LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Kosten ex van huidige partner - ten einde raad

Overige onderwerpen met juridische of financiele achtergrond.
KimEF
Berichten: 10
Lid geworden op: 29 nov 2010 15:16

Kosten ex van huidige partner - ten einde raad

Ongelezen bericht door KimEF »

Hoi iedereen,

Ik lees al een hele tijd mee op dit forum. Ik loop tegen zoveel muren aan, en ik zie dat er hier mensen zijn die in hetzelfde schuitje zitten en mensen die hier meer verstand van hebben dan ik, dus ik dacht; laat ik het maar eens proberen.

Het verhaal in een notendop:

Mijn huidige partner is getrouwd geweest. In december vorig jaar is zij officieël gescheiden. De ex van mijn partner heeft de laatste 6 maanden van hun huwelijk het leven van mijn partner tot een hel gemaakt, voornamelijk vanwege haar mentale ziekte (zware vorm van Borderline en nog meer stoornissen geconstateerd, zo heeft zij gelogen over verkrachtingen, geen contact meer met haar ouders omdat zij gelogen heeft over seksueel misbruik door haar stiefvader etc. (en ik wil hier niemand die Borderline of welke diagnose dan ook heeft tegen het hoofd stoten, ik weet dat er ontzettend veel mensen zijn met dit soort diagnoses die het gewoon helemaal geweldig doen). Omdat mijn partner alles bij haar ex heeft achtergelaten woonde zij, toen ik haar leerde kennen, bij een huisjesmelker in Haarlem. Haar hele salaris ging op aan de huur (800 euro voor een kamer ter grootte van mijn badkamer, rat etc.) en ze at vrijwel alleen cornflakes. Ik ben zelf freelance vertaler en ik verdien goed, dus gelukkig hebben we dit vrij snel kunnen verhelpen. We zijn nu net verhuisd naar een mooi huis in Den Haag, dit heeft niets van doen met luxe, maar meer met het feit dat de leefomstandigheden in Haarlem letterlijk niet gezond waren en omdat mijn salaris als freelancer vrij hoog is, en we dus niet zomaar even voor een woning in aanmerking komen.
Nu het probleem: vanaf dag 1 na de scheiding pluk haar ex ons financieel helemaal kaal. Kosten voor een makelaar ( voor de gezamelijke woning waar mijn partner nu al een jaar niet meer woont, tevens heeft zij het huis compleet onbewoonbaar gemaakt door gaten in de badkamer, schimmel door alle kamers etc.), kosten voor haar Tele2 aansluiting, kosten voor haar rekeningen, kosten voor de hypotheek en ga zo maar door, en door, en door. Al mijn spaargeld is er in deze tijd doorheen gegaan... nu werk ik feitelijk alleen nog maar voor haar en mijn eigen huur, en dat is niet alleen van 9 tot 5, maar de hele dag en nacht door. Als freelancer heb je klanten uit verschillende tijdszone's die dus allemaal hun eigen deadlines hebben en soms ineens om 2 uur 's nachts met een opdracht om de hoek komen. In een normale situatie geen probleem, want dan zou ik slapen en zoeken ze het botweg maar uit, maar op dit moment moet ik elke opdracht aannemen om dat beetje geld binnen te krijgen.
Als klap op de vuurpijl verloor mijn partner in september haar baan. Ze is volop aan het solliciteren, maar ze komt tot op heden nog niet aan een baan. En haar ex blijft maar eisen.
We hebben contact gehad met 2 advocaten in deze tijd. De eerste advocaat was de advocaat van mijn partner toen ik haar niet niet had ontmoet. Mijn partner spreekt alleen Engels en liet mijn partner alle documenten die door de advocaat van de tegenpartij geleverd werden ( in het Nederlands) tekenen. "Dit was wel zo makkelijk, dan zou ze er snel van af wezen". Als mijn partner vroeg waar het over ging werd er gezegd "zoek maar een vertaler". Dat mijn partner nog niet eens geld voor eten had, en geen Nederlandse vrienden, werd maar even overzien. Toen ik haar leerde kennen raadde ik haar dan ook aan snel een andere advocaat te zoeken. Zo gezegd, zo gedaan, uiteindelijk een nieuwe advocaat gevonden en hier waren wij in de eerste