LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] slechte keuring Vereniging Eigen Huis of een kat in het nauw

Alle andere onderwerpen rondom jouw huis en tuin.
tonnie van de wetering
Berichten: 107
Lid geworden op: 11 jan 2009 14:51

slechte keuring Vereniging Eigen Huis of een kat in het nauw

Ongelezen bericht door tonnie van de wetering »

Over het algemeen ben ik persoonlijk niet zo erg onder de indruk van deze vereniging, maar probeer bij alles wel objektief te blijven.

Ik heb de uitzending zitten kijken en kwam eigelijk al wel tot een hele vreemde situatie.
Een schoorsteenveger die alarm slaat!
Was die man nodig voor de verzekering bij eventuele brand??
Ja kwam zo maar even in me op aangezien ik bij een eerder topik over een woonboerderij ook ben gestuit op een schoorsteenbrand, en het tegenwoordig bij die dure oude boerderijen steeds vaker voor lijkt te komen.

Verder was het me opgevallen dat het gedeelte waar het over gaat nog niet gereed is.
En alles ook heel duidelijk zichtbaar is en was dus.
Het ging hier dus zeker niet over een afgewerkt pand, maar een waarbij nog het nodige onderhoud verbouw nodig had.
De scheuren die men heeft getoond die onstaan vrijwel direkt nadat de construktie wordt aangetast, en gelukkig zit er een rieten dak op waardoor de belasting zich over een groter vlak heeft gespreid.
Daarbij is de constuktie die men aan de buitenkant nu heeft aangebracht echt niet in staat om verval tegen te gaan, dat zit onder de waterafvoer van het dak en gezien de beweegelijkheid van een dergelijk dak zal deze konstuktie bij volle belasting zichzelf in de drassige ondergrond duwen.
Ook de onderstempeling aan de binnenzijde is vrij nutteloos aangezien die op een afschuivende positie ten opzichte van het dak staan.
Spanbanden zijn dan wel geschikt voor belasingen tot zo ongeveer vijf ton, maar felexibel en zouden derhalve ook nooit geschikt zijn als noodvoorziening.

Alles bij elkaar kom je dan toch wel tot de conclusie dat het dak als zodanig vrij stevig is, aangezien het nog zolang vrij goed in takt is gebleven na het verwijderen van essentiële trekbalken en ondersteuningen.

Ik ben dus van mening dat men ervan uit is gegaan dat met een emmer kalk en wat verf een hele verbouwing wel kan worden gerealiseert, afgezien nog van de lasten voor energie en onderhoud van de erfgronden.

Gesloten