LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Gedagvaard op verkeerde adres en meer van dat soort blunders

Overige onderwerpen met juridische of financiele achtergrond.
nyncke
Berichten: 9
Lid geworden op: 21 jan 2008 23:27

Gedagvaard op verkeerde adres en meer van dat soort blunders

Ongelezen bericht door nyncke »

Hallo allemaal!

Wij (of eigenlijk mijn partner) hebben een probleem met incassobureau(s).

Zo'n 5 a 6 jaar geleden is mijn partner van de ene zorgverzekering overgestapt naar een andere. (moest uit het ziekenfonds ivm stage). Hij heeft toen een brief van opzegging verzonden.

Jaren later, begin 2007 kreeg hij opeens een brief van een of ander bureau dat in opdracht van een incassobureau uitzoekt waar je woont (we zijn in de tussentijd een paar keer verhuisd) en of er wat bij je te halen valt. Hij heeft toen contact opgenomen met dat bedrijf welke hem doorverwees naar hun opdrachtgever: een gerechtsdeurwaarderskantoor/incassobureau in amsterdam. Wat bleek: hij had nog een vermeende openstaande rekening bij de zorgverzekeraar. Contact opgenomen met die zorgverzekeraar maar we kunnen er niet achter komen wat nou het exacte bedrag is waar het om gaat (waarschijnlijk rond de 90 euro) en door hun genoemde (vermoedelijke) termijn waarover het bedrag open zou staan ligt na de datum van opzegging.
Teruggebeld naar het gerechtsdeurwaarderskantoor om uit te leggen dat wij nooit iets gezien of gehoord hebben en dat de factuur waarschijnlijk niet klopt. Incassobureau weigert oorspronkelijke bedrag te noemen (weten ze niet?), maar ondertussen was een en ander opgelopen tot 450 euro (incassokosten enz. zij waren al tweede incassobureau ivm onze verhuizing naar andere regio). Reactie: ja daar kunnen wij niets aan doen. Nou zei mijn vriend: laat het dan maar voorkomen, dan verdedig ik me wel. Bleek het al te zijn voorgekomen in 2006! Met vonnis en alles erop en eraan.
Natuurlijk direct gevraagd hoe we bezwaar konden maken maar dat kon volgens hen niet bij de rechtbank want dat zou binnen 6 weken na het vonnis hebben gemoeten, maar toen wisten wij nog van niets. Dus op hun advies een brief naar hun verzonden met bezwaren. Overigens van hun ook een "dossier" ontvangen met daarin de uitspraak van de rechter en een opsomming van enige contactgeschiedenis (niet met ons maar de bedrijven onder mekaar) Vervolgens zeker EEN JAAR niets gehoord en toen werd er door zo'n zelfde bedrijf als eerder (dat uitzoekt waar je woont en of je wat te makken hebt) weer contact opgenomen. Bleek om hetzelfde te gaan en is de zooi vlak na ons bezwaar kennelijk (incompleet want bezwaarbrief hebben ze naar eigen zeggen niet in het dossier) doorgestuurd naar een ander gerechtsdeurwaarderskantoor omdat wij in 2006 verhuisd waren naar een andere regio. Weer gebeld met die lui en nu maar weer bezwaar gemaakt enz.

De fouten die gemaakt zijn:

1) Wij hebben nooit 1 factuur/herinnering/aanmaning ontvangen, en dus ook geen rekeningnummer waar we (als we dat gewild zouden hebben) het geld naar over zouden kunnen maken, als we tenminste geweten hadden wat het bedrag was... We zijn wel een aantal keer verhuisd maar hebben altijd keurig ingeschreven gestaan bij de betreffende gemeentes. Overigens waren er in onze oude gemeente wel wat problemen met ons adres (fout bij gemeente, aantoonbaar opgelost door wethouder), maar we wonen nu al 2.5 jaar waar we nu wonen en ook daar nooit iets ontvangen.

2) We zijn gedagvaard op het verkeerde adres! De dagvaarding zou op 29 augustus bij ons bezorgd zijn op het oude adres, wij zijn echter op 22 augustus verhuisd. (daarna niet aanwezige "bewoner" in het pand, geen mogelijkheid tot ophalen post). Dat hadden ze kunnen weten want nogmaals: we hebben onze verhuizingen altijd keurig op tijd bij de gemeente doorgegeven, ze hebben het gewoon niet gecontroleerd. Als gevolg hiervan wisten wij niet eens dat een en ander aan de hand was en konden we ons niet verdedigen of tijdig bezwaar maken.

3) Er is ons verkeerd advies gegeven over hoe bezwaar te maken (staat ook niet in Exploit rechtbank). Het is ons nog steeds niet duidelijk ondanks herhaaldelijke verzoeken (met telkens een ander advies als uitkomst) hoe dit te doen, maar we hebben nu werkelijk alle mogelijke partijen een samengesteld dossier met alle bewijzen toegezonden. Na ruim een maand nog geen reactie, behalve van de rechtbank dat de termijn voor bezwaar van 6 weken verstreken is (duh)en dat zij er niets mee doen.

4) Tot op heden zijn dit de enige 4 dingen die we ontvangen hebben ivm deze zaak:
- 2 x een brief van zo'n uitzoekbureau
- op verzoek een "dossier" met daarin heel summier contactgeschiedenis, kopieen van aanmaningen (nooit gezien) en dus het exploit.
- Afgelopen december een brief van de belastingdienst dat er beslag is gelegd op onze zorgsubsidie
- Vorige week een brief van de gerechtsdeurwaarder dat ze beslag gaan leggen op de zorgsubsidie. (moet dat niet andersom?) In deze brief staat (eindelijk) enige opsomming van kosten, ondertussen opgelopen tot bijna 900 euro...


Wij vinden dit een hele rare gang van zaken en een aanfluiting voor de rechtsstaat en kunnen ons niet voorstellen dat dit zomaar kan..

Wat zijn onze rechten/mogelijkheden? Wie heeft advies?



Alvast heel erg bedankt!

Met vriendelijke groet,

Nyncke.

JvGin
Berichten: 106
Lid geworden op: 04 jul 2008 00:59

Re: Gedagvaard op verkeerde adres en meer van dat soort blunders

Ongelezen bericht door JvGin »

Beste Nynkce,

Het klinkt allemaal als een hele vervelende situatie.

Je geeft aan de zorgverzekering ruim van te voren te hebben opgezegd.
Is deze brief per aangetekende post gegaan of heb je enig ander bewijs dat er daadwerkelijk is opgezegd.

In het wetboek van Rechtsvordering is het zo geregeld dat wanneer je onredelijk benadeeld bent , wat in casu het geval is, is het exploot (de dagvaarding) nietig.
Het exploot is namelijk gelaten aan een ander persoon, wanneer jij als geëxploteerde het exploot niet tijdig hebt gehad ben je namelijk onredelijk benadeeld.

Wanneer er een vonnis gewezen is moet dit betekend worden aan de schuldenaar, in dit geval jullie dus.

Wanneer de deurwaarder verlof heeft verkregen van de Voorzieningenrechter mag zij beslag leggen op de zorgtoeslag.

Wanneer je een Rechtsbijstandverzekering hebt afgesloten zou ik hier toch is aanspraak op maken, naar mijn idee zijn hier toch een aantal aantoonbare fouten gemaakt.

Gr,

Jasper

Gesloten