instantie tevreden over, we boekten niet echt resultaat, maar zij leek in ieder geval op te staan voor onze belangen. Helaas, nadat wij een bepaalde eis niet wilde honoreren ( een bedrag van 1000 euro, zogenaamd van een gezamenlijke rekening bij Neckermann waar wij nooit bewijs van hebben gezien, ondanks dat ik hier meerdere malen om vroeg), stuurde zij ons een e-mail dat zij onze zaak liet vallen omdat ze letterlijk "geen zin meer had om heen en weer te mailen". Wij moesten volgens haar zelf het contact met de advocaat van de tegenparij voortzetten... het was volgens haar toch bijna tot een einde gekomen, dus dat konden we wel. Ook door geldgebrek, zo gezegd zo gedaan. Toen is het helemaal mis gegaan.. In 4 maanden tijd heb ik meer dan 6000 euro direct aan de ex van mijn partner voldaan. Toen wij één maand het financieel niet op konden brengen kregen wij een gerechtsdeurwaarder met een dagvaarding voor de deur. Aangezien ik op dat moment niet eens genoeg geld had voor een treinkaartje om mijn terminaal zieke 11 jarige broertje op te zoeken in het ziekenhuis van Rotterdam, kon ik ook de 200 nog wat euro voor de rechtbank niet opbrengen, en ik had ook geen idee hoe we naar Almere zouden moeten komen. Dit resulteerde in een vonnis dat eigenlijk niet eens zoveel slechter was dan dat we het al hadden, alleen stond er nu 100 euro boete per dag wanneer wij de maandelijkse bijdrage niet zouden voldoen.
Aangezien wij deze maand zijn verhuisd ( nogmaals, geen luxe maar noodzaak) kan ik deze maand de maandelijkse bijdrage niet opbrengen. Een aantal dagen geleden heb ik contact opgenomen met de juridische hulplijn, omdat zij mij misschien verder konden helpen. Zij wilden minimaal 120 euro hebben om mij te kunnen helpen, omdat ik eindelijk weer wat hoop zag heb ik nogmaals mijn ouders (mijn vader in de AOW en mijn moeder op dit moment niet naar volle capaciteit werkend vanwege de gebeurtenissen omtrent mijn broertje, tevens moeten zij op eigen rekening een aantal huisaanpassingen doen, niet alles wordt vergoed) gesmeekt om een mini lening, die zij mij onder protest gegeven hebben. Antwoord van de juridische hulplijn: gewoon betalen. Betalen van wat? vraag ik me nu af. Ik zou met alle liefde betalen, nu, goed een jaar verder, is het enige dat ik wil met rust gelaten worden, van dat mens af zijn. Maar ik heb niets meer, helemaal niets. Ik werk voor mijn huur en om de ex te onderhouden. Ik heb onderhand een schuld van 5000 euro die ik niet kan afbetalen omdat ik er maandelijks niet aan toe kom. Ik ben uit noodzaak verhuisd, mijn ouders hebben duizenden euro's uitgegeven hiervoor en hebben ook niets meer over, mijn huis staat vol met tweedehands meubels van buren, vrienden en familie en mijn bankrekening is letterlijk 0. Ik zou vandaag weer 500 euro moeten betalen, maar ik kan het niet. 1 December krijg ik weer geld, ik heb contact opgenomen met de advocaat van de ex om te vragen of het maximaal de 3e betaald kon worden, maar nee. Toen gevraagd of ik een gedeelte zou kunnen betalen en de rest de 3e, geen antwoord. Nu kan ik wachten tot de 3e, maar dan is er 300 euro boete bijgekomen en dan kan ik het dus niet meer betalen, ik krijg de 1ste net genoeg. Ik sta met mijn rug tegen de muur, ik weet het niet meer, en ondanks dat ik door een hele hoop ben gegaan in mijn leven en nog steeds rondwandel en hier heel trots op ben, zit ik nu mentaal aan mn tax. Ik weet het echt niet meer... Advocaten helpen niet, de juridische hulplijn noemt mijn verhaal aan de telefoon letterlijk onzin, omdat ik best een treinkaartje had kunnen kopen om naar de rechtbank te gaan ( en dat kon ik dus écht niet, en ik had niet eens juridische hulp! Dan sta ik daar... dan kan ik waarschijnlijk uiteindelijk ook haar aandeel voor de rechtbank nog betalen), alle instanties verwijzen mij naar elkaar en terug.

