LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Problemen met rijcursus ANWB HULP NODIG

Hier kan je jouw mening ventileren over diverse producten.
R6-Sabba
Berichten: 2
Lid geworden op: 12 feb 2005 11:50

Problemen met rijcursus ANWB HULP NODIG

Ongelezen bericht door R6-Sabba »

Beste mede forummers ik heb een probleem en heb hulp nodig.

Sinds 16 januari 2005 ben ik bezig met een snelcursus motor rijden bij de ANWB tot op heden heb ik 18 lesuren gehad (5 dagdelen) en ben helaas 2 keer gezakt voor mijn voertuigbeheersing examen.

Tijdens de lessen had ik een instructeur die vooral bezig was met zelf lekker te scheuren over het motor terrein en niet al te veel intructie en feedback gaf aan de deelnemers van de cursus. Voor mijn gevoel kon ik de verschillenden manouvres goed uitvoeren en dit kreeg ik ook te horen van deze intructeur. 21 januari moest ik voor het eerst afrijden en dit ging niet goed, gezakt op mijn remproeven Ik had nog aan de instructeur gevraagd of het erg was als mijn achterwiel blokkeerde tijdens de noodstop en stopproef. Hij zei dat dit niet zo erg was waar mijn examinator dus anders over dacht.

Alles goed en wel ik had hierna nog twee lessen genomen om twee weken later nog een keer examen te doen.

Bij de rijschool waar ik moest afrijden in Alkmaar kreeg ik eerst nog even een uurtje les voordat ik moest afrijden. Ik kreeg hier echter een motor waarvan de gashendel zo nu en dan niet lekker constant bleef en het gas weg viel. Dit was nogal wennen en in 1 uurtje heb je dit euvel niet zo snel onder de knie.

Na dit uurtje les weer examen doen en weer gezakt De langzame en snelle slalom ging echt slecht omdat mijn gas niet constant bleef. Hierdoor moest ik gas bijgeven en verprutste mijn beide slalommen.

De moed was mij nu in de schoenen gezakt en ik heb besloten om te stoppen met de rij-opleiding bij de ANWB. Ik de ANWB opgebelt en die lieten mij weten dat ik ook moet betalen voor mijn weggedeelte, waar ik nog niet aan ben begonnen en kan beginnen omdat ik mijn voertuigbeheersing nog niet heb behaald.

Nu is mijn vraag of zij mij kunnen verplichten om de resterende 1100 euro van het weggedeelte te laten betalen terwijl ik hier nog niet aan kan beginnen. Zij hebben ook nog niets gepland qua weglessen en examen.

Ik heb al het geld betaald voor de voertuigbeheersing lessen evenals de examenkosten, dus heb voor de rest geen openstaande rekeningen bij hun.

Met vriendelijke groet,

Een aankomend motorrijder die met zijn handen in zijn haar zit.

P.S.

Ik heb nog even de papieren erbij gepakt die ik heb ondertekend bij de intest en planning van mijn voertuigbeheersing lessen.

Hier staat helaas dat bij stopzetten van de rijopleiding, als deze al gestart is, 100% lesgeld moet worden betaald. Aangezien dit een pakket is zou ik dan nog dus 1100 euro moeten betalen.

Stom dat ik het getekend heb maar ik heb van een aantal mensen gehoord dat als jij als consument niet tevreden bent over een product of dienst welke geleverd wordt je onder de overeenkomst uitkan als jij dan de kosten voor de dienst waar jij gebruik van hebt gemaakt hebt betaald. In mijn geval zou dit dan opgaan aangezien ik alle kosten heb betaald voor de diensten waar ik tot nu toe gebruik van heb gemaakt.

Weet iemand hier iets meer over? Kan ik dus nog onder de overeenkomst uit als ik niet tevreden ben met de dienst die mij geleverd is door de ANWB?

Edjuh

Re: Problemen met rijcursus ANWB HULP NODIG

Ongelezen bericht door Edjuh »

Ga er eens mee naar een buro voor rechtshulp.
Deze geven je gratis advies.

karr-1
Berichten: 368
Lid geworden op: 17 jan 2005 16:54

Re: Problemen met rijcursus ANWB HULP NODIG

Ongelezen bericht door karr-1 »

Volgens mij moet je gewoon betalen. Het is niet aan hen te verwijten dat jij je lessen niet meer wilt volgen, dat is je eigen keuze geweest.

Gast

Re: Problemen met rijcursus ANWB HULP NODIG

Ongelezen bericht door Gast »

Of je moet ze in gebreke stellen, dan heb je wel een reden om onder de overeenkomst uit te komen. Maar dat is niet allemaal snel geregeld

Gesloten