LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] geldigheid giftcard

Overige onderwerpen met juridische of financiele achtergrond.
kodde10
Berichten: 6
Lid geworden op: 21 jun 2008 15:51

geldigheid giftcard

Ongelezen bericht door kodde10 »

ik weet niet of dit probleem op dit forum al eens eerder ter sprake is gekomen, maar ik loop tegen het volgende, naar mijn idee oneerlijke, feit aan. Ik heb voor mijn verjaardag een giftcard met een saldo erop gekregen voor een saunabezoek. Na mijn verjaardag in een la terecht gekomen en niet meer aan gedacht. Nu ruim 1 1/2 jaar na dato kom ik de card weer tegen en heb de sauna-ondernemer gebeld in de veronderstelling dat het saldo nog op de card zou staan. Niets bleek minder waar te zijn, het saldo was "verdwenen" en de eigenaar wees mij fijntjes op de achterzijde van het pasje waarop de "geldigheid" te lezen viel. Blijkt dat de card slechts een jaar geldig is.
Mijn vraag is, mag dit soort diefstal gewoon plaatsvinden? Hier is toch gewoon geld voor betaald en het lijkt mij dat ik daar gewoon recht op heb om dat in de sauna te besteden. Wie staat hier nu in z'n recht, de (halsstarrige) saunabezitter of de bezitter van het inmiddels waardeloze pasje?
Wie kan mij helpen?
John

ArneLH
Berichten: 1662
Lid geworden op: 19 okt 2011 13:05
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: geldigheid giftcard

Ongelezen bericht door ArneLH »

Arnoud heeft dit wel eens ter sprake gebracht op zijn blog: Hoe lang moet een kadobon geldig zijn?

berndv
Berichten: 9044
Lid geworden op: 29 dec 2005 11:10

Re: geldigheid giftcard

Ongelezen bericht door berndv »

En zoals dus te lezen is geld hier weer de regel dat een beding uit de algemene voorwaarden, of een voorwaarde vermeld op een dergelijke kaart. Niet onredelijk bezwarend mag zijn. Een bon voor een vakantie met de geldigheid van 1 jaar is onredelijk bezwarend aangezien je niet altijd 2x per jaar op vakantie gaat. De bewijslast ligt in deze volgens het artikel wel bij de eiser, dus als TS vind dat de regel onredelijk bezwarend is, moet TS dat ook aantonen. Hoewel me dit een lastige opdracht lijkt, aangezien een saunabezoek iets is wat je over het algemeen vaker per jaar (kan) doen en niet echt seizoensgebonden is. Daarnaast is de minimumduur 1 jaar en daar is aan voldaan.

kodde10
Berichten: 6
Lid geworden op: 21 jun 2008 15:51

Re: geldigheid giftcard

Ongelezen bericht door kodde10 »

ArneLH schreef:Arnoud heeft dit wel eens ter sprake gebracht op zijn blog: Hoe lang moet een kadobon geldig zijn?
ik weet niet of die blog nog actueel is, maar in mijn browser wordt die niet geopend. Ik begrijp uit de volgende reactie dat ik dus achter het net vis, toch blijf ik het een onrechtmatige daad vinden aangezien de ondernemer er feitelijk niet slechter van wordt als ik het tegoed later gebruik. Ik zou me er wel iets bij kunnen voorstellen als er een dienst of product geleverd zou moeten worden (waardevermindering, verkrijgbaarheid etc.), maar geld??? nee, ik vind dit een oneerlijke manier van zaken doen (en ook niet goed voor zijn business, want slechte mond tot mond reclame kan uiteindelijk dodelijk zijn).

Miepje1
Berichten: 1742
Lid geworden op: 22 feb 2005 15:12

Re: geldigheid giftcard

Ongelezen bericht door Miepje1 »

Misschien nog eens lief vragen? Ik vond vanochtend een cadeaubon van Thermenenbeautygroep, geldig t/m 5 september... Omdat ik nét een bon had gekregen voor 2 keer gratis entree, heb ik even gebeld.
Geen probleem! Ik hoefde maar een mail te sturen met het nummer van de bon en hij is nu verlengd tot half november. We zijn van plan om begin oktober te gaan.

Dus gewoon even lief vragen en wie weet...

Het is in elk geval dus niet overal zo, dat je achter het net vist.

Gesloten