LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Obesigard en gewichtsverlies

Andere onderwerpen over gezondheid en voeding
Robjee
Berichten: 884
Lid geworden op: 11 mar 2007 16:44
Contacteer:

Obesigard en gewichtsverlies

Ongelezen bericht door Robjee »

Obesigard en een afslanksupplement dat bestaat uit drie gepatenteerde ingrediënten: ForsLean, GarCitrin en BioPerine.

In februari 2013 zijn vijf deelnemers gestart met het testen van Obesigard. Dit initiatief kwam van de site http://www.afvallen-gezondleven.nl in samenwerking met Obesigard die gratis de supplementen verstrekte.
Van de vijf deelnemers is er één gestopt vanwege persoonlijke redenen. De resultaten zijn onlangs naar buiten gebracht en laten een gewichtsverlies zien van 2,9-7,8 kg na 4 weken. Op het eerste gezicht prima resultaten.

Deze test zelf zegt wetenschappelijk gezien echter niet veel. Het aantal deelnemers was erg klein, een controlegroep ontbrak en de tijdsduur was kort. Bovendien kregen de deelnemers naast het gratis afslanksupplement ook voedingsadvies en bezochten ze iedere week de diëtist. Het moet ook niet vergeten worden dat de deelnemers waarschijnlijk (sterk) gemotiveerd waren omdat ze aan een test meededen. Geen gewichtsverlies zou toch een teleurstelling zijn.
Het zijn ook allemaal 'interventies' en omstandigheden die op zich leiden tot gewichtsverlies. De test had dus als opzet om de deelnemers bewust hun voeding te laten veranderen. Het was vooraf dan ook zeer onwaarschijnlijk dat de deelnemers na 4 weken geen gewicht hadden verloren, ook al doet Obesigard niets. Op deze manier is het dan ook makkelijk scoren.


Een uitgebreidere bespreking van Obesigard is te lezen op: http://www.overvoedingengezondheid.nl/p ... nGard.html

Gesloten