LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Kosten verhalen op tandarts die prutswerk heeft afgeleverd?

Andere onderwerpen over gezondheid en voeding
JolanMell
Berichten: 2
Lid geworden op: 30 aug 2010 23:22

Kosten verhalen op tandarts die prutswerk heeft afgeleverd?

Ongelezen bericht door JolanMell »

Hallo,

hopelijk kan iemand mij hier adviseren.

Mijn man en ik hebben sinds kort een nieuwe tandarts aangezien beide onze tandartsen nu met pensioen zijn.

Mijn gebit was in orde, maar mijn man had niet dat geluk. Onder acht van zijn vullingen zitten nieuwe gaatjes en een wortelkanaalbehandeling moet overnieuw. Op de betreffende kies moet ook een kroon komen. Van de offerte (zonder wortelkanaal en kroon) schrok ik ontzettend. Aangezien wij ieder een andere tandarts hadden en bij mij niks aan de hand was heb ik niet het idee dat de nieuwe tandarts ons probeert op te lichten. Mijn schoonouders die dezelfde tandarts hadden als mijn man hebben hetzelfde probleem.

Mijn vraag is dus als volgt: is er een mogelijkheid om de oude tandarts aansprakelijk te stellen voor zijn "prutswerk" (bij gebrek aan beter woord)?
We hebben een aanvullende verzekering voor tandheelkunde, maar die hebben we dit jaar al aangesproken en zelfs wanneer we dat niet zouden hebben gedaan is deze verzekering niet toereikend. Aangezien mijn man in goed vertrouwen zijn gebit heeft laten onderhouden bij zijn inmiddels gepesioneerde tandarts, vraag ik mij af of we "de goede man" verantwoordelijk kunnen stellen voor zijn slechte prestaties.

Ik hoop dat iemand mij kan adviseren.

inekevanvliet
Berichten: 295
Lid geworden op: 14 sep 2008 23:29

Re: Kosten verhalen op tandarts die prutswerk heeft afgeleverd?

Ongelezen bericht door inekevanvliet »

zou dit vragen aan de verzekering die je hebt hoe je dit aan moet pakken

poespas
Berichten: 298
Lid geworden op: 10 feb 2009 15:18

Re: Kosten verhalen op tandarts die prutswerk heeft afgeleverd?

Ongelezen bericht door poespas »

Is het niet zo dat een goede tandarts regelmatig foto`s maakt van je gebit om dit soort dingen op te sporen.
Heeft de oude tandarts dat gedaan.

rozemarijntje
Berichten: 6897
Lid geworden op: 23 mar 2010 23:14
Locatie: Tussen andere kruiden! Behalve onkruid ;-)

Re: Kosten verhalen op tandarts die prutswerk heeft afgeleverd?

Ongelezen bericht door rozemarijntje »

@ts

nee je kan hem niet verantwoordelijk stellen,
ik heb namelijk het zelfde gehad,ik heb 20 jaar bij een tandarts gezeten die alleen het hoognodige deed,hij was al wat ouder en in de loop van de jaren kon je wel merken dat jij meer kletste als wat deed,maar je denkt,hij is de tandarts....mijn man zat er al vanaf kindszijnde...vanaf 4 jaar?
had ik kiespijn deed ie wat hielp het niet hup trekken,of kanaalbehandelingen die heb ik er heel wat gehad.

afijn in 2008 brande zijn praktijk af...en ik vond het zo erg,hij stopte en we kregen iemand anders.....ik heb jaren jaren jaren gesmeekt voor kronen op mijn voortanden ik loop niet voor gek maar voor iemand van 37 is het niet mooi,verkleuringen door de kanaalbehandeling,tand voor 2,3 afgebroken en elke keer met stiften opgebouwd andere ook,onder kant is perfect...ik loop niet voor gek maar mooi is anders..ja ja volgend jaar hebben we het er over...

nu sinds jan 2009 heb ik dus een meid die net 4 jaar bezig is en een eigen praktijk heeft(met haar pa)...ze heeft iedereen overgenomen van hem en komt zoveel problemen tegen,ik ben van de hel in de hemel gekomen.
ik wist dat er veel moest gebeuren en stelde het voor en zei zei,ik ben blij dat je er mee komt want het wordt een jaren plan maar je gaat een mooi gebit krijgen...
nu ging mijn man en die had niks!helemaal niks...kennisen ook niet,dus geen oplichterij....
vanmorgen ging ik weer en ik stond er op dat ze een foto maakte..oke als je dat wilt,dus ze wilt niet verdienen,

ik heb het cz gebeld en die kunnen er niks mee...ze hebben het genoteerd en ik zeg je zal wel meer van deze praktijk nu grote rekeningen gaan krijgen,daarin tegen hebben ze dat jaren niet gehad....

