LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] N.T.I.

Hier kan je jouw mening ventileren over diverse producten.
gerritje

N.T.I.

Ongelezen bericht door gerritje »

Heb gratis catalogus aangevraagd, ben gebeld, heb toegestemd in toezenden proefpakket/les zonder verplichtingen terug te sturen.
Aldus geschiedde, nu aanmaning over aanmaning, rekening 2e lespakket (nooit ontvangen) dikke administratiekosten. Ontkennen alle brieven of welke correspondentie van ons ontvangen te hebben.
Als je telefonisch informeert: (alles wordt genoteerd) heb u dat proefpakket aangetekend verstuurd? Heb u, uw brief aangetekend verstuurd. Kunt u dat bewijzen?
Rap betalen of incasso.
Note: ik handel te goedertrouw.
Wie heeft er dezelfde problemen?
Wie weet er een oplossing.?

keesjan z.

Re: N.T.I.

Ongelezen bericht door keesjan z. »

vet probleem.
volgens mij heb je er niet om gevraagd.
:twisted:

GAST00144
Berichten: 71
Lid geworden op: 20 jan 2004 12:19

Re: N.T.I.

Ongelezen bericht door GAST00144 »

Wat je kunt doen is vragen naar het bewijs die je zou hebben getekend en als ze die niet hebben dan hoef je je geen zorgen te maken

mirrem

Re: N.T.I.

Ongelezen bericht door mirrem »

Ook ik heb een aanbod gekregen van het NTI voor een gratis proefpakket. Dit is nu bijna een jaar geleden, maar het pakket nooit ontvangen. Na zeer vele telefoontjes met het NTI, krijg ik nog steeds aanmaningen dat ik moet betalen. Inmiddels loopt het bij een incassobureau, daar heb ik bezwaar ingediend. Je moet er heel duidelijk bij vermelden dat je nergens voor getekend hebt, dus dat ze ook geen bewijs hebben dat je iets hebt ontvangen.
Het bezwaar heb ik begin januari verstuurd en nooit meer aanmaningen gehad.

Gast

Re: N.T.I.

Ongelezen bericht door Gast »

Je moet een kontrakt ondertekenen bij de NTI als je een studie begint dus vraag of je dat kontrakt mag zien, dat hebben ze niet dus dan houdt t op.

Sacha Laheije
Berichten: 11
Lid geworden op: 15 mar 2005 12:27

Re: N.T.I.

Ongelezen bericht door Sacha Laheije »

Heb zelf ook een cursus besteld bij NTI. Vorige week donderdag belde ik met een van de medewerkers over wat informatie omtrent de cursus Photoshop. Ik vroeg onder andere aan hem hoe het zat met opsturen en betaling van die cursus (i.v.m. de mogelijkheid tot snelbestelling van voor 13.00uur). Hij deelde me mede dat ik inderdaad als ik voor 13.00uur zou bestellen geen inschrijfgeld zou hoeven te betalen, dat de cursus onder rembours verzonden zou worden de dag erna en dat de kosten van de rembours voor het NTI zouden zijn. Verder zij hij dat als ik binnen een week niet tevreden zou zijn ik de cursus zonder problemen retour zou kunnen sturen en het geld terug zou krijgen.

Met die informatie in mijn achterhoofd heb ik vervolgens maandag de cursus willen bestellen. Maar toen bleek dat ik via internet die cursus niet op die manier (snelbestelling) kon bestellen. Vandaar dat ik wederom belde. Ditmaal kreeg ik een jongedame aan de lijn. Toen zij ging navragen bleek dat toevallig deze cursus niet via de snelbestelling gedaan kon worden. Hierdoor zou de cursus gewoon via de normale post komen, ik zou een acceptgiro krijgen voor de betaling inclusief een rekening en moest dan dus wel het inschrijfgeld betalen.

Het moge duidelijk zijn dat deze twee verhalen al tegenstrijdig zijn. Het enige wat wel overeenkwam was dat ook door haar werd gezegd dat de cursus altijd binnen zeven dagen teruggestuurd kon worden.

