LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Minister werkt mee aan sterfhuis constructie!

Ben je het niet eens met de regelgeving of de overheid? Ventileer hier jouw mening.
ZALM

Minister werkt mee aan sterfhuis constructie!

Ongelezen bericht door ZALM »

Hoe is het met de politiek? Nu er wordt over zaken beslist die regelrecht te maken heeft met ons onderdanen. Voorbeeld . Zo ook is in het verleden besloten dat er iets niet goed was met het arbeidsbureau. Het moest een centrum worden van werk en inkomen. Hierbij werd een deel van het toen bestaande reintegratiebedrijf afgescheiden en het nieuwe reintegratiebedrijf KLIQ in het leven geroepen. Met 300 miljoen bruidschat van de minister ging het nieuwe bedrijf volop verder waar het mee bezig was. Het geld ging snel op aan een verkeerd beleid en er werd snel verder bezuinigd. De eerste helft van de 2900 landelijke werknemers werd een optie aangeboden of vertrokken. Het werk ging voort, echter de contracten waar het bedrijf behoefte aan had kwamen niet meer inkomsten bleven uit en dus volgde er een nieuwe reorganisatie . Meer mensen werden de wacht aangezegd. Vervolgens komt zo een bedrijf in de knoop na verkeerd beleid en te weinig werknemers om de kwaliteit te waarborgen. Er komt weer een bezuiniging. Om het te kunnen rechtvaardigen dat er wederom mensen op straat komen te staan worden er voorwaarden gecreerd in een sociaal plan waaraan mensen zouden moeten voldoen om in het bedrijf te kunnen mogen blijven werken. Veel mensen vertrekken echter zelf , door de op beleidsnivo bedachte stimulatie tot opstappen.
De minister ZAlm (Grootste aandeelhouder) keurt het goed dat er een plan bestaat waarin een aantal zaken zijn opgenomen, die het plan sociaal zouden kunnen noemen. Echter de praktijk wijst vaak anders uit.
Een assessment voor beoordeling geschiktheid voor de nieuwe functie (alleen een andere naam, maar het werk is hetzelfde) en mobiliteitstrainingen voor ontlag in aanmerking komende boventalligen blijkt een lachertje. Nu is de minister er bijna vanaf. En is Nederland hier ook weer aantallen werkelozen rijker, waar de minister aan heeft meegewerkt heeft. Hij is verantwoordelijk geweest voor het beleid binnen het bedrijf hij was immers de grootste aandeelhouder van dit saatsNV. Het leukste is dan ook nog dat het om reintegratiedeskundigen gaat die in hun eigen traject mogen gaan.
Dit is een voorbeeld van als het slecht lijkt te gaan ...direkt mensen eruit zonder naar andere oplossingen te kijken.

Gesloten