LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] WOZ waarde

Alle andere onderwerpen rondom jouw huis en tuin.
runfun
Berichten: 5
Lid geworden op: 26 mar 2009 19:54

WOZ waarde

Ongelezen bericht door runfun »

Kort geleden heb ik een aanbod gekregen van de woningbouwvereniging om mijn huurwoning te kopen voor een bepaald bedrag. Echter kreeg ik van de gemeente nu een aanslag om een heffing gerelateerd aan de WOZ te betalen, dit is €11.000,- hoger dan het bedrag dat ik voor de woning zou moeten neerleggen.

Het bedrag dat de woningbouwvereniging vraagt als koopprijs is ook nog eens een maximum en kan alleen naar beneden worden bijgesteld als er gebreken zijn in de woning. Kan ik tegen de aanslag van de gemeente in gaan, hoe kan ik dat het beste doen (natuurlijk schriftelijk) en zijn hier ook voorbeeldbrieven voor?

Bij voorbaat dank.

Mark61
Berichten: 10
Lid geworden op: 24 nov 2005 16:41

Re: WOZ waarde

Ongelezen bericht door Mark61 »

Wij hebben vorig jaar ons huurhuis gekocht op 31 januari. Ook ik kreeg een bericht van de gemeente Zoetermeer.
De WOZ waarde was 233.000 terwijl we een paar maanden eerder het huis voor 208.000 hadden gekocht. Meteen het meegezonden bezwaarschrift ingezonden. Op intenet kan je zien bij de taxatie waar je huis aan gerelateerd wordt. Deze huizen waren dus allemaal huizen die al vanaf het begin in de koopsector zitten en niet een ex-huurhuis zijn. Ik heb 3 alternatieve huizen aangevoerd uit het taxatierapport dat je bij de koop moet laten maken voor de hypotheek.
Kreeg ik bericht terug van de gemeente dat het bezwaar niet werd toegekend omdat we op de peildatum nog huurders waren en geen belang zouden hebben. Nu dit belang hebben wel degelijk want bij de belastingaangifte heeft de gemeente zoetermeer dus 233.000 doorgeven voor het eigen woning forfait.
Nu komt het "mooiste" : de nieuwe woz waarde hebben ze nu op 213.000 vastgesteld. Hieruit blijkt wel dat ze fout zitten,maar ik ben in de aap gelogeerd met de beastingen.
Zijn er nog meer ex-huurders die dit probleem hebben?

kweenie
Berichten: 15948
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: WOZ waarde

Ongelezen bericht door kweenie »

Huurhuizen worden vaak voor een prijs onder de marktprijs aan de huurders verkocht. Als je het huis in de normale woningmarkt zou (ver)kopen, dan zou de prijs hoger liggen dan de prijs die woningbouwvereniging vraagt. Het is dus niet zozeer zo dat je voor je WOZ een nadeel hebt omdat andere huizen een hogere verkoopprijs hebben, het is eerder zo dat je een voordeel hebt omdat je het huis voordelig hebt kunnen kopen.

Gesloten