Ik hoop zo dat er hier iemand is die mij misschien iets kan vertellen.... ik weet het niet meer.

Groetjes,

Kim

(ps. ik weet hoe sommige mensen hier soms op verhalen reageren. Hierom wil ik benadrukken dat mijn verhaal absoluut waarheid is, ik inderdaad wel gek lijk om voor mijn partner te betalen (maar wat moet ik anders.. we willen toch een leven samen), en ik bijna zit te janken achter mn computer en dus écht hoop dat er geen grappige of belerende opmerkingen komen. Kritiek kan ik heel goed tegen, ik weet dat ik bepaalde dingen verkeerd heb gedaan, en ik zal naar onderbouwde kritiek altijd luisteren, maar geen opmerkingen die niets toevoegen a.u.b).

Mk
Berichten: 991
Lid geworden op: 01 aug 2005 19:51

Re: Kosten ex van huidige partner - ten einde raad

Ongelezen bericht door Mk »

Ondanks het best lange verhaal mis ik hier eigenlijk waarom A) jouw partner haar ex financieel moet ondersteunen en B) waarom dat geld dan vervolgens bij jou vandaan moet komen?

kaarsje69
Berichten: 601
Lid geworden op: 01 jul 2008 21:28

Re: Kosten ex van huidige partner - ten einde raad

Ongelezen bericht door kaarsje69 »

ik ga dit morgen nog eens goed over lezen, maar ik denk dat je uitgekleed wordt!
Iemand met borderline is niet zo berekend!
Niemand kan een ander kaal plukken zonder een vonnis van een rechter en dan nog!

Maar zoals ik al zei, ik ge het morgen nog even nalezen!
Btw, ik will wat de ex kan, sorry. :?

hdpaddy
Berichten: 89
Lid geworden op: 02 dec 2007 08:21

Re: Kosten ex van huidige partner - ten einde raad

Ongelezen bericht door hdpaddy »

kaarsje69 schreef:ik ga dit morgen nog eens goed over lezen, maar ik denk dat je uitgekleed wordt!
Dit was helaas ook mijn eerste gedachte.

marcel75
Berichten: 1639
Lid geworden op: 12 jan 2008 16:22

Re: Kosten ex van huidige partner - ten einde raad

Ongelezen bericht door marcel75 »

Even een aanname: je bent niet getrouwd met je nieuwe partner en bent ook geen geregistreerd partnerschap met haar aangegaan. Dat laatste is iets heel anders dan een samenlevingscontract overigens.

In dat geval kan de ex van je partner jou helemaal niet aanspreken tenzij je zelf ergens voor hebt getekend.

Dat je partner nog wel aansprakelijk is voor de hypotheek, de woning en de kosten van de makelaar is logisch. Je partner is immers ook mede-eigenaar van het huis. Dat de ex van je partner het huis verwaarloosd kan tot schadevergoeding leiden van de ex aan je partner.

KimEF
Berichten: 10
Lid geworden op: 29 nov 2010 15:16

Re: Kosten ex van huidige partner - ten einde raad

Ongelezen bericht door KimEF »

Hallo Iedereen,

Ik ben inderdaad niet getrouwd met mijn huidige partner en ik heb ook niets getekend dat mij verplicht om voor haar te betalen ( ik kijk wel uit). Ik heb dit meer aangeboden als handreiking naar de ex en om problemen te voorkomen. Ondanks dat mijn partner helemaal niets heeft wordt er elke keer gedreigd met deurwaarders en gerechtelijke stappen. Ik ben net 20 en ik vindt dit allemaal maar een eng idee, ik heb in mn leven heel wat problemen gehad, maar niet zulk soort problemen haha. Normaal gesproken zou ik ook heel wat zelfverzekerder in mijn schoenen staan ten opzichte van een gang naar de rechter, maar na 2x stappen met advocaten te hebben ondernomen ben ik er alleen maar slechter van geworden.

