LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] vochtproblemen huis

Alle andere onderwerpen rondom jouw huis en tuin.
smily01
Berichten: 32
Lid geworden op: 03 dec 2004 08:59

vochtproblemen huis

Ongelezen bericht door smily01 »

Hallo

Wij hebben onlangs via een woningbouwstichting (wij woonden er niet in) een huis gekocht. Voor de koop hebben we het huis bouwkundig laten keuren door iemand van Vereniging eigen Huis.
Uit het bouwkundig rapport kwamen eigenlijk niet veel bijzondere zaken naar voren . Nu werd er deze week door onze buurvrouw verteld dat er meerdere buren van ons (zij huren de huizen van de woningbouwvereniging) problemen hebben met vocht in hun huizen door verschillende oorzaken.

We hebben inmiddels zelf ook al gemerkt dat het behoorlijk vochtig is in ons huis. We zouden graag nu al weten welke preventieve maatregelen we het beste kunnen nemen om verdere schade door vocht in huis te voorkomen. Nu heb ik hier een aantal vragen over.

- Bestaat er een bedrijf/organisatie die op een objectieve manier onderzoek kan doen in ons huis (naar zwakke plekken, oorzaken van vocht etc) en ons kan adviseren over wat hier het beste aan gedaan kan worden?

- En zo ja, wat zijn dan ongeveer de kosten die een dergelijke organisatie/bedrijf in rekening brengt voor zo'n onderzoek?

- Hoe vaak moeten in het algemeen de dakgoten worden schoongemaakt? (voor ons huis staan veel bomen)

- In het koopcontract tussen de woningbouwstichting en ons staat er een passage die elke verantwoordelijkheid uitsluit voor gebreken die na de koop mochten worden ontdekt, omdat de verkoper er zelf niet heeft gewoond. Daarom biedt de verkoper de koper de mogelijkheid om een bouwkundig onderzoek te doen. Mochten er uit het onderzoek blijken dat er gebreken zijn, is hierop de woningbouwstichting aan te spreken

Ik dank voor jullie reacties!!!

Bob Schurkjens
Berichten: 9778
Lid geworden op: 13 jun 2005 01:41

Re: vochtproblemen huis

Ongelezen bericht door Bob Schurkjens »

Klinkt als een https://www.google.com/search?q=koopwin ... lr=lang_nl

Verkopende partij is hiervoor aansprakelijk. De woningbouw kan wel aansprakelijkheid afwijzen volgens de verkoopwaarden. Maar als die verkoopvoorwaarden in strijd zijn met de wet (en daar lijkt het op), kun je de woningbouw aansprakelijk stellen.

En als het zo is dat je buren vochtoverlast hebben gemeld bij de verhuurder(navragen), dan heeft de verhuurder waarschijnlijk bewust informatie achtergehouden.

Chocomelk
Berichten: 11409
Lid geworden op: 30 nov 2009 18:14

Re: vochtproblemen huis

Ongelezen bericht door Chocomelk »

Hier worden de dakgoten 2x per jaar schoongemaakt.

Veel bomen voor het huis kan ook zorgen voor vocht in huis, komt weinig zon bij door de bomen zodat het ook allemaal niet goed kan drogen.

Gesloten