LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Pesterij op het werk

Hier vind je enquêtes van derden, bijvoorbeeld van studenten.
Yankova
Berichten: 1
Lid geworden op: 09 feb 2021 13:10

Pesterij op het werk

Ongelezen bericht door Yankova »

Ik wil mijn verhaal vertellen .Ik ben al 15 jaar door teamleiders(leidinggevende) heel slecht behandeld.

Ik werkte bij een medisch bedrijf. Ik was 15 jaar in dienst. Alles is zo lang aan de gang. Ik ben gekleineerd, onderschat en onderdrukt.
Ik ben zonder enkel respect behandeld. Leidinggevende maken een misbruik van hun functie om mensen die onder hun functie vallen te kleineren, onderschatten en te manipuleren. Ik ben een slachtoffer daarvan.
Ik ben al die jaren zo behandeld. Wat je ook probeert te zeggen niks hielp. Ik probeerde altijd mijn best te doen maar dat was helaas nooit goed voor ze.
Ik ben een slachtoffer van een pesterij die met de tijd erger en erger werd. Alles gaf zo een slechte beïnvloed op mij.
De glas was over gegaan toen ik een bedrijfsongeluk kreeg waar in mijn schouder bij betrokkene raakte.
Na de ongeluk is heel veel gebeurd. Ondanks mijn ernstige pijnen ze (Teamleiders) hebben naar mij zo boos gekeken en was zo onbetrouwbaar.
Ze hebben gelijk plannen met de rest van de teamleiders gemaakt inclusief, supervisor, bedrijfsarts. Terwijl ik van de arts en de huisartsenpost rust moest nemen en thuis blijven. Ik moest de volgende dag weer gaan werken want dat was echt onmogelijk. De volgende dag kreeg ik een telefoontje van mijn teamleider dat ik naar een gesprek met de supervisor moest gaan. Ik heb gezegd dat ik erg veel pijn heb en ik geen auto kan rijden. Hij heeft me gedwongen dat ik naar het werk voor die gesprek moest komen.
Achteraf toen ik daar aankwam de supervisor zei tegen mij dat ik een afspraak voor een gesprek bij de bedrijfsarts had. En dat was het. Ze hebben eigenlijk tegen mij gelogen. De bedrijfsarts zei dat ik niet veel mankeerde dus hij zette mij voor 75% aan het werk. Terwijl de pijn was niet te houden. Ik heb andere werk gedaan en moest ik om 21:00 uur naar huis gaan. Ik had toen avond dienst. De volgende dag ik belde mijn temleider dat ik nog erger pijnen gekregen had en hij heeft me bedreigd dat als ik de advies van de bedrijfsarts niet volg dat kan consequentie voor mijn baan hebben. Ik moest uiteindelijk gaan werken anders zou ik ontslag krijgen.
De volgende dag ging ik werken maar kon niet volhouden en ben eerder weg gegaan. De teamleidster die dienst had ik was niet haar(lieverdje).Ze zei tegen mij of ik niet langer kan blijven werken. Zo brutaal was ze. Ik stierf van de pijn en ze wilden dat ik langer kan blijven. Ik ben naar mijn auto gegaan en heb Maasstad ziekenhuis gebeld.(huisartsenpost ) En heb gesmeekt om daar bij een arts kan komen .De pijn was echt zo ernstig. Ik heb nog aan de telefoon gehuild en verteld heb dat ik mocht me niet ziek melden en dat ik erg veel pijn in de hele arm inmiddels had. Ik moest toch op de afspraak met de huisarts wachten. Dat was voor mij een teleurstelling. De mensen (de medisch personaal daar) kon niet geloven dat ik niet mocht me ziek melden. Ik voelde gewoon dat op dat moment gemarteld ben.
De derde dag van de bedrijfsongeluk kreeg ik een flinke bloeduitstorting. Toen heb ik dat aan de bedrijfsarts doorgegeven. Ik moest bij hem voor een gesprek weer komen. Hij veranderde mijn werktijden in 4 uur per dag werken. Maar de pijnen gingen wel door. Ik ben naar een orthopeed geweest en heb prikken gehad en later een barbotage gehad in verband van pees ontsteking. Niks hielp. De bedrijfsarts is niet onafhankelijk. Hij krijgt instructies van de leidinggevenden en de supervisor. Een keer ben ik naar hem gegaan en verteld heb dat ik een psycholoog heb en dat heeft met de stress en mij onder druk zetten, manipuleren mee te maken heeft.
Drie maanden later kreeg ik een auto ongeluk ( toen was code rood) . Er lag heel veel sneeuw en ijs op de grond. Ik had gezien dat de hele middag sneeuwde en rond 17:00 uur had ik aan mijn teamleider gevraagd of ik eerder naar huis kon. Mijn werk ligt op een afstand van 51 km. Gezien mijn klachten dacht ik dat hij dat menselijk zou afhandelen. Maar zijn woorden waren: nee ,niemand gaat meer naar huis! Dus er zijn collega's geweest die wel naar huis zijn gegaan. En ik moest eigenlijk tot 18:30 werken. Op de terug reis naar huis. Ik was bijna thuis bij de laatste stoplicht was ik aan wachtte en werd ik keihard van achteren aangereden. Alles op de verkeerde moment en de verkeerde tijd.
Achteraf heb ik zo veel klachten aan mijn lichaam gehouden dat ik tot nu toe nog niet beter ben. Ik heb een nekhernia opgelopen, een operatie aan mijn rechter schouder gehad. Op dit moment moet ik voor de tweede keer geopereerd moet worden. Na twee jaar ziektewet ben ik ontslagen maar niet eens bij de WIA gekomen want ze hebben van de bedrijfsarts overgenomen dat ik wel in de toekomst kan werken. Dus nu moet ik vechten voor mijn leven en tegen UWV. UWV kijkt niet naar de medische dossier. Die komt met de uitspraak dat ik goed uitziet en geen sprake is van zieke vrouw. IK denk dat alles een verband met de werkgever heeft en ik de dupe van ben.

