Pensioenfonds Detailhandel

Ben je het niet eens met de regelgeving of de overheid? Ventileer hier jouw mening.
Tijntje_Tegel
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 dec 2022 09:55

Pensioenfonds Detailhandel

Ongelezen bericht door Tijntje_Tegel »

Wij hebben als bedrijf in de detailhandel een verplicht pensioenfonds namelijk: Pensioenfonds Detailhandel.
Helaas wordt dit ons door de strot geduuwd en hebben wij geen mogelijkheid om te kiezen.
En dat hadden we graag wel gehad omdat het Pensioenfonds Detailhandel een totaal drama is. Er is zeer moeilijk tot geen contact mogelijk, er wordt niet op mail gereageerd en er worden tal van spookfacturen gestuurd met de meest uiteenlopende bedragen. In ons geval gaat dat om duizenden euro's.
Als je de Google Reviews er op naleest dan begrijp je wat ik bedoel (slechts 1 ster), wij zijn namelijk niet de enige, het staat werkelijk vol met allemaal herkenbare problemen maar ook mensen die gewoon radeloos zijn.

Ik heb mezelf gewend tot de AFM, de toezichthouder. Deze doet al evenmin iets. De reactietijd is daar ook erg lang en uiteindelijk gaven ze mij als tip dat ik er eerst uit moest proberen te komen met het Pensioenfonds Detailhandel. Daar heb je dus niets aan, en dat is tegelijk ook een enorme domper dat een toezichthouder niets kan of wil doen. Terwijl zij heel goed weten van de wanprestaties van die pensioenfonds.

Ik wil de pensioenen van mijn werknemers dus elders onderbrengen. Ik heb geen vertouwen in het huidige fonds. Het irriteert me ook mateloos dat we het verplicht moeten gebruiken en geen keuze hebben voor een ander fonds dat wellicht meer van deze tijd is. Maar goed, mijnirritatie zal duidelijk zijn nu, ik zou graag advies willen hoe ik toch naar een ander pensioenfonds kan overstappen. Heeft iemand daar ervaring mee? Wellicht is tussenkomst van een rechter noodzakelijk. Ik ben zelf niet thuis in dit soort zaken en hoop dus wat goede adviezen te krijgen hier!

Alvast bedankt!
Martijn

Lady1234
Berichten: 27202
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Pensioenfonds Detailhandel

Ongelezen bericht door Lady1234 »

Mijns inziens kan je als bedrijf niet kiezen bij welk pensioenfonds men aangesloten wil zijn.

Maar stel uw vraag eens op Higherlevel, dat is een forum voor ondernemers.

rwolters
Berichten: 1601
Lid geworden op: 28 sep 2022 13:32

Re: Pensioenfonds Detailhandel

Ongelezen bericht door rwolters »

Als de bedrijfstak heeft besloten dat alle bedrijven verplicht bij dit fonds moeten zijn aangesloten, dan doe je daar niet aan. Als je dat wilt veranderen moet je dat via een overkoepelend orgaan van de bedrijfstak doen. En hopen dat heel veel ondernemers het met je eens zijn. Dan kan je wellicht een alternatieve optie kiezen en hoef je alleen nog maar de financien uit elkaar te rafelen en de juiste bedragen elders onder te brengen.

kweenie
Berichten: 15948
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: Pensioenfonds Detailhandel

Ongelezen bericht door kweenie »

Tijntje_Tegel schreef:
20 dec 2022 10:07
Ik wil de pensioenen van mijn werknemers dus elders onderbrengen. Ik heb geen vertouwen in het huidige fonds. Het irriteert me ook mateloos dat we het verplicht moeten gebruiken en geen keuze hebben voor een ander fonds dat wellicht meer van deze tijd is. Maar goed, mijnirritatie zal duidelijk zijn nu, ik zou graag advies willen hoe ik toch naar een ander pensioenfonds kan overstappen.
Je kunt je pensioenregeling wel elders onderbrengen en dispensatie krijgen. Mits je een pensioenregeling afsluit die niet slechter is dan de standaard regeling. Maar als het een vergelijkbare regeling bij een verzekeraar wilt onderbrengen, dan ben je waarschijnlijk heel wat meer geld kwijt.

Plaats reactie