LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Hoge wegsleepkosten Duitsland

Andere onderwerpen die met vakantie of vrije tijd te maken hebben.
eikenblad
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 mar 2009 09:24

Hoge wegsleepkosten Duitsland

Ongelezen bericht door eikenblad »

Geachte Forumleden.

Een aantal weken geleden stond ik met pech in Weeze Duitsland, kon niet meer schakelen, een telefoontje gepleegd naar de ADAC.
Na +/- 3 uur gewacht te hebben kwam er tot mijn verbazing een takelauto ik had ADAC verwacht zoals het ook in Nederland (Wegenwacht).
De chauffeur keek even in de motorruimte en zei de Schalt (schakel) automaat defect was en afslepen kosten a' € 258,- .zondagstarief
Hij zei, dan sleep ik de auto naar Nederland (Well) dat was een afstand van +/- 8 km.
Hij had de wegenacht al gewaarschuwd die sleep je wel naar huis (garage).
Na 1 uurtje gewacht te hebben kwam en ja hoor onze eigen wegenwacht na een korte inspektie zei hij, de schakel automaat is niet stuk maar was een schakelklip bij de versnellingspook afgebroken.
Het karwei was binnen een half uur geklaard incl. een praatje met de wegenwachter, deze vertelde de Duitsers doen wel vaker dan sturen ze een onder contract staande sleepbedrijf dus dat is kassa,hun slepen af en wij moeten het maar zien op te lossen.
Ik heb geen buitenland verzekering,bij deze is het ook een waarschuwing, het gebeurd ook als iemand een buitenland verzekering heeft (anwb) de kosten worden dan doorberekend aan de anwb + de kosten van de wegenwacht.
Als de adac was gekomen had ik mij gelijk lid laten maken en het was misschien goedkoper geweest.
Dit is meer een waarschuwing,maar ik probeer toch de gemaakte kosten terug te halen, zeker als die man volgens mij helemaal geen verstand heeft van auto's repareren alleen maar wegslepen ik heb ook helemaal geen gereedschap gezien, en daarom heb ik een aangetekende brief naar de ADAC gestuurd.
En ik heb een melding gedaan bij mijn rechtsbijstand verzekering.

Gegr...

Gesloten