Dat mijn partner moet meebetalen aan het huis is niet meer dan logisch. Dat is nou eenmaal aangegaan en dat moet worden voldaan.Normaliter ook geen probleem, maar het gaat meer om alles eromheen. Dat maakt het normaal voldoen van de maandelijkse bijdrage ook, deze maand, onmogelijk. Zo betalen wij 35 euro voor een Neckermann rekening (nooit gezien, ondanks herhaaldelijk verzoek van bewijs, ook zodat ik zou weten wát we dan precies aan het aflossen zijn), terwijl zij hier eerder in de maand 1000 euro voor wilde hebben omdat het direct zou moeten worden afgelost. Kan dit zomaar?

Tevens vroeg ik me af of het mogelijk is om bijvoorbeeld deze bijdrage van het huis aan de hypoteek verstrekker zelf te betalen? Na een jaar dit dag in dag uit te hebben gehad, wil ik gewoon niets liever dan van dat mens af te zijn. Ze is ons nog 5000 euro schuldig (maar de advocaat doet niets met onze pogingen tot een afspraak hierover), er staan nog spullen van mijn partner bij haar (ook deze afspraken worden telkens afgewezen), maar ze mag het van mijn part allemaal houden... geld maakt niet gelukkig... ik wil gewoon van het constante eisen af. Betalen voor aangegane afspraken is logisch, zoals het huis etc, en dit voldoe ik dan ook gewoon prima zonder wrok.. maar er zijn zoveel twijfelachtige zaken.

Kim

marcel75
Berichten: 1639
Lid geworden op: 12 jan 2008 16:22

Re: Kosten ex van huidige partner - ten einde raad

Ongelezen bericht door marcel75 »

Kim,
Al zelf met Wehkamp contact opgenomen om er achter te komen welk bedrag nog open staat? Dat kan met een belletje of een brief. Vraag per brief gewoon een overzicht van het openstaande bedrag op. Hiervoor heb je dan wel het contractnummer nodig, maar daar kun je vaak telefonisch nog wel achterkomen. De combinatie huisnummer en postcode weet je nog wel.

Ook kun je contact opnemen met de bank. De kans dat ze het willen splitsen is overigens klein. Het is namelijk niet zo dat als je samen een hypotheek aangaat, je beiden de helft moet betalen. Gebruikelijker is dat je naar draagkracht bijdraagt. En dat gaat de bank niet berekenen.

Overigens vind ik je wel een zeer jonge vertaler. De vertalers die ik ken hebben allemaal een academische opleiding achter de rug. Dat is praktisch niet te doen als je net 20 bent. Maar wellicht zit er verschil tussen vertalers en vertalers.

KimEF
Berichten: 10
Lid geworden op: 29 nov 2010 15:16

Re: Kosten ex van huidige partner - ten einde raad

Ongelezen bericht door KimEF »

marcel75 schreef: Overigens vind ik je wel een zeer jonge vertaler. De vertalers die ik ken hebben allemaal een academische opleiding achter de rug. Dat is praktisch niet te doen als je net 20 bent. Maar wellicht zit er verschil tussen vertalers en vertalers.
Hoi Marcel,

Zullen we geen aannames doen over mijn competenties als vertaler? Ik heb een uitzonderlijk hoog IQ en gestudeerd aan Cambridge. Ik hou er niet van om me hiermee te moeten verdedigen omdat mensen situaties denken te kunnen afleiden aan de hand van leeftijd..

Bedankt voor de overige suggesties, ik zal er eens mee aan de slag gaan.

Kim

morundo
Berichten: 225
Lid geworden op: 12 jun 2010 21:06

Re: Kosten ex van huidige partner - ten einde raad

Ongelezen bericht door morundo »

Je wil en leven opbouwen met je partner,dat begrijp ik,maar je partner komt erg onvolwassen over.Ze had zelf alles moeten regelen,hoe zielig en triest is.Je lost nu alles op dit is geen goede beging van de relatie.Dit is niet jou probleem,maar de hare.Je kan samen en relatie hebben zonder samen te wonen.Dit zal gewoon misgaan.

