet namelijk 3 andere mensen hebben die investeren en 20 klanten voordat je dat geld terugkrijgt.

Bij EurExcel hoef je maar 325 incl btw te betalen dat je ook al terugkrijgt bij 5 klanten... Geen zakenpartners die ook investeren dus...

Info via [email protected]

Al zou je maar 1 klant hebben, dan kun je nog je geld terugverdienen. Onzin dat je 3 vertegenwoordigers moet hebben!

En vertel er ook even bij dat als je klanten binnen een bepaalde tijd (2 maanden??)weer weggaan je dan moet dokken aan excel!!!

En vertel er ook even bij hoe de tarieven van excel er uit (betalen per minuut?????)

rebecca
Berichten: 24
Lid geworden op: 12 sep 2003 16:42

Re: netwerkmarketing versus franchise

Ongelezen bericht door rebecca »

Wat een onzin om Franchise met MLM te vergelijken. Bij Franchise gaat het vaak om winkels, die gewone dagelijkse producten verkopen en de klanten niet dwingen die producten ook nog eens te gaan verkopen en dan ook nog eens voor een minimaal bedrag in te kopen.
Bij Franchise gaat het in de meeste gevallen om betrouwbare producten, die iedereen nodig heeft (eten, electronica, boeken, gewoon boodschappen dus). Bij MLM gaat het om waardeloze prullen zoals je die bijvoorbeeld ook bij Telsel ziet, tegen abnormaal hoge prijzen, waarbij men de klant ook nog eens probeert onder zich in de pyramide te krijgen en in veel gevallen ook nog eens een crediet probeert te verkopen tegen woekerrentes.

respects

Re: netwerkmarketing versus franchise

Ongelezen bericht door respects »

Het is helemaal geen onzin om MLM met Franchise te vergelijken, want ze hebben wel degelijk veel raakvlakken.

Het zijn allebei marketingmethodes, franchise was ook nieuw en werd achterdochtig bekeken. Bij Franchise betaal je ook een (jaarlijkse) fee, alleen VELE malen hoger (tienduizenden of meer euro's).

En het gaat bij franchise NIET om de winkels, maar om de formule. Het wordt veel toegepast op winkels, maar ook voor restaurants, adviesbureaus (denk maar aan de hypotheker) en vele andere manieren.

Klopt..bij franchise gaat het VAAK om betrouwbare producten, maar dat is met MLM net zo...Gezondheidsproducten, afslankproducten, huishoudelijke producten, telefoondiensten, energiediensten, enzovoort.

Is dus complete onzin dat het bij het MLM alleen maar om waardeloze producten gaat....elk product is gericht op een markt. Als ik door een winkelstraat loop, zie ik ook tientallen (franchise) winkels die spullen verkopen die nergens op slaan en niemand NODIG heeft (zie expo).

Ik zal het niet eens over je abnormale prijzen hebben, want die opmerking is nergens op gebaseerd. Dat is een mening van jou...en sinds de euro vinden vele mensen dat van alles abnormaal duur is.

Bovendien is het helemaal niet verplicht of zelfs noodzakelijk om mensen te werven in een MLM...het is alleen gewenst, omdat hoe mensen wederverkoper zijn (dus de meer klanten je hebt) hoe makkelijker het voor je wordt. Maar goed...dat is met alles in het leven zo, incl de 'oude stijl' bedrijven, franchise en MLM.

En ik ben eigenlijk wel benieuwd welk specifiek MLM bedrijf crediet verkoopt tegen woekerrentes?? En waarom is dat erger dan de bedrijven zoals postkrediet, DSB bank, mijn eigen Rabobank enz.

Ook bij Franchise of andere soorten ondernemingen zijn er geen garanties op succes. Je koopt je ALTIJD in (KvK, investeringen, pand, franchise fee, ect ect ect) zonder dat er gegarandeerd wordt dat je je geld terug krijgt.

MLM is niets meer of minder dan een mini-franchise...betaalbaar voor iedereen, maar met hogere slagingskansen.
Het nadeel hiervan is dat iedereen die nog nooit serieus nagedacht heeft over het runnen van een eigen zaak, denkt dat het heel simpel is en makkelijk geld verdienen is. Deze mensen zullen altijd falen, ook als ze een franchise of andere onderneming zouden beginnen. Dat heeft niets met MLM te maken. Alleen het lage instapbedrag maakt het aantrekkelijker om het te proberen. Zie op tijd in of je er geschikt voor bent. Zo niet....stap er uit, en vraag je geld terug.

Maar nu heb ik nog steeds geen onweerlegbaar argument gelezen van alle mensen hier op dit forum.

Ik blijf benieuwd of die ooit komt.

Respects

mrtelecom

Re: netwerkmarketing versus franchise

Ongelezen bericht door mrtelecom »

Perfect verwoord, maar d'r zal toch wel weer kritiek op komen. We blijven Nederlanders he, die altijd het laatste woord hebben en OVERAL verstand van hebben (jaaaahh, duuuuuhhhh)

René

ondernemer

Re: netwerkmarketing versus franchise

Ongelezen bericht door ondernemer »

Je hebt 2 garanties in het leven:
- je gaat dood (tja, het is niet anders)
- en je moet belasting betalen over je inkomsten

garanties op succes heb je niet, sorry.

Gast

Re: netwerkmarketing versus franchise

Ongelezen bericht door Gast »

Zelf heb ik een vergelijk gemaakt tussen ACN en Eurexcel.
Naar mijn idee zijn de mogelijkheden bij beide bedrijven goed, mits je je inzet. Bij Eurexcel kun je wel op een eenvoudigere wijze je inleg terugverdienen.

Nogmaals, je kunt geld verdienen en zelfs goed, als je KEIHARD werkt!
Je moet anderen helpen succes te behalen om zelf succesvol te kunnen zijn en daarom moet je ook een TEAMPLAYER zijn. Ben je dit? Dan heb je kans (GEEN GARANTIE) op een goed inkomen!

Succes!

Olaf
Berichten: 1
Lid geworden op: 08 aug 2003 18:14

Re: netwerkmarketing versus franchise

Ongelezen bericht door Olaf »

<knip>
Laatst gewijzigd door Olaf op 30 dec 2003 09:45, 1 keer totaal gewijzigd.

Gast

Re: netwerkmarketing versus franchise

Ongelezen bericht door Gast »

Hoi Olaf,

U weet hoe het in elkaar steekt, is het niks voor u om aan de slag te gaan met MLM?

[email protected]

mrtelecom

Re: netwerkmarketing versus franchise

Ongelezen bericht door mrtelecom »

Les 1, 'Maak je dromen waar': Luisteren!!! Er wordt duidelijk aangegeven dat Olaf geen interesse heeft in MLM!!
Les 2: Dit is geen forum om te werven, dus val anderen niet lastig; dat is 'spamming'!!!

Inhoudelijk zal ik na de kerst op Olaf reageren, want ik ben het er niet helemaal mee eens, maar het is wel kerst!!

kritisch

Re: netwerkmarketing versus franchise

Ongelezen bericht door kritisch »

het niveau van de bijdragen aan dit forum door mlm deelnemers is zo laag en altijd hetzelfde dat ik me afvraag of jullie buiten het opgedragen verkooppraatje zelf nog kunnen denken. wel eens van indoctrinatie gehoord?

mrtelecom

Re: netwerkmarketing versus franchise

Ongelezen bericht door mrtelecom »

Dat is inderdaad een opmerking van bijzonder laag niveau, beste kritisch. Want is het je wel opgevallen dat het niveau van zowel de voor als de tegenstanders hier vaak heel laag is?!

Gesloten