VvE i.o. stemrecht

Ben je het niet eens met de regelgeving of de overheid? Ventileer hier jouw mening.
NPO
Berichten: 3
Lid geworden op: 02 jul 2020 20:05

VvE i.o. stemrecht

Ongelezen bericht door NPO »

Nu hebben wij in het zuiden des lands een chalet op een park waar men na vele wisselingen/verkopen bezig is met het oprichten van een VvE. Respect voor diegenen die dit op zich nemen want dit is een behoorlijke klus. Nu kregen wij via de mail een uitnodiging voor het bijwonen van de oprichtingsvergadering met daarbij een stembiljet voor het kiezen van een bestuur. In de uitnodiging staat vermeld dat alleen eigenaren welkom zijn en indien deze verhinderd zijn zij een machtiging kunnen geven aan een andere eigenaar. Wij verhuren onze chalet met regelmaat en hebben wij een beheerder die alles voor ons regelt gelet op de onze woonafstand. Na een email te hebben gestuurd met het verzoek dat de beheerder onze plek gaat innemen tijdens deze vergadering werd ons medegedeeld dat dit niet mag. Neen dan moeten wij maar een andere eigenaar benaderen met ons stembiljet wat nogmaals alleen eigenaren zijn welkom. Nu lees ik op diverse forums dat je een ieder als vertegenwoordiger mag sturen, klopt dit?
Zo ja, waar kan ik deze wet terug vinden en zo nee, wat is de reden hiervoor?
Alvast bedankt

Lady1234
Berichten: 27201
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: VvE i.o. stemrecht

Ongelezen bericht door Lady1234 »

De VvE van een recreatiepark is een andere VvE dan bijvoorbeeld van een appartementsgebouw. Lees hier.

https://www.amsadvocaten.nl/de-rechtsge ... nderingen/

“Uw” vereniging mag eigen regels stellen.

criticus2
Berichten: 1106
Lid geworden op: 06 sep 2018 12:38

Re: VvE i.o. stemrecht

Ongelezen bericht door criticus2 »

ik kan mij voorstellen dat zij geen beheerder aanwezig willen hebben, zeker als er redenen spelen , bv slecht parkbeheer, die oprichting van een VvE erg handig maken om een vuist te kunnen maken. geen zaken waar u wellicht last van heeft, op verdere afstand en een beheerder die zaken voor u waarneemt, maar daar hebben anderen wellicht een andere visie op.

HandigeHarrie
Berichten: 1395
Lid geworden op: 04 aug 2018 17:00

Re: VvE i.o. stemrecht

Ongelezen bericht door HandigeHarrie »

Theoretisch gesproken zijn er nog geen door de VVE gestelde regels, want die is nog niet opgericht.... maar het lijkt me niet handig om vooraf al dwars te gaan liggen. Waarschijnlijk is de meerderheid voorstander van deze regeling, dus die is dan halverwege die avond van kracht.
Als u een keer een belangrijk punt wilt bepleiten en men denkt "daar heb je die zeikert weer" dan wordt er niet naar u geluisterd.
U doet er goed aan om bij belangrijke vergaderingen een korte vakantie naar Limburg te plannen en verder "op afstand" mee te denken met de mensen die u bewondert om de tijd die ze er als bestuurder in steken en die u om die reden waardeert, ervan uitgaande dat hun belangen niet veel zullen afwijken van uw eigen belang. Zijn er issues waarbij de belangen botsen, dan kunt u beter zelf naar de vergadering gaan om uw standpunt toe te lichten dan dit door een 3e persoon te laten doen. De vraag hoe de eigenaren het beheer willen regelen zal ook wel voorbij komen .... dus alle reden om erbij te zijn als dat punt op de agenda staat.

Gesloten