LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd. |
[ archief ] Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg
Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg
Glucose en fructose zijn net zulke echte suikers als sacharose/sucrose.
-
- Berichten: 9778
- Lid geworden op: 13 jun 2005 01:41
Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg
Maar ze zijn van invloed op de kwaliteit van de jam. Consistentie is anders. Wellicht ook de structuur en smeerbaarheid. Bij goedkope jam krijg je na een tijd altijd een plasje vocht dat op de jam blijft staan in een aangebroken pot. Dat heb je volgens mij niet bij kristalsuiker/rietsuiker-jam.
-
- Berichten: 32524
- Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44
Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg
Maar dat levert zoveel afval op...
-
- Berichten: 12013
- Lid geworden op: 11 jul 2014 21:30
Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg
En soms lastig te openen en er zit zo weinig in
En ook verhoudingsgewijs te duur natuurlijk.
Wel hygiënisch i.p.v dat gegraai in potten met soms afgelikte messen
En ook verhoudingsgewijs te duur natuurlijk.
Wel hygiënisch i.p.v dat gegraai in potten met soms afgelikte messen
Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg
Gewoon blijven denken, maar het is quatsch. Pectine-gehalte.Bob Schurkjens schreef: . Dat heb je volgens mij niet bij kristalsuiker/rietsuiker-jam.
"Dure" jam komt als eerste uit de batch, "goedkope" jam komt als laatste uit diezelfde batch. Vruchtenstukjes blijven namelijk bovenin hangen.
Da's inderdaad het enige verschil.
-
- Berichten: 12013
- Lid geworden op: 11 jul 2014 21:30
Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg
Smeerbaar beleg kan van alles zijn natuurlijk,
van chocopasta tot smeerkaas, selleriesalade, eiersalade, jam, leverpastei, filet Americain , pindakaas etc ...
Grappig dat er onderzoek wordt gedaan naar innovatieve smeersels met of zonder stukjes
van chocopasta tot smeerkaas, selleriesalade, eiersalade, jam, leverpastei, filet Americain , pindakaas etc ...
Grappig dat er onderzoek wordt gedaan naar innovatieve smeersels met of zonder stukjes
Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg
Eigengemaakte jam is vooral echt heel lekker.
-
- Berichten: 9778
- Lid geworden op: 13 jun 2005 01:41
Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg
Geleisuiker is kristalsuiker met pectine. Inderdaad is zelfgemaakte jam de top. Ik kan me de bergvlierbessenjam nog herinneren van decennia terug. Heel bijzonder en niet te koop.
Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg
Aardbeien, kersen, abrikozen, jamjam. En vooral kwetsen; jammer dat daar vrijwel niet meer aan te komen is.
Erthanax
vindt dit leuk
Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg
Dat zal zijn vanwege de natuurlijke processen, zoals vergisting, in de jam en met het simpele feit dat jam nogal heet is bij het verpakken. Daarom zullen ze voor jam in de regel stevige (en warmtebestendige) verpakkingen met draaidop willen gebruiken.
Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg
Altijd grappig te ontdekken dat je zo'n enquête zo vaak als je wilt kan invullen. Kan je mooi je verschillende interpretaties toepassen.
Ga er eens uitgebreid voor zitten, is toch geen strandweer.
Ga er eens uitgebreid voor zitten, is toch geen strandweer.
Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg
Ja, en? Daarom mag het ook jam heten. En wie smeert er 100 gram jam op zijn boterham?
Erthanax
vindt dit leuk
-
- Berichten: 32524
- Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44
Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg
Mijn moeder beklaagde zich er nogal eens over dat ik van mijn boterham een 'taartje' maakte. Niet dat het er zo dik op lag, het was meer om 'mee te kunnen doen' met anderen.
Maar kennelijk waren er in die tijd mensen die de bammetjes zeer dik besmeerden. Bij een 'taartje' denk ik inderdaad al gauw aan een kwart jampot.
Maar kennelijk waren er in die tijd mensen die de bammetjes zeer dik besmeerden. Bij een 'taartje' denk ik inderdaad al gauw aan een kwart jampot.
Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg
100 gram jam op de bam is zelfs mij teveel. Echter, 100 gram Nutella....of gewoon uit de pot: zoooooo lekker!
-
- Berichten: 32524
- Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44
Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg
Net even gekeken naar de ingrediëntenlijst van mijn potje '4 Rode vruchten' extra jam van '1 de Beste'. Daar zit dus in: suiker en glucose-fructosestroop. In deze link wat informatie over wat het is en het al dan niet schadelijk zijn daarvan: https://www.dokterdokter.nl/gezond-leve ... /item69229
Conclusie: er zullen ongetwijfeld betere jams zijn dan die van '1 de Beste'.
Conclusie: er zullen ongetwijfeld betere jams zijn dan die van '1 de Beste'.
-
- Berichten: 9778
- Lid geworden op: 13 jun 2005 01:41
Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg
Dat is die goedkope huismerkjam waar ik het over had. Glucose fructosestroop is goedkoper dan suiker. Verontrustend verhaal WA over dit ingrediënt.
In Bonne Maman zit dus wel alleen suiker alleen is die jam weer te duur.
In Bonne Maman zit dus wel alleen suiker alleen is die jam weer te duur.
Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg
Mij lijkt het vooral ongefundeerde bangmakerij. Alle suikers worden in het lichaam op dezelfde manier afgebroken. Is sacharose (kristalsuiker) dan niet slecht voor de lever? Dat wordt in het lichaam immers eerst gesplitst in fuctose en glucose.
-
- Berichten: 32524
- Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44
Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg
Vanmiddag een potje 'biologische frambozenconfituur extra' bij de Lidl gehaald. Kostte 1,29 (of zoiets) voor 260 gram. Inderdaad, ruim 2 x zo duur als dat goedkope spul van '1 de Beste'. Maar lekker.... Je proeft echt wel een verschil. Ook een heel andere textuur zeg maar.Bob Schurkjens schreef: ↑09 jun 2019 01:05Dat is die goedkope huismerkjam waar ik het over had. Glucose fructosestroop is goedkoper dan suiker. Verontrustend verhaal WA over dit ingrediënt.
In Bonne Maman zit dus wel alleen suiker alleen is die jam weer te duur.
Zit er nu over te denken het restant van dat goedkope spul weg te gooien.