Isoleerbedrijven hanteren niet de voorgeschreven verwerkingsvoorschriften

Alle andere onderwerpen rondom jouw huis en tuin.
jvanwaveren
Berichten: 2
Lid geworden op: 26 okt 2022 14:48

Isoleerbedrijven hanteren niet de voorgeschreven verwerkingsvoorschriften

Ongelezen bericht door jvanwaveren »

Hallo,
Heel graag wil ik een bijzonder vervelende situatie voorleggen.
Net als vele andere Nederlandse gezinnen hebben wij veel geld geïnvesteerd in het na-isoleren van onze woning. Voor deze na-isolatiewerkzaamheden hebben wij een totaal opdracht verleent aan AZ Isolatietechniek uit Scherpenzeel.
Eén van de isolatiewerkzaamheden betrof het na-isoleren van de begane grondvloer met een meerlaagse isolatiefolie (PIF) van het fabrikaat Reflex Isolatie.
Bij het maken van een aantal foto´s, welke nodig zijn voor de aanvraag ISDE subsidie, hebben wij geconstateerd dat de isolatie doorhangt en dat er bijzonder weinig pluggen zijn gehanteerd voor de ophanging/bevestiging van de isolatie. Deze constatering hebben wij vervolgens gemeld bij AZ Isolatietechniek. Zij beweren echter dat de isolatie correct is aangebracht.
Argwanend hebben wij vervolgens het certificaat en de verwerkingsvoorschriften (BRL) van het betreffende product achterhaald. Uit de omschrijvingen in dit certificaat en deze BRL blijkt duidelijk dat de vloerisolatie op vele punten niet is aangebracht volgens de verwerkingsvoorschriften en het product dus niet de beoogde prestaties haalt. Nog zorgelijker is dat het bedrijf niet goed op de hoogte is van de verwerkingsvoorschriften en waarschijnlijk deze manier van werken al jaren als zodanig hanteert. Op basis van foto´s op de site vermoed ik dat AZ Isolatietechniek altijd op deze wijze werkt.
Resultaat: woningen worden niet afdoende geïsoleerd waardoor de verwachtingen van de klanten niet uitkomen en het energieverbruik onvoldoende afneemt. Daarnaast wordt een ISDE subsidie aangevraagd en uitgekeerd op basis van minimale prestatie-eisen. Deze prestatie-eisen kunnen met deze montagemethode echter niet gegarandeerd worden.
Verder hebben wij beoordeeld of AZ Isolatietechniek wellicht te weinig rekent om deze werkzaamheden uit te voeren. Niets is minder waar: omgerekend is door ons ca. € 150,00 per manuur betaald om de betreffende werkzaamheden uit te voeren. Best grof.
Waarschuwing aan een ieder: verdiep je als klant in de verwerkingsvoorschriften van de producten welke verwerkt worden. Vraag desnoods om deze verwerkingsvoorschriften. Controleer vóór aftekening van de bon of de producten zijn aangebracht volgens de voorschriften.
Mijn vraag luidt: zijn er wellicht meer mensen waarbij meerlaagse isolatiefolie (PIF) is aangebracht onder de begane grondvloer?

Johan van Waveren

rvjapio
Berichten: 1003
Lid geworden op: 17 apr 2017 18:47

Re: Isoleerbedrijven hanteren niet de voorgeschreven verwerkingsvoorschriften

Ongelezen bericht door rvjapio »

U heeft een specifieke klacht (tik in: Klacht AZ isolatie en geniet...) en haalt vervolgens alle isoleerbedrijven onderuit. Daarmee lost u helemaal niks op.

jvanwaveren
Berichten: 2
Lid geworden op: 26 okt 2022 14:48

Re: Isoleerbedrijven hanteren niet de voorgeschreven verwerkingsvoorschriften

Ongelezen bericht door jvanwaveren »

Beste rvjapio,
Op zich een terechte opmerking. Mijn klacht betreft inderdaad AZ Isolatie. Daarentegen heb ik inmiddels van het bureau welke de kwaliteitsverklaringen voor de ISDE subsidie verstrekt vernomen dat de PIF isolatie regelmatig verkeerd wordt gemonteerd waardoor de beoogde isolatiewaarde niet gehaald wordt. Er wordt dus regelmatig over de rug van de onwetende klanten gerommeld.
Uiteraard zijn er ook isoleerbedrijven die weldegelijk de isolatie gecertificeerd verwerken. Mijn oproep is dus: kies bij het isoleren met PIF voor een bedrijf welke is gecertificeerd door Insula Certificatie.

Plaats reactie