LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Problemen met een deurwaarder

Overige onderwerpen met juridische of financiele achtergrond.
ikzietnietzitten
Berichten: 5
Lid geworden op: 02 jul 2010 20:00

Problemen met een deurwaarder

Ongelezen bericht door ikzietnietzitten »

Hallo,

Ik heb problemen met een deurwaarder, nu kan ik mij niet inschrijven op het adres waar ik nu verblijf. Dus ik sta niet bij het GBA ingeschreven.

Mag een deurwaarder dan zomaar je woning binnenkomen. Hij heeft al beslag gelegd op mijn bankrek.nr. dit heeft weinig tot geen resultaat geleid. Deze DW heeft eerst een bedrijf op mijn adres afgestuurd Nobel genaamd. Op het forum van radar staan al geen goede berichten over dit bedrijf. Maar volgens het juridisch loket mogen zij niets doen omdat zij niet gemachtigd zijn actie te ondernemen. en ook omdat ik niet sta ingeschreven en hopen ze meer gegevens op te halen dmv buurtonderzoek, stalken etc.

Ik lig overhoop omdat ik door andere in de problemen ben gekomen, die zijn met de noorderzon vertrokken en ik zit met de schulden, ik weiger die in mijn eentje op te hoesten.

Daarom hoop ik dat iemand antwoord kan geven op mijn bovengenoemde vraag.
Alvast bedankt.
Monique

Anne Nas
Berichten: 63
Lid geworden op: 30 apr 2010 15:27

Re: Problemen met een deurwaarder

Ongelezen bericht door Anne Nas »

Ja ja meisje je staat erg sterk :D

ikzietnietzitten
Berichten: 5
Lid geworden op: 02 jul 2010 20:00

Re: Problemen met een deurwaarder

Ongelezen bericht door ikzietnietzitten »

@ Anna Nas hou je sarcasme svp voor je. Iemand vraagt serieus om een normaal antwoord.

priewjet
Berichten: 223
Lid geworden op: 18 nov 2005 21:16

Re: Problemen met een deurwaarder

Ongelezen bericht door priewjet »

Waarom kunt u zich niet laten inschrijven? Geeft degene die aan u onderdak biedt daar geen toestemming voor juist vanwege die problemen?

Als ik uw vraag goed begrijp, dan bent u de schulden samen met anderen aangegaan. U bent daar wel volledig aansprakelijk voor, tenzij uitdrukkelijk schriftelijk is vastgelegd dat u dat maar ten dele bent. Voor de schuldeiser bent u kennelijk de enige schuldenaar die ze kunnen traceren, vandaar dat ze u nu in de mangel nemen. U kunt dan wel niet willen om er in uw eentje voor op te draaien, wettelijk kan dat heel anders uitpakken.
Dat ook de ander zijn of haar financiële steentje bijdraagt is niet de zorg van de schuldeiser. U zult dus zelf moeten zien dat u het geld van de ander krijgt.

Als het gaat om een privaatrechtelijke vordering, dan mag een deurwaarder alleen beslag leggen wanneer hij over een executoriale titel beschikt, dat wil zeggen een vonnis van de rechter of een gerechtelijk bevel tot betaling.
In dat geval bent u ook in de gelegenheid geweest om uw zienswijze aan de rechter kenbaar te maken. Hij neemt uw argumenten, mits steekhoudend, ook mee in zijn overwegingen. U bent wel aan zijn uitspraak gebonden, ook al bent u het er niet mee eens.

Zonder een dergelijke titel kan een deurwaarder niks meer dan een gewoon incassobureau. Maar omdat u zelf zegt dat er beslag op uw bankrekening is gelegd, kan het niet anders of de deurwaarder heeft een executoriale titel.

Voor belastingschulden is geen uitspraak van de rechter nodig, de overheid kan meteen een bevel tot betaling uitreiken dat kan door een belastingdeurwaarder ten uitvoer worden gelegd.

Een dwangbevel wordt eerst aan u betekend (uitgereikt), u heeft dan nog enkele dagen om te betalen. Doet u dat niet, dan volgen hardere maatregelen.
Beslagleggen op de inboedel is een mogelijkheid, de deurwaarder zal dan naar binnen willen om de zaken te beschrijven. Als u hem niet in de woning toelaat, dan kan hij ook proberen om via het raam een beslaglijst op te maken. En ook kan hij "breken", dat wil zeggen in het bijzijn van de politie en met behulp van een slotenmaker de woning betreden om dan zijn werk te doen. Ook kan hij de zaken waar hij belag op legt, meenemen om te voorkomen dat u ze wederrechtelijk aan het beslag onttrekt.
Hij mag beslag leggen op alle zaken die zich in de woning bevinden. Daar kunnen ook spullen tussen zitten die van iemand anders zijn. Alleen wannner wordt aangetoond dat ze niet van u zijn, vallen ze niet onder het beslag. Alleen op zaken als bed en beddegoed, een tafel met stoelen of priviand mag geen beslag worden gelegd.

Een andere mogelijkheid is het leggen van loonbeslag. Dan wordt de betaling geregeld door inhouding op uw salaris.

Guusje61
Berichten: 354
Lid geworden op: 31 jan 2010 03:40
Contacteer:

Re: Problemen met een deurwaarder

Ongelezen bericht door Guusje61 »

Ik ben al een tijdje niet op het forum geweest en ben bijna een dag zoet geweest met het lezen van de 'laatste' berichten, en op dit moment heb ik nog niet alles gelezen. Maar toch wil ik hier een aanvullende reactie op geven:
priewjet schreef: Alleen op zaken als bed en beddegoed, een tafel met stoelen of priviand mag geen beslag worden gelegd.
moet zijn:
Artikel 447
Geen beslag op roerende zaken mag, uit welken hoofde ook, gedaan worden:
1°. op het nodige bed en beddegoed van de geëxecuteerde en de inwonende leden van zijn gezin en op de kleren, waarmee zij gekleed en gedekt zijn;
2°. op de gereedschappen van ambachtslieden en werklieden, tot hun persoonlijk bedrijf behorende;
3°. op de in het huis voorhanden zijnde voorraad van spijs en drank, dienende tot de behoefte van het huisgezin, gedurende een maand;
4°. op het ingevolge artikel 642c in de kas der gerechtelijke consignaties gestorte bedrag.
Om beslag te leggen is het belangrijk dat de betrokkene zijn woonplaats heeft op het betreffende adres. Leidend zijn de gegevens in het GBA, maar als duidelijk blijkt dat de betrokkene wel een verblijfplaats heeft zonder inschrijving dan is hier het beslag wel mogelijk.

Gesloten