LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] openbare verkoop en wat nu?

Alle andere onderwerpen rondom jouw huis en tuin.
kristel1969
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 dec 2009 19:08

openbare verkoop en wat nu?

Ongelezen bericht door kristel1969 »

Wie kan mij vertellen wat de ontruimingsperiode is na een openbare veiling en of deze periode ingaat per veilingsdatum of per passeerdatum van de akte?

stofzuigertje

Re: openbare verkoop en wat nu?

Ongelezen bericht door stofzuigertje »

Ik heb ervaring uit eind vorige eeuw (1992)dus controleer onderstaande via de verkopende Notaris...

De ontruiming kan grosse akte van veilig via deurwaarder.

De nog huidige bewoners kunnen vervangende woonruimte eisen en in Friesland en Groningen is leegstand wat betaalbaar en direct beschikbaar is dus ze kunnen online uit meerdere woningen kiezen.

U is niet verplicht in de huidige omgeving ruimte aan te bieden en ze hadden reeds eerder moeten inschrijven en met de aangekondigde verkoop kregen ze voorrang op andere die een huurhuis wilden.

De verkopende notaris die het gaat afhandelen kan de huidige regels geven, maar vriendelijk ontruimen en doorsturen post is meestal beter.
Geef nooit zomaar het nieuwe adres door omdat schuldeisers niet via U als koper het nieuwe adres mogen verkrijgen, dus geef die garantie.

Via de Notarissen die dit meestal regionaal doen is op hun website meestal meer en uitgebreide info te vinden en ook een telefoon nummer en/of boekje hoe en wat.

Als ze de aangeboden woningen elders in Nederland weigeren verliezen ze de rechten en mag je ze gewoon op straat zetten.
Friesland, Groningen en Lelystad hadden diverse leuke betaalbare woningen, eventueel met subsidie dus weigeren zolang deze voorraad nog beschikbaar is kunnen ze niet.
Steden zijn lastig maar vooral dorpen in Friesland en Groningen willen graag huurders wegens de huidige leegstand en zullen snel en makkelijk een woning geven.


Gezien de vele aanpassingen in de afgelopen jaren dus niet op mijn ervaring als deskundige afgaan maar zelf naar huidige regels informeren.

Quisquid
Berichten: 299
Lid geworden op: 08 okt 2008 14:17

Re: openbare verkoop en wat nu?

Ongelezen bericht door Quisquid »

Kristel 1969 is niet duidelijk in de vraagstelling. Is Kristel 1969 de huurder-bewoner die moet ontruimen? is zij (?) een andere gebruiker? Is zij veilingkoper?

De veilingkoper kan niet eerder laten ontruimen dan nadat deze daadwerkelijk eigenaar is geworden. Dus na gunning, betaling en inschrijving van alle akten (veilingakte[n], eventueel acte de command, kwijtingsakte) op het kadaster.
En dan nog gelden termijnen.

Als het pand/perceel niet vrijwillig wordt ontruimd, kan met een grosse van de akten (wordt door de notaris afgegeven) een deurwaarder de ontruiming doen.

Meer informatie hierover moet de veilingnotaris kunnen geven. Informeer ook naar de kosten van de ontruiming en van eventuele schade, en of deze kosten te verhalen zijn. Dit staat meestal geregeld in de van toepassing zijnde veilingvoorwaarden.
Ontruiming is lang niet altijd mogelijk. Bijvoorbeeld niet als een woonhuis in verhuurde staat wordt geveild en dat in die staat voldoende oplevert voor de executerende hypotheekhouder, en ook niet ingeval een verhuurd woonhuis vrijwillig wordt geveild.

Veilingvoorwaarden kunnen bovendien bijzondere bepalingen bevatten.

Dus: even informeren bij de veilingnotaris.

stofzuigertje

Re: openbare verkoop en wat nu?

Ongelezen bericht door stofzuigertje »

Bij een verhuurde woning is van belang of de huurder legaal of illegaal er in zit en dit wist of had kunnen weten want vaak verbied de bank zomaar verhuren zonder toestemming!

Ook moet de huurder een redelijk bedrag betalen aan de koper zodra deze eigenaar is, en dus op tijd en voldoende gezien de OZB waarde.

Gesloten