IK zoek echt dringend hulp.

Jablan
Berichten: 6184
Lid geworden op: 24 jan 2005 20:49
Contacteer:

Re: Pesterij op het werk

Ongelezen bericht door Jablan »

Indrukwekkend verhaal.

Zinvolle hulp:
- een korte reeks gesprekken met een psycholoog, om los te komen van deze ex-werkgever.
- bij of via het uwv een training volgen hoe jij je beter kunt verweren. Dit kan onderdeel zijn van een sollicitatietraining.

Een langslepende procedure om de opgelopen schade te verhalen op de ex-werkgever, raad ik je af. Wel een dringend advies om je ziektekostenverzekeraar te contacteren, zodat de afdeling verhaal met jouw dossier aan de slag kan. Daar hoef je zelf niet veel voor te doen, maar voor jezelf is het goed, als je weet, dat een ander voor jou hier mee bezig is.

Voor de nekhernia is een letselschade-advocaat misschien handig, maar alleen als je een rechtsbijstandsverzekering hebt en de casus zo concreet is, dat de verzekering van de tegenpartij er niet onderuit kan. Ook deze procedure kan jaren duren, daarvoor moet jij zelf sterk zijn en dit aandurven.

Heel veel sterkte gewenst.

Kolibrie
Berichten: 669
Lid geworden op: 02 jun 2015 17:35

Re: Pesterij op het werk

Ongelezen bericht door Kolibrie »

Waarom denkt u dat u niet meer kunt werken terwijl de artsen denken dat u dat wel kunt?
De mening van de bedrijfsarts overgenomen zegt u, maar de arts van het uwv zal u toch ook onderzocht hebben.

Seinhuis
Berichten: 2368
Lid geworden op: 20 dec 2020 17:18

Re: Pesterij op het werk

Ongelezen bericht door Seinhuis »

Heftig verhaal. Ik denk dat je (onlangs alles) flinke doorzettingsvermogen hebt. Ik denk dat ik eerder het strijd bij de werkgever op had gegeven.


