LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] kwijtschelding gemeentelijke belasting groningen

Ben je het niet eens met de regelgeving of de overheid? Ventileer hier jouw mening.
Robbert Bakker

kwijtschelding gemeentelijke belasting groningen

Ongelezen bericht door Robbert Bakker »

Ik ben een student van 20 jaar in groningen. Ik heb de luxe om in de buitenwijk een goedkoop, met huursubsidie, flatje te kunnen huren. Met het huren van een flat komen alleen wel de belastingen erbij. Op zich geen probleem omdat je kwijtschelding kan aanvragen als je te weinig verdient. Mijn jaar inkomen is op jaarbasis, doordat ik een baantje heb, zo'n 6 à 7 duizend euro. Niet erg veel dus. Dit is ver beneden de norm.

Een ander criteria is de hoeveelheid spaargeld (vermogen) je over beschikt. Nu is het zo dat er op mijn 25ste een bedrag vrijkomt dat ik georven heb. Pas op de dag dat ik 25 jaar ben komt dit geld vrij, maar het staat nu al wel op mijn naam.

Probleem is dat de Gemeente Groningen dit bedrag meerekent onder beschikbaar vermogen, terwijl ik hier zeker weten niet de beschikking over heb tot mijn 25ste.

Kostenplaatje dat hieraan verbonden is komt neer op een kleine 400 euro per jaar aan afvalstoffen, waterschap en onroerend goed belastingen. Kan de gemeente dit doen of zitten zij hier fout?? Is er iemand die hier iets over kan zeggen. Ik heb het aangekaard bij de gemeente maar zij houden hun poot stijf en ik heb maar betaald omdat het bedrag steeds verder oploopt. Inmiddels is de aanslag voor 2004 ook binnen en het bijbaantje dat ik heb levert mij inmiddels een stuk minder uren per maand op.

Graag wil ik een reactie van iemand die hier meer over weet.

Alvast bedankt
robbert bakker

resp001165361

Re: kwijtschelding gemeentelijke belasting groningen

Ongelezen bericht door resp001165361 »

Nu pas heb ik deze site "ontdekt". Helaas, indien je vermogen hebt in welke vorm dan ook krijg je geen kwijtschelding. Dit zul je inmiddels wel ontdekt hebben, ook als je een auto hebt die meer waard was dan 3000 gulden, (dit was de norm van een aantal jaren geleden) en/of kostbaarheden (juwelen et cetera) of overwaarde huis, krijg je deze niet. Op internet overheid.nl en dan wet en regelgeving kun je dit opzoeken. Lukt het niet laat maar effe weten dan zal ik het opzoeken en mailen waar je het kunt vinden.

Gast

Re: kwijtschelding gemeentelijke belasting groningen

Ongelezen bericht door Gast »

Aangezien dit bericht van 21 Feb 2004 is en niet is geregistreerd zal hij hier wel niet meer op reageren.

Gesloten