OXXIO vertraagt terugbetalingen

Alle andere onderwerpen rondom jouw huis en tuin.
tnjkos111
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 feb 2023 20:00

OXXIO vertraagt terugbetalingen

Ongelezen bericht door tnjkos111 »

In december kwam de aankondiging dat Oxxio een foutief tarief had berekend in 2022 voor klanten met een LosVast contract en dat zou gaan corrigeren. Ze hadden veel te veel in rekening gebracht. Voor de correctie moet de klant dat wachten op de jaarrekening waarin de verrekening wordt gedaan. Nu had ik het geluk dat ik eind januari mijn jaarrekening krijg, maar je zal maar een klant zijn met een jaarrekening later in het jaar.
Inderdaad zou ik een behoorlijk bedrag terug krijgen, en wel UITERLIJK 13 feb. Dus ik vandaag gecontroleerd : niets uitgekeerd. Volgens de helpdesk is het wat vertraagd en hopelijk rond de 20e. Dat is toch schandalig : eerst verkeerde tarieven berekenen, dan moet je eindeloos wachten op de correctie, en als klap op de vuurpeil houden ze ook nog de uitbetaling in de pauze stand. Het is verdorie mijn eigen geld dat ik teveel aan Oxxio heb betaald, ze zouden verplicht rente moeten betalen, in feite heb ik ze geld geleend.

benhuf
Berichten: 3
Lid geworden op: 30 nov 2018 15:06

Re: OXXIO vertraagt terugbetalingen

Ongelezen bericht door benhuf »

Wat een stampij, mijn levering liep tot 1 februari 2023 (losvast) op 5 februari eindafrekening ontvangen en ..... alles verrekend. Dus een dikke pluim voor Oxxio.

Alex E
Berichten: 147
Lid geworden op: 30 jan 2015 17:37

Re: OXXIO vertraagt terugbetalingen

Ongelezen bericht door Alex E »

Oxxio is onduidelijk met zijn communicatie, de chatbot wekt enkel irritatie op, je kunt ze geen emails sturen, telefonisch moeizaam te bereiken en de medewerkers zijn onvoldoende op de hoogte om de juiste informatie te verstrekken. Contact opnemen via het formulier op hun website loopt ook niet van het leien dakje, een formulier uploaden lukte niet en dan kan je weer van vooraf opnieuw beginnen.
Na veel tijd en energie erin gestoken te hebben kreeg mijn vriendin uiteindelijk tijdelijk uitstel voor het betalen van het door Oxxio foutief berekende bedrag van de jaarafrekening van ± € 1000,= totdat de jaarafrekening was gecorrigeerd.
Na ontvangst van een mail dat zij niets hoefde bij te betalen maar daarentegen een flink bedrag terug zou krijgen, bleek dat achteraf helaas niet juist. Na het toesturen van de gecorrigeerde jaarafrekening moest zij alsnog een bedrag bijbetalen. Oxxio was er in 1e instantie namelijk vanuit gegaan dat de 1e foute jaarafrekening al voldaan was. Het nieuwe termijnbedrag voor januari '23, genoemd in de gecorrigeerde jaarafrekening, blijkt in februari '23 alweer gewijzigd te zijn. Je moet zowat een wiskundige opleiding afgerond te hebben om er wijs uit te worden.
Fijn dat @benhuf zo tevreden is over Oxxio en naar blijkt ook over zijn reactie door zijn eigen bericht te liken.

BreejKC
Berichten: 1816
Lid geworden op: 16 jul 2012 18:36

Re: OXXIO vertraagt terugbetalingen

Ongelezen bericht door BreejKC »

Na mijn periode bij Eneco, waar de uiteindelijke jaarafrekening ook niet klopte, stapte ik over op Oxxio. Al snel na mijn overstap ervaarde ik dat het administratief en communicatief een puinhoop was bij Oxxio. Zodra mijn contract daar eindigde en na mijn debakel over de meterstanden bij Eneco ben ik op een veilige manier (foto's maken van meterstanden) weer overgestapt. Niet naar een leverancier met allerlei bonussen of cadeautjes, die je uiteindelijk middels de tarieven zelf terugbetaald, maar naar Greenchoice die eerlijk was in de prijsopbouw en daardoor uiteindelijk één van de meest voordelige energieleveranciers bleek.

