LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Controle eigen financiële zaken

Overige onderwerpen met juridische of financiele achtergrond.
Zapotec
Berichten: 1
Lid geworden op: 04 jan 2010 21:19

Controle eigen financiële zaken

Ongelezen bericht door Zapotec »

Onlangs ben ik een nieuwe hypotheek aangegegaan ivm met de aankoop van een andere woning. De adviseur heeft bij het hypotheekgesprek ook zaken aangehaald/rekening gehouden met mijn toekomstige wensen, in dit geval met de aanpassing van mijn pensioenverzekering. Ik merk nu na een tijdje dat ik best wel veel items betaal inzake hypotheek/overlijdensverzekering en aanvulling van de pensioenpremie(s). Doordat onze maatschappij momenteel in verwarring is geraakt door al die financiële wantoestanden en woekerpolissen, zou ik graag door een onafhankelijke instelling mijn financiële zaken eens doorgelicht zien. Wie zou mij kunnen adviseren inzake deze financiële controle; welke partij zou hiervoor de aangewezen instelling zijn? Welke weg moet ik bewandelen voor een onafhankelijke mening over mijn (onlangs afgesloten) financiële situatie? Dank voor de reactie(s). Ron.

florijn
Berichten: 45
Lid geworden op: 22 sep 2009 07:38

Re: Controle eigen financiële zaken

Ongelezen bericht door florijn »

Adviseurs die zelf financiële produkten verkopen en/of daarin bemiddelen zijn per definitie niet onafhankelijk. Maar vaak wel heel deskundig omdat ze de verschillende produkten en de (al dan niet verborgen) verdienmodellen daarachter kennen.

Voor echte onafhankelijkheid kom je al snel uit buiten de beroepsgroep van hypotheek/verzekeringsadviseur. Maar daar is de deskundigheid vaak minder.
Een fiscalist/belastingadviseur of een kundig financieel planner met redelijke tot goede inhoudelijke kennis van financiële- en verzekeringsproducten zou een goede optie kunnen zijn.

GezondVerstand10
Berichten: 263
Lid geworden op: 04 mei 2009 10:48

Re: Controle eigen financiële zaken

Ongelezen bericht door GezondVerstand10 »

Eens met Florijn maar daar hangt wel een prijskaartje aan. Een goede fiscalist kost vaak honderden euro's per uur, maar ik denk dat je kunt volstaan met een gecertificeerd financieel planner, tenzij je ook een onderneming hebt.

Kijk eens bij:
http://www.typischeenvraagvoor.nl/0/
Dan krijg je een lijst van alle FFPérs bij jouw in de buurt

Gesloten