LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Terugkoopregeling niet naleven

Alle andere onderwerpen rondom jouw huis en tuin.
izzo
Berichten: 6
Lid geworden op: 24 jan 2008 17:38

Terugkoopregeling niet naleven

Ongelezen bericht door izzo »

Hoi allemaal,

Weet niet goed of ik in het goede forum zit, maar ik ga het toch maar proberen.

4 jaar geleden heeft mijn vriendin een appartement gekocht met een zogenaame BKS regeling, wat inhieldt dat de verkopende partij (in dit geval een monumentenstichting) het appartement binnen 3 maanden zou terugkopen mochten we het willen verkopen.

We hebben nu een huis gekocht afgaande op die regeling ( er zijn al 2 appartement met BKS regeling terugverkocht aan de stiching ) en willen nu dus het appartement gaan verkopen.

Echter zegt de stichting nu dat ze geen geld meer hebben om het appartement terug te kopen, er is een aandeelhouder failliet en ze hebben al 2 appartementen teruggekocht.

Nu kunnen ze iets van een afkoopregeling treffen om de BKS regeling af te kopen, maar ik betwijfel of dat een goed idee is met de huidige huizenmarkt.

In principe kan ik toch eisen dat ze het terugkopen omdat het contractueel vastgelegd is ook al hebben ze geen geld? Dat zou niet mijn zorg moeten zijn toch?

Ik weet niet goed wat is hiermee aanmoet. Maar nu heb ik dus 2 huizen. wat niet erg handig is.

Mvg,
Ruud

kweenie
Berichten: 15948
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: Terugkoopregeling niet naleven

Ongelezen bericht door kweenie »

Wie heeft formeel de plicht om het appartement terug te kopen? Is dat een grote stichting, of een kleine, voor de gelegenheid opgerichte, stichting? Als het een kleine stichting is, dan heb je kans dat de stichting failiet gaat als je het hard speelt. Of dat ze de boel failiet laten gaan. Dus hoe zeker de terugkoopregeling is, hangt ook af van de stichting.

izzo
Berichten: 6
Lid geworden op: 24 jan 2008 17:38

Re: Terugkoopregeling niet naleven

Ongelezen bericht door izzo »

Volgens mij is het een vrij grote stichting, het is een landelijk werkende organisatie voor monumentaal erfgoed, met monumentale panden, door europe e.d. en nieuwbouw, vindt het dan ook raar dat het geld op zou zijn. Mijn appartement is vast niet duurder dan een kerk. (die hebben ze ook)

sjoegel
Berichten: 3081
Lid geworden op: 09 okt 2007 19:19

Re: Terugkoopregeling niet naleven

Ongelezen bericht door sjoegel »

Als ze dit in het koopcontract vermeld hebben kun je ze hier gewoon op aanspreken. Zou even langs een notaris gaan om te vragen hoe dit in praktijk gaat. (is het voordeligst) Een advocaaat gaat er eerst eens rustig voor zitten als je begrijpt wat ik bedoel..... :wink:

izzo
Berichten: 6
Lid geworden op: 24 jan 2008 17:38

Re: Terugkoopregeling niet naleven

Ongelezen bericht door izzo »

Ik vraag me af hoeveel belasting ik zou moeten betalen over die afkoopsom mocht ik hem accepteren,iemand daar enig idee over?

Ik kan alleen maar dingen vinden over het afkopen van verzekeringen en pensioenen e.d.

Gesloten