LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Leven in Griekenland wordt duurder

Andere onderwerpen die met vakantie of vrije tijd te maken hebben.
witte angora
Berichten: 30916
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Leven in Griekenland wordt duurder

Ongelezen bericht door witte angora »

Het zal allemaal misschien niet zo dramatisch worden, maar als je toevallig met vakantie naar Griekenland wilt, kan het toch verstandig zijn een iets dikkere portemonnee mee te nemen dan je gewend was.

Onderstaand bericht stond op Beursgorilla
Leven in Griekenland wordt duurder
14:30 9-4-2010

ATHENE (AFN) - Griekse consumenten beginnen de pogingen van hun regering om meer geld binnen te krijgen te voelen in de portemonnee. Gemiddeld waren de prijzen van consumentengoederen in maart 3,9 procent hoger dan een jaar eerder. In februari lag de inflatie nog op 2,8 procent. Dat bleek vrijdag uit cijfers van het Griekse statistiekbureau.

Leven in Griekenland wordt duurder De kosten van transport namen met 15,5 procent toe, onder meer door een verhoging van de autobelasting en de accijnzen op benzine. Door de hogere belastingen werden alcohol en tabak bijna 5 procent duurder. De kosten voor huisvesting gingen met 7 procent omhoog.

Het gemiddelde prijspeil lag in maart 3,1 procent hoger dan in februari. Daarmee stegen de prijzen aanzienlijk harder dan in het voorgaande jaar. Tussen april 2009 en maart 2010 werd het leven in Griekenland maandelijks gemiddeld 1,6 procent duurder.

Bron http://www.beursgorilla.nl/nieuws-item. ... _ID=523179

Gesloten