En om nu de UK aan te halen om aan te tonen dat iets een grote farce is, is een farce op zich. Dat land heeft zich de afgelopen 2 jaar laten kennen als het minst competente land in de westerse wereld.
.....althans, als we de berichtgeving vanuit de Brusselse heilstaat moeten geloven.
Andere landen moeten natuurlijk niet op ideeen worden gebracht.
Het is maar net op welke competenties je let. In sommige dingen zijn "ze" heel goed in het VK. De productie van diverse zeer smakelijke voedings- en genotmiddelen, bijvoorbeeld.
Corry Lieverse, geeft het weer zoals het is. Ik heb hem uiteraard ook geweigerd. De smartmeter, is het begin van het einde. Laten we de consumenten bond en de zinnigheid van de teksten eens onder de loep nemen!
Nog nooit zoveel niet kloppende aannames en onzin in 1 post/reactie gezien dan die van Mirza behalve in "Komkommertijd"
.
Ja, bij iedere koelkast wordt toch ook een eierrekje in de deur geleverd? Dat zegt al iets...
Waarom staan ze dan in de winkel nooit in de koeling ?
Waarom eieren in de winkel niet in de koeling staan
De schaal beschermt het ei tegen invloeden van buitenaf, zoals vocht en vuil. Zo beschermt het zich tegen schadelijke bacteriën. Als het ei vochtig wordt, kunnen schadelijke bacteriën er sneller groeien. Als de eieren in de winkel in de koeling zouden staan, en je neemt het vervolgens in een boodschappentas mee naar huis, dan treedt er, door het temperatuurverschil, condensvorming op. Door de eieren in de supermarkt buiten de koeling te bewaren treedt er minder condensvorming op. De eieren blijven dan langer goed. Daarom wordt de temperatuur vanaf het moment dat de kip het ei legt totdat het in de winkel ligt ook zoveel mogelijk gelijk gehouden.
Dat snap ik maar eieren kunnen dus ongekoeld tot de T.H.T datum in de winkel blijven staan zonder dat er iets mee gebeurt. Waarom zou dat in mijn keuken dan niet kunnen ? Misschien de zomer een uitzondering omdat winkels in het algemeen koeler zijn dan een keuken.
Dat snap ik maar eieren kunnen dus ongekoeld tot de T.H.T datum in de winkel blijven staan zonder dat er iets mee gebeurt. Waarom zou dat in mijn keuken dan niet kunnen ? Misschien de zomer een uitzondering omdat winkels in het algemeen koeler zijn dan een keuken.
Dat kan ook wel, maar dan geldt nog steeds:
Met een koude temperatuur houd je eieren langer vers. De koude temperatuur remt ook de groei van bacteriën. Ziekmakers zoals salmonella krijgen zo minder kans. Eieren bewaar je daarom het beste in de koelkast op 4 °C. Als je ze in het doosje bewaart, drogen ze niet uit en blijven ze langer goed.
Bron: datzelfde voedingscentrum..
Het is dus niet goed of fout, maar de meest ideale omstandigheden om eieren te bewaren.