Gisteren stond de postbode voor de deur met een pakketje van het NTI. Onder rembours! Kosten € 213,13. Ik was om eerlijk te zijn met stomheid geslagen, doordat me de laatste keer dus was gezegd dat ik niet onder rembours kon betalen. Ik heb het geld toen toch maar betaald aan de postbode. Er zat geen factuur bij, waar ik specifiek om had gevraagd en er zat een kort schrijven bij waarop stond dat ik binnen tien dagen het cursusgeld moest voldoen met behulp van bijgevoegde acceptgiro. Maar die zat er ook niet bij! Het pakket was een vodje papier, een paar gekopieerde blaadjes en een cd-rom. Ik kan zelfs nergens uit afleiden dat het om Photoshop gaat. Het gaat echt nergens over.

Maar goed, uiteindelijk dacht ik dat dit het grootste probleem niet zou zijn, immers ik kon het toch retourneren.

Tot vanmorgen toen ik belde. Gelukkig heb ik deze keer wel de naam van de dame genoteerd, iets wat ik helaas vorige keren heb verzuimd. Deze dame deelde me mede dat ik de cursus niet kon retourneren, geen geld terug kreeg en ook geen vervangende cursus kon doen. Dus dat ik vast zat aan deze cursus. Het enige advies was dat ik maar een klachtenbrief moest schrijven en afwachten wat het antwoord was. Maar zelf verwachtte ze er niets van.


En daar sta je dan. Zonder geld, met een pakketje (ik kan het eerder een vodje noemen) en niets te doen. Heb inmiddels een aangetekende brief gestuurd, maar verwacht natuurlijk niets terug te horen. Als ik verder niets hoor binnen enkele dagen, sta ik daar op de stoep. Ben gewoon opgelicht. En het gaat me nogal om wat geld zeg!
:evil:

Dus voor anderen: wees gewaarschuwd voor het NTI. Ik heb geen oplossingen, maar als ik meer weet horen jullie het.

Vr gr, Sacha

Gast

Re: N.T.I.

Ongelezen bericht door Gast »

ja hoor, dat is nummer 5
hoe vaak wil je dit zielige verhaaltje van je nog neer gaan zetten, Sacha?

Sacha Laheije
Berichten: 11
Lid geworden op: 15 mar 2005 12:27

Re: N.T.I.

Ongelezen bericht door Sacha Laheije »

nogmaals dus, ben een beetje boos. ik zal het hier wel bij laten

Gast

Re: N.T.I.

Ongelezen bericht door Gast »

je wilde het nog vaker neer gaan zetten? :shock:

Speciaal voor Sacha de gedragsregels!!!
Gebruiksvoorwaarden

Agressieve, onwettelijke, bedreigende, lasterlijke, vulgaire, schadelijke, obscene, racistische, misleidende of anderszins ongepaste, irrelevante of "vervuilende" bijdragen zijn niet toegestaan
Bezoekers mogen slechts gebruik maken van een (1) identiteit; het gebruik van een "valse" identiteit is niet toegestaan
Het opzettelijk verhullen van de afkomst van berichten is verboden
Het is bezoekers niet toegestaan om persoonlijke informatie (zoals telefoonnummers, privé-adressen) van anderen in de bijdragen op te nemen
Bijdragen mogen maar een (1) keer worden geplaatst door bezoekers
Het is niet toegestaan advertenties te (doen) plaatsen op het forum of allerlei commerciële of non-commerciële bedrijven en organisaties te promoten
Bezoekers zullen elkaar en anderen respecteren
Bijdragen, die verwijzen of linken naar websites, die de wettelijke grenzen en/of de grenzen van het fatsoen overschrijden, kunnen verwijderd worden
De bijdragen mogen niet te lang zijn, TROS Radar kan bijdragen inkorten
Het gebruik van hoofdletters is niet toegestaan
Bezoekers plaatsen alleen bijdragen waar zij de (auteurs)rechten of toestemming voor hebben om deze bijdragen elektronisch openbaar te maken of te verveelvoudigen
Bezoekers onder de achttien jaar dienen toestemming van hun ouders te hebben verkregen, alvorens zij aan het forum deelnemen
Het verdient de voorkeur om alvorens een nieuwe discussie op te starten, te controleren of er al soortgelijke discussies opgestart zijn

Gast

Re: N.T.I.

