LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Troostwijk internetveiling

Overige onderwerpen met juridische of financiele achtergrond.
Knock
Berichten: 2
Lid geworden op: 24 jun 2010 15:46

Troostwijk internetveiling

Ongelezen bericht door Knock »

Steeds vaker worden er aankopen verricht via webwinkels en dergelijke. Via Consuwijzer.nl, Radar en andere instanties is hier veel informatie over te vinden. Met name de wet Koop op afstand is bekend. Echter heeft deze ook enkele uitsluitingen, zoals bij een internet veiling waar je per opbod een aankoop doet. Hoe zit het hier met de rechten van een consument?

In mijn geval; ik heb via Troostwijk veilingen een telescooptrap gekocht. Bij de veiling stond een beschrijving en ter indicatie zijn er foto's toegevoegd. Echter op de foto's gaat het om een nieuwe trap. Nadat ik het gewonnen kavel heb opgehaald kwam ik erachter dat het om een product in (zeer) gebruikte staat gaat. Ik had op zijn minst een vermelding hiervan bij het kavel verwacht of een foto van de daadwerkelijke trap. Wat zijn mijn rechten aangezien ik geen gebruik kan maken van bijvoorbeeld de bedenktijd bij een aankoop op afstand?


M.vr.gr.

marcel75
Berichten: 1639
Lid geworden op: 12 jan 2008 16:22

Re: Troostwijk internetveiling

Ongelezen bericht door marcel75 »

De veilingen bij Troostwijk betreffen vaak faillissementsveilingen. Dus ook vaak gebruikte materialen. Bij een executie-veiling (zoals deze) heb je als consument minder rechten omdat het de bedoeling is dat de veiling geld oplevert voor de schuldeisers en niet dat de heleboel teruggedraaid kan worden.

Knock
Berichten: 2
Lid geworden op: 24 jun 2010 15:46

Re: Troostwijk internetveiling

Ongelezen bericht door Knock »

Bedankt Marcel, dat ben ik met je eens. Naast gebruikte spullen wordt er ook veel nieuwe voorraad geveild.

Waar het mij meer om gaat; door het niet vermelden van de staat en het tonen van foto's van een geheel nieuwe trap wekken ze de verkeerde indruk. Kan en mag dit zomaar of hebben ze een bepaalde informatieplicht.

Op het forum ben ik bijvoorbeeld ook gevallen tegengekomen van kapotte computers en dergelijke die geveild zijn. Als je dat van te voren weet biedt niemand daar toch op...

Tis weer bijzonder
Berichten: 737
Lid geworden op: 30 mei 2010 21:26

Re: Troostwijk internetveiling

Ongelezen bericht door Tis weer bijzonder »

Knock schreef:Waar het mij meer om gaat; door het niet vermelden van de staat en het tonen van foto's van een geheel nieuwe trap wekken ze de verkeerde indruk. Kan en mag dit zomaar of hebben ze een bepaalde informatieplicht.
Hoe zit het dan met de onderzoeksplicht van de koper, voor zover dat door de verkoper toegestaan is?
Waren er geen 'kijkdagen'?

Gesloten