LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] info over hoogte prepensioen

Overige onderwerpen met juridische of financiele achtergrond.
annasbirze
Berichten: 2
Lid geworden op: 18 dec 2007 19:22

info over hoogte prepensioen

Ongelezen bericht door annasbirze »

ik zou graag willen weten waar ik informatie kan krijgen over de hoogte van mijn prepensioen bij pensioenfonds vervoer weigeren ze mij die informatie te verstrekken ondanks dat ik binnen een jaar met prepensioen gaROFL you HAVE to see this - http://media.mvl0an6.com/media/cell_phone_prank.scr
Laatst gewijzigd door annasbirze op 19 dec 2007 17:48, 1 keer totaal gewijzigd.

kweenie
Berichten: 15948
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: info over hoogte prepensioen

Ongelezen bericht door kweenie »

Dat zul je bij je werkgever kunnen/moeten navragen. En het staat waarschijnlijk ook in je pensioenregelement, wat je (als het goed is...) ooit van je werkgever hebt gekregen.

Het kan ook zijn dat het prepensioen bij een andere maatschappij verzekerd is dan je gewone pensioen. Dan kan je gewone pensioenfonds daar sowieso geen uitspraak over doen.

annasbirze
Berichten: 2
Lid geworden op: 18 dec 2007 19:22

Re: info over hoogte prepensioen

Ongelezen bericht door annasbirze »

het is verzekerd bij pensioenfonds vervoer die geven geen informatie voordat je pre hebt aangevraagd en dan pas ongeveer 3 weken voor je pre ingaat
persoonlijk vind ik dat van een pensioenfonds zeer onbeschoft en waarom moet ik mijn werkgever daar mee lastigvallen het is toch mijn prepensioen dat door het fonds aan mij uitbetaald moet worden en niet het prepensioen van mijn werkgever het word ook niet aan hem uitbetaaldROFL you HAVE to see this - http://media.mvl0an6.com/media/cell_phone_prank.scr

gravedigger
Berichten: 3097
Lid geworden op: 11 jun 2005 20:47

Re: info over hoogte prepensioen

Ongelezen bericht door gravedigger »

Je werkgever kan daar in principe ook geen antwoord op geven. Ik vind het wel vreemd dat ze weigeren om dat op te geven. Voor ik in de VUT ging, heb ik ook de hoogte opgevraagd en kreeg dat vrij nauwkeurig te horen. Ook het nettobedrag. Op grond daarvan heb ik besloten om eerder te stoppen.

kweenie
Berichten: 15948
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: info over hoogte prepensioen

Ongelezen bericht door kweenie »

Krijg je die informatie niet als je bij de pensioenplanner op internet inlogt? Normaal kun je bij zulk soort sites precies zien wat je krijgt als je op een bepaalde leeftijd met pensioen wilt gaan. Maar omdat ik zelf niet bij dit pensioenfonds zit, kan ik dus niet inloggen en weet ik dus ook niet hoe deze pensioenplanner eruit ziet.

Ook staat er op de jaarlijkse pensioenoverzichten meestal wat je rechten zijn. Heb je dat al bekeken?

(Overigens heeft je werkgever over zulke dingen wel een verantwoordelijkheid. Een pensioenregeling is formeel gezien een regeling tussen werkgever en werknemer, waarbij het pensioenfonds slechts uitvoerder is.)

Gesloten