Niet alleen dat was doorslaggevend op de langere termijn, de uiteindelijk, zo ik het ervaarde, correcte en goed bereikbare klantenservice hebben mij tot op de dag van vandaag doen besluiten bij deze energieleverancier te blijven. Greenchoice mag dan misschien niet meer de meest voordelige energieleverancier zijn, een goede klantenservice mag je ook wat waard zijn, zeker als ik de problemen hier lees die mensen soms bij andere energieleveranciers ervaren.

Alex E
Berichten: 147
Lid geworden op: 30 jan 2015 17:37

Re: OXXIO vertraagt terugbetalingen

Ongelezen bericht door Alex E »

@BreejKC, ter informatie kan ik je mededelen dat Oxxio volledig tot de Eneco groep behoort. En tevens dat Eneco een belang van 30% in Greenchoice bezit. Het is al net zoals bij de ziektekosten verzekeraars, veel verschillende namen met één overkoepelende organisatie, zoals CZ, Achmea, Menzis en VGZ.

Erthanax
Berichten: 9731
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57

Re: OXXIO vertraagt terugbetalingen

Ongelezen bericht door Erthanax »

Ach, ik ben in oktober 2021 overgestapt naar Oxxio en ik ben heel tevreden. De app werkt goed, de jaarafrekening was op tijd en correct, de 2 x 190 euro werd netjes gestort, de informatie over het prijsplafond (waar ik ruim onder blijf) is correct, net als de informatie over de hoogte van het voorschot en het te verwachten saldo bij de komende jaarafrekening, en ook nog een prima tarief (drie jaar vast). Mij hoor je niet klagen.

Seinhuis
Berichten: 2379
Lid geworden op: 20 dec 2020 17:18

Re: OXXIO vertraagt terugbetalingen

Ongelezen bericht door Seinhuis »

Mijn advies is tot eind deze maand te wachten.

Neem dan contact op met uw rechtsbijstandverzekering of www.juridischloket.nl voor advies wat u daarna kunt doen.

Mutsie11
Berichten: 1
Lid geworden op: 28 jun 2023 12:51

Re: OXXIO vertraagt terugbetalingen

Ongelezen bericht door Mutsie11 »

Ik heb in December 2022 bericht gekregen van Oxxio dat ze een fout hadden gemaakt. In Januari een e-mail waarin werd vermeld dat de verrekening zou worden gedaan met de jaarafrekening. Recentelijk mijn jaarafrekening ontvangen waarin met geen enkel woord wordt gerept over de verrekening. Na telefonisch contact met Oxxio bleek Oxxio de e-mails die ik heb ontvangen in decemeber en januari niet in hun dossier te hebben. Op advies van de Oxxio klantenservice een e-mail naar Oxxio gestuurd met daarin snapshots van beide e-mails en de jaarafrekening. Tot nu toe alleen de bevesting gekregen dat ze mijn mail hebben ontvangen. Ontzettend raar verhaal.....

Seinhuis
Berichten: 2379
Lid geworden op: 20 dec 2020 17:18

Re: OXXIO vertraagt terugbetalingen

Ongelezen bericht door Seinhuis »

Mutsie11 schreef:
28 jun 2023 13:01
Ontzettend raar verhaal.....
Zeker een raar verhaal. Ik begrijp er niks van.

Neem contact op met uw rechtsbijstandverzekering of www.juridischloket.nl. U kunt naar www.degeschillencommissie.nl/over-ons/c ... s/energie/ voor een bindend uitspraak.

Plaats reactie