Ongelezen bericht door Gast »

Wie betaalt er nou voor iets dat je niet hebt gezien, domdomdom, had eerst gekeken en dan betaald met een acceptgiro, had je al getekend dan? Ik heb ze ook nooit een cent betaald alvorens alles te hebben gezien en gekregen. IK doe al 1 1/2 jaar een opleiding bij hen naar volle tevredenheid. Het ligt soms ook aan de verwachtingen van de mensen dat alles fout gaat.
Duidelijk niks voor jou, zo'n thuisstudie ik zie t al...

HenkEl
Berichten: 5
Lid geworden op: 23 mar 2005 14:36

Re: N.T.I.

Ongelezen bericht door HenkEl »

Het valt me op dat ze steeds in zee gaan met weer een andere incassobureau. Eerst was het een andere en nu is het Debt Recovery Agency. Steeds kort voor de periode dat iedereen zijn of haar vakantiegeld krijgt komen ze met bedreigende brieven in de hoop dat je dan toch maar je vakantiegeld aan hen opofferd. Ze kunnen van mij de boom in. Ben benieuwd welk incassobureau het volgend jaar weer gaat proberen. Het is makkelijk verdienen aan mensen die zich laten bereigen met deurwaarders en rechtbanken. Maar daar trap ik niet in. :lol:

topery
Berichten: 444
Lid geworden op: 17 mar 2005 11:34

Re: N.T.I.

Ongelezen bericht door topery »

Ik heb ook ooit eens een proefpakket van NTI ontvangen, maar vervolgens aangetekend teruggestuurd want de stof was niet wat ik verwachtte.

Nooit meer iets van gehoord, het gaat dus ook soms wel goed.

Gast

Re: N.T.I.

Ongelezen bericht door Gast »

96% gaat daar waarschijnlijk ook goed (en die hoor je niet) maar die 4% die t niet goed had die schreeeeeuwt t van de daken, keer op keer op keer....

Cindy80
Berichten: 2
Lid geworden op: 30 mar 2005 13:45

Re: N.T.I.

Ongelezen bericht door Cindy80 »

Gast
Geplaatst op: 23 Mrt 2005 20:50 Onderwerp:

96% gaat daar waarschijnlijk ook goed (en die hoor je niet) maar die 4% die t niet goed had die schreeeeeuwt t van de daken, keer op keer op keer....
[/quote]

Eeuh.. mag ik vragen waar je deze percentage's op basseerd? Ik heb inmiddels heel wat lotgenootjes van mijn studie gesproken en er zijn genoeg problemen. Werk je soms bij het NTI? :wink:

budy

Re: N.T.I.

Ongelezen bericht door budy »

Ik heb de reactie,s gelezen en helaas geen reactie meer van Jan de Gast.Goed zo Cindy.
Mijn ervaring behoort dan tot de z.g. 4% van die Gast. Minderjarige zoon van 16 j.vraagt een proefpakket en krijgt een rekening. Helaas in mijn onwetendheid heb ik een aanmaning voor hem betaald.Fout.

Het incassobureau had begrip voor de situatie en heeft de vordering vernietigd.Een half jaar later weer een incassobureau met een vordering en helaas door de betaling had ik toegestemd.

topery
Berichten: 444
Lid geworden op: 17 mar 2005 11:34

Re: N.T.I.

Ongelezen bericht door topery »

Misschien kunnen we deze topic het beste sluiten en ons aansluiten bij de topic forum/radar uitzendingen/nti, daar zijn inmiddels 21 pagina's NTI problemen/reacties/enzovoort.

Radar
Site Admin
Berichten: 5512
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Re: N.T.I.

Ongelezen bericht door Radar »

Dit onderwerp kunt u vinden op het volgende adres:
http://forum.trosradar.nl/forum/viewtopic.php?t=14233

TROS Radar Internetredactie

Gesloten