KimEF
Berichten: 10
Lid geworden op: 29 nov 2010 15:16

Re: Kosten ex van huidige partner - ten einde raad

Ongelezen bericht door KimEF »

morundo schreef:Dit zal gewoon misgaan.
Nogmaals, een aanname. Dit staat volledig los van onze relatie. Mijn partner heeft dingen proberen te regelen, maar is verschrikkelijk slecht geholpen door haar advocaten. Zij heeft alles bij haar ex achtergelaten om te zorgen dat alles soepel zou verlopen, ondanks alles is zij nog 6 maanden bij haar gebleven om te zien of de relatie nog te redden viel, iets wat mensen tegenwoordig niet al te veel meer doen. Ik steek mijn nek uit voor deze relatie, en of ik nu een bankrekening van 0 of een bankrekening van 1000000 heb, mijn gevoelens voor haar zullen hier niet door veranderen. Hoe makkelijk geld het leven ook maakt, geld is niets anders dan geld. Noem het naïef, maar ik kan er tot op heden nog niet bij dat mensen die ooit gezegd hebben van elkaar te houden, elkaar dit aan kunnen doen.

Tevens heb ik mijn partner ook meerdere malen gezegd dat zij, ondanks haar vrij naïeve beeld over hoe mensen met elkaar om horen te gaan, een aantal dingen beter had kunnen regelen. Maar dit is mosterd na de maaltijd en hoe ik met mijn partner omga en de staat van onze relatie is onze zaak, niet de uwe. Dit is nu eenmaal de staat waarin wij ons bevinden, of er wel of geen toekomst in onze relatie zit zal de tijd uitwijzen, maar dit zal hier niet de reden van zijn. Ik ben in mijn leven door heel wat narigheid gegaan, en als wij bij elke relaties voorspellingen gaan doen naar aanleiding van wat er in het verleden voorgevallen is, zou niemand een relatie hebben, iedereen heeft in het verleden domme dingen gedaan. Om sommige dingen recht te breien zul je nu eenmaal je nek uit moeten steken, gemakkelijk is anders, maar stoppen en weglopen kan iedereen...

Kim

marcel75
Berichten: 1639
Lid geworden op: 12 jan 2008 16:22

Re: Kosten ex van huidige partner - ten einde raad

Ongelezen bericht door marcel75 »

Kim,
Als lid van de club van hoogbegaafden trek ik niemands vaardigheden in twijfel en doe ik op dat punt geen aannames. Ik heb alleen soms mijn bedenkingen.

Succes en laat weten hoe het afgelopen is.

KimEF
Berichten: 10
Lid geworden op: 29 nov 2010 15:16

Re: Kosten ex van huidige partner - ten einde raad

Ongelezen bericht door KimEF »

Hoi Marcel,

Dank je wel, dit zal ik zeker doen :)

Kim

Ericman
Berichten: 73
Lid geworden op: 20 sep 2010 13:42

Re: Kosten ex van huidige partner - ten einde raad

Ongelezen bericht door Ericman »

@Kim
Het verhaal is me nog niet helemaal duidelijk, ondanks meerdere keren lezen. Wie heeft er nou de borderline stoornis? Jouw partner of haar ex (ook een zij, als ik het verhaal goed lees)?
Buiten dat, jouw partner draait natuurlijk op voor gezamenlijke kosten van de huishouding met de ex. Volgens mij niet voor nieuwe (consumptieve) kosten die de ex maakt. Als je het idee hebt dat de ex dit soort kosten opgeeft, betaal dan niet en vraag eerst bewijs. Als dat bewijs niet geproduceerd wordt, zou ik zeker niet zomaar betalen. Bovendien, zolang jullie nog geen samenlevingsovereenkomst of huwelijk hebben, ben jij zelf sowieso niet aansprakelijk.

