LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Menzis zegt contract op met Sint Lucas Andreas Ziekenhuis

Andere onderwerpen over gezondheid en voeding
rcbank
Berichten: 2
Lid geworden op: 08 apr 2011 08:37

Menzis zegt contract op met Sint Lucas Andreas Ziekenhuis

Ongelezen bericht door rcbank »

Ik sta op de wachtlijst voor een revisie-operatie aan mijn Gastric Bypass. Bijna 5 jaar geleden ben ik ook in dit ziekenhuis geopereerd hieraan. Nu geeft de bypass problemen en uit onderzoeken is gebleken dat ik daaraan geopereerd moet worden. Tot zover duidelijk. Nu de operatiedatum zeer dichtbij is meldt het Sint Lucas ineens dat zij geen contract hebben met Menzis en dat ik de operatie en alle daarbij behorende kosten zelf moet betalen. Menzis geeft geen gehoor omdat zij gewoon zeggen dat ze geen contract meer hebben. Ik ben diverse keren in het ziekenhuis geweest voor diverse onderzoeken. Elke keer controleerde de baliemedewerkster als ik mij meldde of mijn gegevens nog klopen. Niet één keer heeft ook maar één iemand gemeld dat zij geen contract meer hebben met Menzis. Had ik hier zelf achter moeten komen? 5 jaar geleden ben ik hier geopereerd maar was ik verzekerd bij Agis. Kunnen zij nu zomaar eisen dat ik mij in een ander ziekenhuis moet laten opereren? Deze artsen hebben de eerste operatie ook uitgeveoerd; deze tweede operatie wordt zeer complex en die artsen weten precies hoe zij het uitgevoerd hebben. Eigenlijk wil ik niet naar een ander ziekenhuis. Ik wist niets af van het feit dat het contract tussen beiden ontbonden was.

berndv
Berichten: 9044
Lid geworden op: 29 dec 2005 11:10

Re: Menzis zegt contract op met Sint Lucas Andreas Ziekenhuis

Ongelezen bericht door berndv »

Sinds wanneer is het ziekenhuis niet meer gecontracteerd? Sinds wanneer bent u bij menzis? Wanneer bent u op de hoogte gesteld dat er een vervolg operatie moet komen?

Menzis
Berichten: 94
Lid geworden op: 11 mei 2009 21:09
Contacteer:

Re: Menzis zegt contract op met Sint Lucas Andreas Ziekenhuis

Ongelezen bericht door Menzis »

Beste rcbank,

Ik begrijp dat u een ingrijpende operatie voor de boeg heeft en dat u op de wachtlijst voor een revisie-operatie aan uw Gastric Bypass staat. U maakt zich zorgen of een andere arts in een ander ziekenhuis u wel goed kan helpen. Ik kan me uw zorgen goed voorstellen. Graag wil ik uw vraag voorleggen aan onze zorgadviseur. Ze kunnen samen met u kijken naar een gecontracteerd ziekenhuis bij u in de buurt. De zorgadviseur kan u ook informeren over goede zorg, gecontracteerde zorg en gecontracteerde ziekenhuizen. Ze nemen graag telefonisch contact met u op om het allemaal met u persoonlijk te bespreken. Als u dit ook wilt zou u dan uw gegevens, verzekerdennummer en telefoonnummer, willen sturen aan [email protected]? U mag natuurlijk ook altijd zelf rechtstreeks contact opnemen met onze zorgadviseur op tel.nr. 088 222 42 42. Ze zijn elke dag van 8.30 tot 17.00 te bereiken.

Met vriendelijke groeten,
Leontine Seuren
Webcareteam Menzis

Isabel1
Berichten: 1416
Lid geworden op: 19 dec 2011 15:19

Re: Menzis zegt contract op met Sint Lucas Andreas Ziekenhuis

Ongelezen bericht door Isabel1 »

@ menzis,

Natuurlijk begrijp ik dat jullie allerlei kosten overwegingen hebben maar ik denk toch echt dat jullie je moeten realiseren dat je hier met zorg te maken hebt:
1) deze persoon moet waarschijnlijk weer opnieuw op een wachtlijst, dat veroorzaakt een hele hoop stress en is enorm ingrijpend in het leven van iemand
2) deze persoon moet naar een ziekenhuis dat hij niet kent, daar zal de zorg best prima zijn maar daar gaat het niet om, zorg gaat ook om vertrouwen.

