LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Slechte auto reparatie.

Overige onderwerpen met juridische of financiele achtergrond.
Jeroen22
Berichten: 9
Lid geworden op: 12 aug 2009 20:31

Slechte auto reparatie.

Ongelezen bericht door Jeroen22 »

Hallo,

Ik heb een probleem met mijn auto. Mijn linkervoorscherm was dit jaar gaan roesten, dit heb ik begin vorige maand bij een bedrijf laten repareren. Na de reparatie zag het voorscherm er weer helemaal nieuw uit.
Inmiddels zijn we 1,5 maand verder en de roest is weer helemaal terug! Nu is het voorscherm weer even erg aan het roesten dan voor de reparatie.
Voor de reparatie heb ik 200 euro betaald en is zwart (zonder btw) gedaan.

Ik heb inmiddels weer contact met het bedrijf gehad en ze willen mij nu nog wel aanbieden om het voorscherm helemaal te vervangen voor 350 euro!
Maar dan zou ik dus de dubbele reparatie kosten moeten betalen, wat neer komt op 550 euro! :|
Ik zou graag willen weten wat mijn rechten in deze zaak zijn.

Alvast bedankt.

stofzuigertje

Re: Slechte auto reparatie.

Ongelezen bericht door stofzuigertje »

Roest verwijderen en overspuiten is niet duur voor €200,- maar als het dieper zit of niet goed behandeld scherm is aan binnenzijde blijft het roesten.

Een nieuwe die van binnen niet behandeld word zal ook gaan roesten en daarom is een Focwa bedrijf waar je wel BTW betaalde uiteindelijk beter.

gmrietman
Berichten: 1
Lid geworden op: 31 okt 2009 17:08

Re: Slechte auto reparatie.

Ongelezen bericht door gmrietman »

Nog een voorbeeld van een bedrijf waar je met grote boog omheen moet, richting een echte garage!

Ongeveer een driekwart jaar geleden ben ik met mijn Ford Scorpio voor reparaties terecht gekomen bij autobedrijf 't Viaduct in Nieuwerkerk aan den Ijssel. Dit na een tip uit goede bron, welke voor onderdelen hier ook wel eens langs ging. Ik woon op 100 km afstand van dit bedrijf, maar was helemaal blij dat ik een "scorpio-specialist" had gevonden, dus ben ik in totaal zo'n zes keer daarnaartoe gereden. Tijdens deze zes keer bleek meer en meer dat wanneer er verdiend kan worden op onderdelen, je er meer dan welkom bent. Echter wanneer er iets niet goed gaat met reparatie krijg je garantie tot aan de deur en krijg je ook gewoon letterlijk te horen en te merken dat je maar een beetje een zeikerd bent. Ik heb op gegeven moment een complete motor laten vervangen. Voordat ik de motor heb laten vervangen heb ik, ook bij bedrijf 't viaduct, een grote beurt laten doen waarbij o.a. platina bougies zijn geplaatst ad 100,- . Toen liep de auto al niet goed. Er is meerdere malen naar gekeken naar bijv thermosthaat en huis, maar niets deugdelijks aan gedaan. Op gegeven moment werd door een van de 2 vennoten, verantwoordelijk voor de onderdelen en reparaties, aangegeven dat ik een andere motor moest laten plaatsen. Ik had zelf het laatste zetje gegeven en de motor kapotgereden. 1000 euro verder had ik een andere motor. Echter de problemen waren alleen maar erger geworden. Meerdere malen gebeld, maar niet teruggebeld door de reparatie-man. Ik ben zelf naar een andere garage gegaan toen mn geduld op was, en hier bleek dat er vier bougies in zaten die me ieder moment konden laten staan, zo slecht waren ze. Mijn platina bougies zaten nog in het blok die bij t'Viaduct nog op het terrein lag. Ook andere onderdelen zijn helemaal niet overgezet. Nu een half jaar later, blijkt dit blok zeer versleten te zijn en is 1 cilinder helemaal kapot. Men wist dat ik afhankelijk van vakantiegeld was om dit te kunnen betalen, maar heeft me gewoon keihard belazerd. Een vriend van de monteur, werkzaam bij een Ford dealer in de buurt, heeft de auto uitgelezen toen de beroerde motor erin hing en gaf mij aan dat ik dan maar de katalysator met 2 lambdasondes moest laten vervangen(400-600 euro). Ik heb toen de versleten motor boven tafel kwam 't Viaduct gebeld. De eigenaar verschuilt zich achter het feit dat hij de adminstratie doet en zn collega de reparaties. "Hij zou het wel vragen, maar verwacht niet dat ie er nog iets mee doet", aldus het bedrijf waar ik alles bij mekaar zo'n 1800,- aan onderdelen en reparaties heb betaald. Zoekt u een garage die scherper is geprijsd dan een Ford-dealer voor uw oudere Ford? Ga NIET naar 't Viaduct in Nieuwerkerk aan den Ijssel.

alfatrion
Berichten: 21931
Lid geworden op: 25 jul 2006 21:05

Re: Slechte auto reparatie.

Ongelezen bericht door alfatrion »

Je moet het garage schriftelijk in gebreken stellen. De reparatie is duidelijk niet goed gedaan. In de brief geef je dit aan en dat dit voor een exacte datum wel gebeurt moet zijn en dat jij anders de overeenkomst ontbind.

Het mij goed om voor te stellen voor het vervangen van het voorscherm 350-200= 150 euro te betalen. Dat zij de eerste keer niet goed werk hebben afgeleverd is voor hun risico.

Mendoza
Berichten: 512
Lid geworden op: 16 jul 2007 03:21

Re: Slechte auto reparatie.

Ongelezen bericht door Mendoza »

Voor de reparatie heb ik 200 euro betaald en is zwart (zonder btw) gedaan.
Ik vermoed dat je geen bon hebt, dan kun je dus niks aantonen.
Je moet het garage schriftelijk in gebreken stellen. De reparatie is duidelijk niet goed gedaan. In de brief geef je dit aan en dat dit voor een exacte datum wel gebeurt moet zijn en dat jij anders de overeenkomst ontbind.
Daarom denk ik dat die garage zich hier niet druk om zal maken.

Gesloten