LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Werkzijze ABP/Loyalis is beneden alle peil

Overige onderwerpen met juridische of financiele achtergrond.
KroontjesPen
Berichten: 5
Lid geworden op: 03 dec 2008 14:11

Werkzijze ABP/Loyalis is beneden alle peil

Ongelezen bericht door KroontjesPen »

Volgens wetgeving moest ABP/Loyalis per 1 januari 2010 zaken duidelijker scheiden. Dat moet op zich geen probleem zijn. Ze besluiten alleen wel ook de uitkeringsdatum met drie dagen op te schuiven. Van de 23e naar de 26e in de maand. Hoewel de wetgeving en dat besluit al maanden bekend moet zijn krijgen de rechthebbenden pas één week voor de eerste nieuwe uitkeringsdatum hierover bericht. Dan moet je heel snel alles nalopen of er geen automatische betalingen tussen de oude en nieuwe uitkeringsdatum vallen.

Dan volgt de tweede schok. Bij de nieuwe uitkeringsspecificaties blijkt dat bij één van mijn uitkeringen €175 meer belasting wordt ingehouden. Na telefonische contact begrijp ik dat dit zou komen doordat er op de hoogste inkomsten wordt ingehouden.
Vreemd. Krijg nu al vier jaar deze twee uitkeringen, een van ABP en de ander van Loyalis, en dat gaf geen enkel probleem. Nu komt alles via Loyalis en toch krijg ik twee nieuwe uitkeringsspecificaties. Dat had toch ook één kunnen zijn. Was dat belasting probleem er ook niet.

Men is bij ABP/Loyalis nu in spoed beraad. Ben benieuwd wat daar uitkomt.

Gesloten