Cro schreef: ↑02 dec 2019 08:16
Hoe vaker je het roept maakt het nog niet waar. Nogmaals, dit heeft geen betrekking op punt Artikel 4 lid 1 van de aangehaalde wetgeving en maakt dus ook geen onderdeel uit van de opzegvergoeding. De stelling dat simpelweg alle kosten gepresenteerd na opzeggen onder de opzegvergoeding vallen klopt niet. O.a. Lid 2 laat dit al zien, dat artikel is immers overbodig zouden alle kosten al in de opzegvoeding verwerkt zitten.
Volgens volgens vaste uitspraak moet hoogte van de opzegvergoeding worden bepaald door het verschil te nemen tussen de hypothetische situatie, waarin niet is opgezegd, en de werkelijke situatie, waarin een vergoeding moet worden betaald omdat er is opgezegd. Ik ben daarom eerder geneigd om lid 2 te zien als uitzondering van lid 1.
NeoDutchio schreef: ↑02 dec 2019 08:26
*Een kado krijgt elke klant. Het overnemen van een boete gebeurd enkel in bepaalde gevallen en wordt duidelijk niet als kado gegeven. Zie immers de voorwaarden die er aan hangen.
Ah, de wetgeving kun je ontlopen met voorwaarden. Onjuist, natuurlijk. Bovendien, je gaat er nu aan voorbij dat het gebruikelijk is om of de boete over te nemen (het welkomstcadeau aan je schuldeiser te geven) of een welkomstcadeau te geven.
NeoDutchio schreef: ↑02 dec 2019 08:26
*Opzegvergoeding is vastgelegd tot een maximum en wordt ingezet door een verkoper als de klant voortijdig opzegt. Dit is ter compensatie van de omzet die er misgelopen wordt. Dit heeft niets te maken met verdere afspraken.
Het gaat om een waarbij is bepaald dat de schuldenaar, indien hij in de nakoming van zijn verbintenis tekortschiet, gehouden is een geldsom of een andere prestatie te voldoen, ongeacht of zulks strekt tot vergoeding van schade of enkel tot aansporing om tot nakoming over te gaan.
NeoDutchio schreef: ↑02 dec 2019 08:26
* Er is geen wet die verbied dat je een klant aan je mag binden door deze constructie. Ten minste, deze is nog niet aangehaald mocht deze er toch zijn.
artikel 6:233 e.v. BW, de gas- en elektricteitswet en het besluit van de ACM.
NeoDutchio schreef: ↑02 dec 2019 08:26
*Iemand is pas schuldig als dit bewezen is, tot die tijd is het een geldige afspraak tussen bedrijf en klant.
Schuldig is een strafrechtelijke term. Het gaat hier om civiel recht. De feiten staat daarin vast, alleen jij komt met een interpretatie waarbij de uitleg van de wetgeving afhankelijk is van de gene die de moet nakomen: als de energieleverancier de wet niet wilt nakomen, dan noemt hij het cadeau gewoon iets anders en dan vindt jij dat het geen cadeau is en daarom niet onder het artikel valt.