LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Nieuwe FIAT DOBLO zonder TomTom

Andere onderwerpen over auto en vervoer
Anton2010
Berichten: 1
Lid geworden op: 09 apr 2010 15:14

Nieuwe FIAT DOBLO zonder TomTom

Ongelezen bericht door Anton2010 »

Recent heb ik nieuwe Fiat Doblo besteld ter vervanging van de huidige Doblo. De bestelde Doblo is de 2.0 135 PK Emotion versie. In dit geval de duurste en meest luxe uitvoering. De keuze voor de Emotion versie is o.a. genomen op basis van het uitgebreide pakket van extra's. De informatie van Fiat over Blue Me & special Tom Tom leek mij erg aantrekkelijk. Een extra pakket werd ook erbij gekocht. Tot mijn grote verbazing en teleurstelling heb ik later begrepen dat de TomTom (speciaal ontwikkeld tussen FIAT en TomTom) niet in de Emotion uitvoering is inbegrepen. De TomTom dient indien gewenst extra gekocht te worden voor de prijs van € 349,--
De verbazing en teleurstelling met name daar duidelijk wordt aangegeven dat in de Emotion uitvoering een Blue&Me infotainmentsysteem (zie hieronder) is inbegrepen. In de Doblo prijslijst is ook niets over een losse TomTom te vinden.

Blue&Me – TomTom
Een volledig geïntegreerd infotainmentsysteem, voorzien van een handig ‘touch-screen’ kleurendisplay. Met dit uiterst complete systeem kunt u niet alleen gemakkelijk handsfree bellen, muziek afspelen en allerhande praktische reisinformatie opvragen, maar hebt u ook de beschikking over de nieuwste navigatietechnologie om snel en veilig uw bestemming te bereiken. De gecombineerde toepassing van alle entertainment- en communicatiefuncties staat garant voor comfort en veiligheid.


Daar uitgebreid de nieuwe Doblo is gelanceerd en gepromoot met Blue Me, entertainment etc. komt bij mij de losse extra aanschaf van een kostbare TomTom (die ook alleen verkrijgbaar is bij FIAT!?) over als op z'n minst gezegd onjuiste informatieverstrekking. De met Blue Me geïntegreerde TomTom verzorgt niet alleen de navigatie doch ook levert informatie over de rijstijl, gebruik etc.
Ik kan niet anders concluderen dat de zeer onduidelijke voorlichting en het niet leveren van de TomTom, (jammer om dit te moeten noemen) een vorm van misleiding waarbij de vraag kan worden gesteld als alleen de TomTom bij Fiat kan worden gekocht is dit dan ook een vorm van koppelverkoop!?
Fiat Nederland geeft als reactie "de TomTom is een accessoire", wat echter niet wordt aangegeven in de folders en prijslijsten!!

stofzuigertje

Re: Nieuwe FIAT DOBLO zonder TomTom

Ongelezen bericht door stofzuigertje »

Gezien het onduidelijk verhaal zou ik er ook op rekenen dat de Tom Tom er bij zou zitten.
Dus eis zonder bijbetaling wegens onduidelijke info deze of ontbind de koop.
Ook melden dat U hier een bericht plaatste zullen ze niet leuk vinden en eerder tot coulance komen.

Dus ga verder en laat het niet zitten, zij moeten dan maar duidelijker info geven, want ik lees ook dat de Tom Tom erbij hoorde te zitten.

berndv
Berichten: 9044
Lid geworden op: 29 dec 2005 11:10

Re: Nieuwe FIAT DOBLO zonder TomTom

Ongelezen bericht door berndv »

Als ik de site van Fiat bekijk kan ik ook de info vinden van blue&me, zowel de gewone als de nav versie. De tomtom is zover ik het kan zien op hun site een extra uitbreiding op de blue&me, zo staat het ook in het stukje tekst wat u hier neer zet. In de tekst staat in dat er navigatie mogelijk is, niet TomTom.

Daarnaast betreft dit ook geen koppelverkoop. De fiat kan rijden en functioneren zonder de TomTom.

Koppelverkoop zou zijn als je de banden van hun eigen merk er zelf bij zou moeten kopen.

Gesloten