Ik denk dat je bij meerdere partijen moet zijn die je hulp kan geven, en je kunt adviseren.

Bij wie kan je terecht?

Huisarts; voor lichamelijke en psychische klachten (kan je doorverwijzen naar een specialisten, zoals psycholoog en fysio)
Vakbond, jouw rechtsbijstandverzekering of juridische loket voor rechtsbijstand hulp (vanwege de grote van de zaak is de kans groot dat je doorverwijzen naar een gespecialiseerde advocaat)

www.juridischloket.nl

Neem in ieder geval vrijblijvend contact op met vakbond, rechtsbijstandverzekering of juridische loket. Je kunt altijd later kiezen of je de strijd tegen je werkgever aan wil gaan of dat je het strijd wil stoppen.

Ga een hobby zoeken, om te ontspannen, en leuke dingen te doen. Neem eventueel (als je er aan toe bent, dus op een latere moment) contact op met UWV of uitzendbureau op, om te kijken naar nieuw werk wat in je nieuwe situatie pas. Of ga vrijwilligerswerk doen, om weer een nieuwe start van je leven te maken. Hopelijk dan met leuke collega's en een leidinggevende die wel de werknemers op een juiste manier behandelen.

Wat jij hebt meegemaakt is niet hoe mensen met andere mensen om moet gaan!

riddert
Berichten: 2126
Lid geworden op: 22 okt 2010 08:52

Re: Pesterij op het werk

Ongelezen bericht door riddert »

Ik zou hulp zoeken in de psychische hulp, als ik uw verhaal lees valt er op dat gebied wel het een en ander te doen.

Daarnaast een nieuwe baan, wellicht op een heel ander niveau of sector, om met een schone lei te beginnen.

Succes.

Petra1987
Berichten: 524
Lid geworden op: 28 aug 2018 21:17

Re: Pesterij op het werk

Ongelezen bericht door Petra1987 »

Hoi, waarom zoek je niet contact met een vakbond of met een vertrouwenspersoon?

En sterkte, want zo'n situatie gun je niemand!

crazyme
Berichten: 8151
Lid geworden op: 10 jun 2005 23:34

Re: Pesterij op het werk

Ongelezen bericht door crazyme »

Drie maanden later kreeg ik een auto ongeluk ( toen was code rood) . Er lag heel veel sneeuw en ijs op de grond.
Wanneer en waar was dat ?

moederslink
Berichten: 12013
Lid geworden op: 11 jul 2014 21:30

Re: Pesterij op het werk

Ongelezen bericht door moederslink »

Yankova schreef:
09 feb 2021 13:16
IK zoek echt dringend hulp.
Dat begrijp ik! Hoe je het nog 15 jaar hebt volgehouden :o .
Vraag professionele psychologische hulp , praat met je huisarts en regel desnoods een advocaat om je rechten als werknemer helder op papier te krijgen , dus ook je financiële rechten.
Veel beterschap en veel sterkte!

D34M0N
Berichten: 587
Lid geworden op: 04 mei 2019 23:54

Re: Pesterij op het werk

Ongelezen bericht door D34M0N »

Wat vervelend dat jouw exwerkgever jou zo vervelend heeft behandeld. Maar waarom ben je daar zo lang gebleven? De beste manier om geen last meer te hebben van zulke vervelende collega's/leidinggevenden is het vinden van een andere baan, bij een andere organisatie. Ik snap dat het spannend kan zijn om de zekerheid van een vast contract op te geven voor een onzekere toekomst, maar zoals je hebt gemerkt kan blijven veel vervelendere gevolgen hebben.
Maar goed, aan die wijsheid heb je helaas niets meer. Ik hoop dat je de kracht kunt vinden om jouw leven weer goed op de rails kunt krijgen.

kuklos
Berichten: 9761
Lid geworden op: 24 aug 2004 11:06

Re: Pesterij op het werk

Ongelezen bericht door kuklos »

