LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Poortjes dicht op station. Overstappen kost 1,30 extra!

Reis je vaak met het openbaar vervoer of taxi en heb je hierover een uitgesproken mening? Laat het ons hier weten.
eti
Berichten: 7
Lid geworden op: 15 okt 2011 11:55

Poortjes dicht op station. Overstappen kost 1,30 extra!

Ongelezen bericht door eti »

Op station Hilversum zijn nu de poortjes gesloten. Allemaal leuk en aardig, maar helaas moet je van spoor 1 naar spoor 2 t/m 5 door die poortjes heen (in plaats van dat ze de poortjes in één klap om de zone met perrons heen zetten).

Je moet dus uit- en weer inchecken. Bij het uitchecken betaal je voor de eerste helft van je reis, en als je weer incheckt staat er 'Overstap OK'.

Tot zover alles oké. maar als je op je eindbestemming weer uitcheckt, en je telt dat bij het eerste bedrag op, dan zie je dat er iets vreselijk misgaat. Je betaalt gewoon het starttarief opnieuw. Bij mij voor een ritje Hilversum Media Park - Amersfoort is dat (met korting) 3,50 in plaats van 2,20. Dat is 1,30 per dag!

Ik heb de NS hierover gebeld, en hun reactie is pas echt erg. Natuurlijk is dit niet de bedoeling. Natuurlijk is dit een fout in de software. En: Ze weten ervan! Ze wisten er al van toen ze besloten de poortjes te sluiten. En, volgens de medewerker die ik sprak: Eind dit jaar zal de software aangepast worden. Eind dit jaar! Dat is dus een halfjaar lang nietsvermoedende reizigers leegplukken. Terwijl ieder normaal bedrijf eerst de software in orde zou maken en dan de poortjes zou sluiten, en niet andersom.

Ik moet vanaf nu elke dag mailen met de NS en krijg dan voor elke dag 1,30 teruggestort. Dat doen ze met alle plezier voor mij. Ik krijg zelfs als goedmakertje een 2e klas naar 1e klas coupon. Maar ik gok dat dat er wel vanaf kan gezien de hoeveelheid reizigers die deze moeite niet neemt.

Radar, ik zie een leuk item voor me. Neem de trein naar Amersfoort rechtstreeks en neem er eentje met overstap (er zijn vier treinen per uur, waarvan twee rechtstreeks). Film de bedragen die afgeschreven worden. En vraag dan eens bij de NS na of ze hiervan weten, wat ze eraan denken te doen en waarom ze een halfjaar lang geld gaan tappen bij de reizigers. Want dit soort praktijken kunnen echt niet.

witte angora
Berichten: 30912
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Poortjes dicht op station. Overstappen kost 1,30 extra!

Ongelezen bericht door witte angora »

eti schreef:ieder normaal bedrijf
Je hebt het toch over de NS? :wink:

Ik snap je frustratie. Afgaand op jouw verhaal kan ik het ook niet begrijpen. Weten dat de software niet goed werkt, en dan toch doordrukken zodat de reiziger op extra kosten wordt gejaagd.

Ik heb geen idee meer wat ik er nog van moet vinden, eerlijk gezegd. Laat ik het heel netjes zeggen: Dat mensen fouten maken is logisch. Maar bij de NS lijken er wel heel erg veel mensen te werken.

Gesloten