Misleiding door EU brand protection

Overige onderwerpen met juridische of financiele achtergrond.
lawsome
Berichten: 2
Lid geworden op: 09 nov 2022 11:09

Misleiding door EU brand protection

Ongelezen bericht door lawsome »

Sinds kort is er een nieuwe partij actief die vergelijkbare tactieken hanteert als eerder beschreven in het programma opgelicht: https://opgelicht.avrotros.nl/alerts/ar ... meinnamen/

Deze nieuwe partij noemt zich EU BRAND PROTECTION. Ze sturen je een e-mail waarin ze zeggen dat jouw merk op dit moment door iemand anders wordt aangevraagd. Dat is niet waar, maar hiermee proberen ze je te verleiden om jouw merk of handelsnaam bij hen te registreren. Dit wordt gezien als acquisitiefraude

Ga hier absoluut niet op in en zoek een erkend BMM merkenbureau.

De mail die je ontvangt is als volgt (of vergelijkbaar):

Geachte heer/mevrouw,

Gisteren hebben wij een aanvraag ontvangen voor de merkregistratie van [jouw merknaam]. Dit is niet door u of uw bedrijf aangevraagd, maar door een derde partij. Dit zien wij terug in de aanvraagformulieren.

Gedurende onze screening zagen wij dat u een soortgelijke bedrijfsnaam heeft, maar in een andere sector.

Aangezien uw bedrijf eerder is ingeschreven heeft u echter de eerste optie van registratie voor deze merknaam.

Mocht u dus liever niet willen dat zij gebruikmaken van deze merknaam, kunt u dit aangeven bij ons. In dit geval kunt u de merknaam dus zelf registreren.

Als u de merknaam in de Benelux wilt registreren bedragen de kosten hiervoor 599,- exclusief btw. Uw inschrijving wordt binnen 24 uur verwerkt. Een overzicht van de tarieven voor een Europese of internationale registratie vindt u terug op onze website.

Ik hoor graag binnen drie werkdagen of u van het aanbod gebruik wilt maken. Mocht u niet antwoorden of hier geen interesse in hebben, zullen wij de aanvraag van de andere partij goedkeuren. Dat houdt in dat zij de merkrechten over [jouw merknaam] zullen verkrijgen.


Met vriendelijke groet,


EU Brand Protection

NeoDutchio
Berichten: 12300
Lid geworden op: 17 jan 2014 22:39

Re: Misleiding door EU brand protection

Ongelezen bericht door NeoDutchio »

Consumenten zullen hier niet zo snel last van hebben. U kunt uw waarschuwing beter op higherlevel plaatsen. Dat is een forum voor ondernemers.

juliomariner
Berichten: 4795
Lid geworden op: 27 apr 2007 16:55

Re: Misleiding door EU brand protection

Ongelezen bericht door juliomariner »

Ik schrijf deze ****** altijd terug dat de andere partij dan erg gelukkig mag worden met een merknaam in een sector waar ze niets aan hebben.

Plaats reactie