dus helaas.....wortel is bij mij ook over gedaan ,kon de tandarts niet zelf moest....ik weet even niet meer hoe het heet ,speciaal iemand ordontoloog?600 euro geintje...leuke tandarts had ik hoor....

ik had nog nooit tandsteen gehad,nee zegt ie dat hebben jullie echt niet...
we kwamen daar...en ze zei gelijk is er bij jou we eens tandsteenverwijderd,nee dat heb ik nooit.nou zegt ze het zit helemaal vol en ik maar 6x pd poetsen...omdat het zo ruw aanvoelde ,ik dacht plak....
dus helaas....
je zou naar een ander kunnen gaan als je het niet vertrouwd....
succes

ps een kanaal is ongeveer 350?ligt eraan en een kroon 500 bij mij...is ie van porselein...ik heb ook nog de ouderwetse met metaal eronder,die worden in de loop van de jaren wel vervangen

JolanMell
Berichten: 2
Lid geworden op: 30 aug 2010 23:22

Re: Kosten verhalen op tandarts die prutswerk heeft afgeleverd?

Ongelezen bericht door JolanMell »

[q[quote][/quotHoe oud zijn die vullingen? Als ze er al jaren zitten, is het niet zo vreemd dat er nieuwe gaatjes komen. En hoe lang geleden heeft de wkb plaats gevonden?
e]

WKB 2010! Gaatjes over de loop van jaren. Mijn man heeft idd een zwak gebit, maar had vol vertrouwen in zijn tandarts. Ik weet inmiddels dat we gewoon pech hebben, maar zou het op prijs stellen dat mijn vraag serieuze reacties zou krijgen.
Bedankt Rozemarijntje.

vroem
Berichten: 3748
Lid geworden op: 29 jun 2009 13:58

Re: Kosten verhalen op tandarts die prutswerk heeft afgeleverd?

Ongelezen bericht door vroem »

@TS,
Ik vind het niet netjes zoals u reageert. in de eerste plaats worden serieuze reacties door u m.i. onterecht door u afgekamd, in de tweede plaats vind ik het niet correct dat u na zo`n serieuze vraag door uzelf tot nu niets meer laat horen, bv met aanvullende info op de gestelde vragen.

Dan zeg ik: laat ook maar...

rozemarijntje
Berichten: 6897
Lid geworden op: 23 mar 2010 23:14
Locatie: Tussen andere kruiden! Behalve onkruid ;-)

Re: Kosten verhalen op tandarts die prutswerk heeft afgeleverd?

Ongelezen bericht door rozemarijntje »

vroem

je hebt gelijk,mijn verzekering is wel toereikend gelukkig,omdat ik vanaf begin af aan al een rotgebit heb en gelijk toen de hoogste verzekering heb genomen.
en idd als een vulling er jaren zit dan wordt ie lek of gaatjes er onder..

zelfs mijn kroon!! oude kroon,ik moest happen voor een nw op een andere plaats en die andere oude komt mee...oeps,zat een hele ontsteking onder,ja daar kan die oude tandarts niks aan doen.
heb 4 wk met een dikke kaak gelopen maar dat mag de pret niet drukken.

ik had jou gevraagd of je tandarts kosten kon aftrekken in een andere topic ofzo daar gaf je netjes antwoord op,dus ik cz bellen,oeh zegt ze je hebt wel kosten gemaakt vorig jaar en dit jaar....ja zeg ik en die jaren ervoor haast niet...17?
ja af en toe en kanaal 1x pj of een kies trekken...
oh en hoe komt dat dan ineens,dus ik vertelde over de tandarts...en toen ging er een hele beerput open,hij staat dus bekent,...ik ben niet gek,....
ja ze vroeg het zelf...
heb je gewoon als tandarts als je ouder bent geen zin meer in mensen hun gebit verbeteren of als arts ,stop er dan mee?of zie ik het verkeerd?
het is wel iemand zijn lichaam of mond.

ik moet vrijdag weer...weet nu al dat de wortelkanaal nog steeds niet lekker zit....leuk weekend voor de boeg? :D

Gesloten