LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] machtsmisbruik

Ben je het niet eens met de regelgeving of de overheid? Ventileer hier jouw mening.
radeloos burger

machtsmisbruik

Ongelezen bericht door radeloos burger »

De gemeente Dronten heeft alle regels en voorschriften aan hun laars gelapt met de aanleg van een sportpark in Dronten West 1.

Wij grenzen met onze tuinen aan het sportpark. In de zomer kunnen wij niet in onze tuinen zitten vanwege het g e v a a r van overvliegende honk- en voetbal- ballen en het geschreeuw van de sporters.

Het geschreeuw is zo ernstig dat we vaak alle ramen en deuren moeten sluiten en in de woning naar een vertrek aan de voorkant van ons huis moeten.

Naast dat de gemeente het sportpark op slechts 13-25 van onze g e v e l s van de woningen heeft geplaats laat de gemeente ook nog een honk en softbalvereniging op een veel de klein veld spelen.

Wij klagen en procederen ons suf. Rechtelijke uitspraken worden genegeerd.

Volgens wethouder Braaksma (CDA notabene) hebben we pech gehad dat we hier een kavel hebben gekocht en als er ongelukken gebeuren hebben we nog meer pech. Zolang hij wethouder is heeft hij ons verzekerd komt er geen verandering in deze voor ons onhoudbare situatie.

De zomertijd komt er weer aan en dan breekt de hel weer los.
dan begint de honk en softbalvereniging weer met hun trainingen en wedstrijden( dus met projectielen schieten).

Ook worden de officiele trainings en speelvelden van de voetbalvereniging ingezaaid en dus afgesloten. Deze velden moeten dan rust hebben. Rust voor de velden is belangrijker dan rust voor de bewoners.

Het veld pal achter onze woningen is geen officieel aangelegd veld. Daarom komt alles in de zomer naar dit veld. Het voetbalseizoen is dan weliswaar afgelopen. Maar dan vinden er allerlei verenigingsactiviteiten plaats.

Wij zien dan als een van de weinige Nederlads gigantisch op tegen de zomertijd.

In de winter hebben wij weinig hinder van het sportpark.

jurist

Re: machtsmisbruik

Ongelezen bericht door jurist »

Geachte radeloze burger,

Gelezen uw probleem heeft de gemeente inderdaad niet juist gehandeld. Aangezien het hier een eenduidige visie betreft is deze reactie ook als dusdanig te lezen.

Indien het veld wat op 15 meter van uw woning is gelegen geen veld is welke op basis van het bestemmingsplan een dergelijke bestemming heeft dient u een verzoek handhavend op te treden ingevolge het bestemmingsplan in te dienen bij de gemeente.

Indien de bestemming correct is ten opzichte van het gebruik kunt u op basis van de milieuregelgeving een verzoek indienen om handhavend op te treden (wegens ontbreken milieuvergunning).

Daarnaast heeft u recht op planschade vergoeding indien u niet van tevoren op de hoogte was van de aanleg van dit veld. Ook dient de gemeente alle maatregelen te treffen welke noodzakelijk zijn om effecten buiten de inrichting te voorkomen (balvangers)

Met vriendelijke groet en sucses de jurist

Gesloten