Yankova schreef:
09 feb 2021 13:16
IK zoek echt dringend hulp.
Wat is je vraag voor de deelnemers van het forum?

kokka
Berichten: 3579
Lid geworden op: 30 mei 2012 10:32

Re: Pesterij op het werk

Ongelezen bericht door kokka »

D34M0N schreef:
10 feb 2021 00:09
om geen last meer te hebben van zulke vervelende collega's/leidinggevenden is het vinden van een andere baan, bij een andere organisatie. Ik snap dat het spannend kan zijn om de zekerheid van een vast contract op te geven voor een onzekere toekomst, maar
dit zal voor TS geen probleem zijn... .ze is namelijk na twee jaar ziektewet uiteindelijk ontslagen, of eigenlijk is het contract ontbonden.
TS zal zoals eerder bovenstaand aangegeven hulp moeten zoeken op meerdere vlakken.
-psychische hulp, als ze daadwerkelijk 15 jaar getreiterd is dan laat dat zijn sporen na. als ze niet 15 jaar getreiterd is, maar dat wel zo heeft ervaren heeft ze ook hulp nodig.
arbo technische hulp, De artsen waar ze tot nu toe mee gesproken heeft vinden allemaal dat ze kan werken( en uiteraard werken die niet allemaal voor haar werkgever, ook al denkt ze zelf van wel) wellicht niet full time maar dan wel een groot deel part-time. ze zal dus uit moeten zoeken of haar klachten daadwerkelijk zo ernstig zijn dat het gerechtvaardigd is om 100% afgekeurd te worden en zo niet wat ze dan kan doen om haar werk beter aan te kunnen.

Moneyman
Berichten: 29968
Lid geworden op: 18 feb 2015 11:36

Re: Pesterij op het werk

Ongelezen bericht door Moneyman »

crazyme schreef:
09 feb 2021 22:37
Drie maanden later kreeg ik een auto ongeluk ( toen was code rood) . Er lag heel veel sneeuw en ijs op de grond.
Wanneer en waar was dat ?
Waarom is nu juist dit irrelevante detail hetgeen je eruit pikt?
moederslink schreef:
09 feb 2021 23:24
Yankova schreef:
09 feb 2021 13:16
IK zoek echt dringend hulp.
Dat begrijp ik! Hoe je het nog 15 jaar hebt volgehouden :o .
Vraag professionele psychologische hulp , praat met je huisarts en regel desnoods een advocaat om je rechten als werknemer helder op papier te krijgen , dus ook je financiële rechten.
Veel beterschap en veel sterkte!
Dit dus. Het gaat bij dit soort situaties al lang niet meer om de feiten en om wie er gelijk heeft, maar vooral om de vraag: hoe kom je hier weer uit. En da's een langdurend en moeizaam traject, waarbij zéker hulp nodig is.

Gerrit Louter
Berichten: 7
Lid geworden op: 21 jan 2018 11:56

Re: Pesterij op het werk

Ongelezen bericht door Gerrit Louter »

Petra1987 schreef:
09 feb 2021 22:17
Hoi, waarom zoek je niet contact met een vakbond of met een vertrouwenspersoon?

En sterkte, want zo'n situatie gun je niemand!
Heb iets derge;lijks ook aan den lijve ondervonden als werknemer van een groot ei en eiverwerkend bedrijf in Ochten... werd na 23 jaar daar te hebben gewerkt , tijdens mijn ziekte als een hond behandeld en na 2 ziekte jaren op een minderwaardige manier ontslagen , heb zeer veel hulp gehad van vakbond FNV ...die hebben toen nog wat recht kunnen trekken , zo dat ik er financieel niet helemaal aan onderdoor zou gaan...dus adviseer ik dan ook om contact op te nemen met een vakbond...! en nog geen lid...! meld je aan....! misschien kunnen zij nog wat voor je betekenen...dan sta je sterker dan dat je het zelf alleen probeer...sterkte.....

Gesloten