Wel lijkt het me verstandig om alvast duidelijk te krijgen welke spullen in huis "van jou" zijn: bonnetjes erbij zoeken etc. Dit om te voorkomen dat - mocht je onverhoopt toch een eventuele gang naar de rechter verliezen - de deurwaarder beslag kan leggen op jouw eigendommen.

marcel75
Berichten: 1639
Lid geworden op: 12 jan 2008 16:22

Re: Kosten ex van huidige partner - ten einde raad

Ongelezen bericht door marcel75 »

Eric,
Met een samenlevingscontract wordt je niet ineens aansprakelijk voor schulden van je partner. Het is namelijk "slechts" een overeenkomst die tussen de samenwoners werkt, niet naar buiten toe. Zie daar een groot verschil met het huwelijk en geregistreerd partnerschap.

Idee van de bonnetjes is wel aardig, maar een deurwaarder gaat ook kijken of er iets van waarde is.

lostlovey
Berichten: 280
Lid geworden op: 28 aug 2009 10:46

Re: Kosten ex van huidige partner - ten einde raad

Ongelezen bericht door lostlovey »

Heftig verhaal. Ik heb geen verstand van scheidingszaken en hopelijk reageert iemand die hier wel iets zinnigs over kan zeggen maar vind het uiterst vaag allemaal en dat komt denk ik omdat de afspraken die tussen de ex'en zijn gemaakt, niet worden benoemd.

Dat er foute afspraken zijn gemaakt, lijkt duidelijk, want hoe men na een scheiding nog zo uitgekleed kan worden, is anders niet te begrijpen. Alles had tenslotte verdeeld moeten/kunnen worden tenzij er een alimentatieplicht o.i.d. ligt. Boedel had verdeeld moeten worden (zwart op wit), huis had verkocht kunnen (moeten!) worden en anders had de een de ander uit moeten kopen. Dat nu nog schulden gemaakt worden waarvoor je partner op moet draaien, zou onmogelijk moeten zijn (denk ik dan met mijn lekenverstand).

In het geval er inderdaad zaken zwart op wit staan die de huidige situatie voor je partner onweerlegbaar hebben bepaald, waar ze dus niet onderuit kan, dan moet er misschien grover geschut worden gebruikt. Volgens het principe "van een kale kip kun je niet plukken": ik zou niet blijven samenwonen (let op: ik zeg niet dat de relatie moet worden verbroken) maar allebei apart een woning. Je partner zou mogelijk voor urgentie in aanmerking komen en een goedkope woning kunnen krijgen met nodige subsidies/uitkeringen and what not. Je kunt haar natuurlijk "stiekem" wel bijstaan met kleine dingen zoals boodschappen e.d. maar ik denk dat jullie huishouden nu afzonderlijk gevoerd moet worden om de schade niet nog groter te laten worden.

Maar goed, ik roep ook alleen maar wat nu in me opkomt en hopelijk heeft iemand echt wijze woorden en een oplossing voor je want dit is een zware last en je bent pas 20, dit kan gevolgen hebben voor je hele verdere leven als het even tegenzit.

KimEF
Berichten: 10
Lid geworden op: 29 nov 2010 15:16

Re: Kosten ex van huidige partner - ten einde raad

Ongelezen bericht door KimEF »

Hallo allemaal,

In ieder geval heel erg bedankt voor jullie reacties. Ik zal er zeker mee aan de slag gaan.

Ik heb zojuist contact gehad met de hypotheekverstrekker en zij heeft tegen mij gezegd dat er al een aantal maanden slechts een heel klein deel van de hypotheek betaald is, de achterstand is dus zeer groot geworden. Hier zijn wij nooit van op de hoogte gesteld, dus ik ben blij dat ik heb gebeld.
Zij raden mij ook aan niets meer aan hypotheeklasten aan de ex zelf te betalen, aangezien het dus het doel niet bereikt. Maar zo gaat het dus al een aantal maanden, kan ik de maanden waarin de hypotheek niet is betaald, maar ik wel een bijdrage heb betaald terugeisen? Ik heb tevens gevraagd om de regeling om te draaien, dat de ex ons nu de helft betaald zodat wij de bank kunnen betalen, om de gevolgen van de achterstand te beperken. Is dit mogelijk?

