LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] folie op hr++ glas badkamer: thermische breuk?

Alle andere onderwerpen rondom jouw huis en tuin.
emve1980
Berichten: 2
Lid geworden op: 25 mar 2009 15:47

folie op hr++ glas badkamer: thermische breuk?

Ongelezen bericht door emve1980 »

Hallo,

Onze nieuwe badkamer heeft 2 ramen op het zuiden. De overburen kunnen zo de badkamer inkijken vanuit hun huis. Dat willen we natuurlijk niet. We zoeken dus raambekleding voor in de badkamer. Het makkelijkst is van die folie die je in iedere bouwmarkt kunt kopen en op het raam kunt plakken. Maar nu zegt de medewerker in de bouwmarkt dat dat kan leiden tot een scheur in het raam als gevolg van een thermische breuk.

Klopt dat?

Zijn er andere geschikte raambekledingen voor in de badkamer? Het gaat om een draaikiepraam, dus het is handig als de bekleding 'meekiept' bij het in de kiepstand zetten van het raam. Folie zou perfect zijn!

runfun
Berichten: 5
Lid geworden op: 26 mar 2009 19:54

Re: folie op hr++ glas badkamer: thermische breuk?

Ongelezen bericht door runfun »

Ik heb wel een beetje kennis van bouwen i.c.m. bouwfysica maar dit heb ik nog nooit gehoord. Ik zie niet in waarom folie niet zou kunnen want de folie zal (nagenoeg) dezelfde temperatuur hebben als de binnentemperatuur aangezien het om goed geïsoleerd glas gaat. Ik heb zelf thuis ook folies maar dan niet in de badkamer, mij lijkt het in ieder geval een sterk verhaal. Een andere oplossing kan melkglas o.i.d. zijn maar soms kan het juist ook fijn zijn om juist wel naar buiten te kijken maar dat gaat vaak niet goed i.c.m. jouw beschreven kozijn.

kweenie
Berichten: 15948
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: folie op hr++ glas badkamer: thermische breuk?

Ongelezen bericht door kweenie »

Thermische breuk is wel degelijk een risico! Je krijgt mogelijk thermische breuk omdat donkere kleuren de warmte (van de zon) vasthouden. Bij HR++ glas is zit er speciaal extra isolerend gas tussen de twee glasplaten, zodat de warmte van de ene glasplaat nauwelijks op de andere glasplaat wordt overgedragen. De warme kant zet dan veel meer uit dan de koude kant, zodat er een barst in de ruit komt omdat het te warm wordt.

je mag wel donker materiaal achter een ruit doen als deze niet aan de "zonkant" is want daar wordt het niet zo warm en krijg je ook geen "thermische breuk"

Belleflamme
Berichten: 2
Lid geworden op: 03 apr 2009 14:22

Re: folie op hr++ glas badkamer: thermische breuk?

Ongelezen bericht door Belleflamme »

Klopt!
Ik heb een dubbele ruit op het zuiden van de binnenkant beplakt met autoraamfolie (de lichtste tint zelfs).
Resultaat na enkel maanden: een lange barst in de binnenste ruit over de gehele hoogte...
Niet doen dus.

:(

Gesloten