In principe maakt het niet uit hoeveel elk artikel oplevert. Zoals ik de tekst begrijpt is de omvang van de werkzaamheden dusdanig dat dit gedaan wordt om er iets aan te verdienen. Die inkomsten moeten simpelweg gemeld worden.peter17111962 schreef: ↑06 mei 2024 10:10Zolang TS niet verteld wat er wordt gemaakt kunnen hier de vrijwilligers daar geen zinnig advies geven.
De een maakt en verkoopt als voorbeeld armbandjes van E 2,- per stuk en de ander maakt en verkoopt
schildrijen van E 5000,- per stuk.
Of het dan gaat om tig armbandje per maand van een paar euro per stuk of om enkele duurdere objecten per jaar waar een groot bedrag voor betaald wordt maakt niet uit.
De inkomsten moeten worden opgegeven. Daarnaast moet, als het structureel is, de sociale dienst ook op de hoogte gesteld worden van het opzetten van het eigen bedrijf. In veel gevallen en bij goed overleg kan dat mogelijk met het recht op (gedeeltelijk) behoud van bijstand. Maar dat overleg lijkt er hier niet te zijn geweest.
En voorwaarde is ook altijd dat de sociale dienst inzage krijgt in de bedrijfsadministratie. Dat lijkt hier niet te zijn gegeven.
Dus wat bovenstaande betreft denk ik dat het er niet heel rooskleurig uitziet voor TS. Want het onderzoek wordt meestal pas gestart nadat er 'signalen' binnen gekomen zijn van neveninkomsten