Kim

marcel75
Berichten: 1639
Lid geworden op: 12 jan 2008 16:22

Re: Kosten ex van huidige partner - ten einde raad

Ongelezen bericht door marcel75 »

Als ik het goed begrijp staat het huis al in de verkoop. Een opmerking als het huis het verkocht moeten/kunnen worden getuigt in mijn ogen niet van enige kennis van de huidige woningmarkt. Ook op een reële of zelfs te lage prijs komen op dit moment geen kopers af. Er zijn namelijk maar weinig die willen kopen op dit moment (met dank aan de huidige regering).

KimEF
Berichten: 10
Lid geworden op: 29 nov 2010 15:16

Re: Kosten ex van huidige partner - ten einde raad

Ongelezen bericht door KimEF »

Hoi Marcel,

Op dit moment weet ik niet eens zeker wat de actuele status van het huis is. De hypotheekverstrekker zegt dat ,als gevolg van de achterstanden, ze over zullen gaan tot verkoop van het huis, terwijl de ex/advocaat/een andere medewerker van de hypotheekverstrekker ( niet de zaakbehandelaar waar ik zojuist mee gesproken heb) spreken over een programma waardoor het huis sneller zal worden verkocht omdat ze niet bij een makelaar terecht kon... is dit mogelijk? Wanneer het op zulk soort dingen aankomt, heb ik weinig kennis om op terug te grijpen. Wat kan bijvoorbeeld een reden zijn dat iemand niet bij een makelaar terecht kan? Ik heb dit ook aan de advocate gevraagd, maar zij gaf mij hier geen antwoord op.

Kim

lostlovey
Berichten: 280
Lid geworden op: 28 aug 2009 10:46

Re: Kosten ex van huidige partner - ten einde raad

Ongelezen bericht door lostlovey »

marcel75 schreef:Als ik het goed begrijp staat het huis al in de verkoop. Een opmerking als het huis het verkocht moeten/kunnen worden getuigt in mijn ogen niet van enige kennis van de huidige woningmarkt. Ook op een reële of zelfs te lage prijs komen op dit moment geen kopers af. Er zijn namelijk maar weinig die willen kopen op dit moment (met dank aan de huidige regering).
Als ik lees dat de partner al een jaar niet meer in dat huis woont, en er verder geen expliciete info wordt gegeven, ga ik er voor het gemak vanuit dat het huis voor de scheiding werd uitgesproken, niet in de verkoop is gedaan. Dan had het nu dus meer dan een jaar te koop kunnen staan en de kans op verkoop is dan toch wel groter dan wanneer het nu pas in de verkoop gaat.

Heb zelf een eigen woning dus helemaal onwetend ben ik niet.

marcel75
Berichten: 1639
Lid geworden op: 12 jan 2008 16:22

Re: Kosten ex van huidige partner - ten einde raad

Ongelezen bericht door marcel75 »

Een programma dat snel werkt zonder makelaar is in mijn ogen een heel diplomatieke manier van uitleggen dat het huis op een executieveiling verkocht wordt. Dat gaat namelijk snel en zonder makelaar.

Juich trouwens niet te vroeg met het voorstel dat de bank nu gedaan heeft inzake het rechtstreeks betalen. Laat die afspraak wel duidelijk vastleggen. De bank kan namelijk zowel jouw partner als haar ex voor de volledige betaling aanspreken. De bank heeft er namelijk niets mee te maken wie welk deel betaald. Alleen als de bank hierover schriftelijke afspraken maakt, kun je ze daar aanhouden. Dat doen ze echter niet altijd en ook niet zomaar. Regel dat dus zeker goed!

Als er niet meer of niet voldoende betaald wordt, kan de bank het huis dus gaan veilen. Dat levert bitter weinig op, vaak maar zo'n 60-70% van de werkelijke waarde. Als dat te weinig is om de hypotheek af te lossen, dan blijft er een restschuld met alle gevolgen van dien.

Overigens heeft de bank ook het liefst dat het huis via een makelaar wordt verkocht zodat het meer opbrengt dan op de veiling. Ik weet zelfs dat er banken zijn die eerst nog kleine herstellingen doen zodat het huis opgeknapt in de verkoop kan.

Gesloten