Het punt dat ik wil maken: het is hier niet zo dat je kunt zeggen "ach, dat product is hier uitverkocht, rij effe naar een ander filiaal, daar kunt u het wel krijgen" . Dat werkt zo bij serviesgoed, schoenen, electronica etc. maar bij zorg zit daar toch echt een andere component in.
Ik vind het goed dat jullie hier op het forum reageren en ook dat jullie netjes aanbieden om met een zorgconsulent over het nieuwe ziekenhuis te spreken. Maar toch geeft dat het 'wissel van filiaal' gevoel, en dat hoort naar mijn mening niet bij zorg.

Isabel

Menzis
Berichten: 94
Lid geworden op: 11 mei 2009 21:09
Contacteer:

Re: Menzis zegt contract op met Sint Lucas Andreas Ziekenhuis

Ongelezen bericht door Menzis »

Beste Isabel,

Graag wil ik een en ander toelichten.
We zijn als verzekeringsmaatschappijen inderdaad ook verantwoordelijk om de zorgkosten in de gaten te houden maar dat mag nooit ten koste gaan van de kwaliteit van zorg. Daar zal Menzis ook scherp op toezien. Ik begrijp de 2 punten die je aanvoert heel goed. Daar moeten we zeker scherp op letten.
We willen ook graag informeren en adviseren om zo de zorgen die er zijn zoveel mogelijk weg te nemen. We zullen dit allemaal bespreken in een persoonlijk gesprek als daar behoefte aan is.
Onze Zorgadviseur kan ook wachtlijstbemiddeling starten. Zodat een verzekerde niet ook nog eens heel lang moet wachten. Onze Zorgadviseur is elke werkdag te bereiken op 088 222 42 42 met alle vragen over gecontracteerde zorg, wachtlijstbemiddeling, mantelzorg, bemiddelen naar buitenland, Second Opinion etc. Kijk ook maar eens op: http://www.menzis.nl/web/Consumenten/Zo ... viseur.htm

Met vriendelijke groeten,
Leontine Seuren
Webcareteam Menzis

rozemarijntje
Berichten: 6897
Lid geworden op: 23 mar 2010 23:14
Locatie: Tussen andere kruiden! Behalve onkruid ;-)

Re: Menzis zegt contract op met Sint Lucas Andreas Ziekenhuis

Ongelezen bericht door rozemarijntje »

gaat goed bij menzis,vorig jaar ook al ineens paar ziekenhuizen rond deze tijd,mensen die in het st maartens onder behandeling waren..

blijf het lekker uitleggen,menzis is lekker bezig!!!

Mathilde D.
Berichten: 2156
Lid geworden op: 06 aug 2005 18:41

Re: Menzis zegt contract op met Sint Lucas Andreas Ziekenhuis

Ongelezen bericht door Mathilde D. »

Ik zie dit topic nu pas. Ik wil TS adviseren om de verzekering bij Menzis op te zeggen. Zie deze website over Slotervaart en Achmea. In de polisvoorwaarden van de verzekering staat dit.

Je moet binnen een maand na de mededeling dat er geen contract meer is, de verzekering opzeggen, met ingangsdatum=de datum van ingang van de decontractering. Heb je geen brief ontvangen van Menzis? Dat is niet netjes : Achmea stuurde wel een brief. Bestaande behandelingen zijn altijd uitgezonderd. Valt uw operatie misschien onder een bestaande behandeling? De dbc is immers misschien al gestart! Je kunt dit navragen in het ziekenhuis bij de facturatieafdeling of de afdeling zorgadministratie. Vraag of er een dbc geopend is, welk nummer ( 9 cijfers), welke declaratiecode, welke begindatum.

Verder kun je ook het ziekenhuis aanspreken. Zij zijn verplicht om je mee te delen dat zij geen contract hebben. Zie een recent onderwerp van Radar of Kassa. Daar was een gast van de NZA , die dit zei.

PS de vragen die Forumschrijver Berndv stelt zijn relevant voor de oplossing van uw situatie.

En in het geal het niet lukt: denk aan de mogelijkheid van een operatie in Belgie. Daar gaat het allemaal veel sneller dan in Nederland.

Gesloten