Problemen met garantie zonnepanelen via Vereniging Eigen Huis

Alle andere onderwerpen rondom jouw huis en tuin.
Martens, Alexander
Berichten: 1
Lid geworden op: 14 apr 2022 15:34

Problemen met garantie zonnepanelen via Vereniging Eigen Huis

Ongelezen bericht door Martens, Alexander »

Twee jaar geleden heb ik via de vereniging Eigen Huis zonnepanelen laten instaleren. Deze zijn geïnstalleerde door de firma Enie. Ruim vier weken geleden viel de omvormer uit (foutcode 117); de omvormer moest worden vervangen. Twee dagen later werd de omvormer via de post afgeleverd. Keurig tot zover. Echter, de installatie laat op zich wachten. Elke keer als ik de firma Enie bel krijg ik te horen dat het druk is en dat ze zelfs geen datum kunnen prikken voor de installatie; 'belt u over veertien dagen nog maar eens'. Ik denk dat de installatie binnen een half uur kan worden uitgevoerd! Heb het probleem ook bij de vereniging Eigen Huis gemeld; ook zij ondernemen geen (effectieve) actie. Ik mag geen hulp van een andere installateur inroepen, dan vervalt de garantie namelijk. Ik weet niet wie er nu eindverantwoordelijk is; Enie of de vereniging Eigen Huis. Enie geeft aan dat ik geen recht heb op compensatie van de gemiste opbrengsten. Kortom, dit kan nog maanden duren, juist nu de zon zoveel schijnt. Wat kan ik verder nog doen?

NeoDutchio
Berichten: 12386
Lid geworden op: 17 jan 2014 22:39

Re: Problemen met garantie zonnepanelen via Vereniging Eigen Huis

Ongelezen bericht door NeoDutchio »

Is de omvormer onder garantie vervangen? In dat geval kunt u gewoon een ultimatum stellen waarin de omvormer opgehangen moet worden. Na het verstrijken van dat termijn kunt u wel gewoon de gevolgschade claimen.

Waarschijnlijk hoopt Enie op een monteur die een keertje vroeger klaar is met zijn klus en naar u kan gaan. Echter zijn alle installatiebedrijven zo druk dat dit niet snel zal gebeuren. Uw omwisseling duurt inderdaad niet zo lang, maar om alleen daarvoor een monteur te sturen is voor Enie weer heel duur. Is dat een excuus? Absoluut niet. Maar wel een gevolg van de tijd waar we nu in zitten.

Mocht het geen garantiegeval zijn, dan kunt u inderdaad niets claimen.

16again
Berichten: 16167
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: Problemen met garantie zonnepanelen via Vereniging Eigen Huis

Ongelezen bericht door 16again »

Al bijna 4 weken geen opbrengst, omdat niemand dat ding wisselt. In een zonnig jaargetijde. Wat mij betreft wordt het wel tijd voor vergoeding van geleden schade.

Seinhuis
Berichten: 2387
Lid geworden op: 20 dec 2020 17:18

Re: Problemen met garantie zonnepanelen via Vereniging Eigen Huis

Ongelezen bericht door Seinhuis »

Heel simpel, je hebt garantie waar jij het product gekocht hebt. Dit staat op je factuur en aan deze partij heb je betaald.
Natuurlijk mogen hun externe bedrijven inschatting, maar het bedrijf waar je gekocht hebt blijft verantwoordelijk.

Dat de monteur morgen niet kan komen snap ik, maar een afspraak maken is het minstens wat moet gebeuren.

Mijn advies is om contact op te nemen met de verkopende partij. Indien hun telefonisch niet op willen lossen dan kan je mailen zodat je bewijs hebt. Geef aan dat het maken van een afspraak niet mogelijk is, dat je graag een oplossing wil zien.

Indien er geen oplossing komt, dan kan je contact opnemen met de juridische dienstverlening van hetzelfde vereniging www.eigenhuis.nl/juridisch-advies#/, www.juridischloket.nl, www.consumentenbond.nl/juridisch-advies of met je rechtsbijstandverzekering.

Gesloten