LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Ticketforsale

Andere onderwerpen die met vakantie of vrije tijd te maken hebben.
peenut
Berichten: 7
Lid geworden op: 13 aug 2008 10:45

Ticketforsale

Ongelezen bericht door peenut »

Beste mensen,

Enige tijd geleden heb ik heel enthousiast 2 kaarten gekocht voor een concert van Tracy Chapman bij ticketforsale. Uitgaande van het feit dat die kaarten snel uitverkocht zijn heb ik bij de eerste de beste mogelijkheid gelijk besteld. Ik heb €149 betaald voor 2 kaarten. €70 per kaart plus €9 voor aangetekend verzenden.

Het aangetekend versturen is totaal verkeerd gegaan wat waarschijnlijk een fout is geweest van TNT. Feit blijft wel dat ik het niet aangetekend heb ontvangen. Ticketforsale heeft de kaarten retour gekregen en heeft ze per post verzonden geheel op mijn risico. De kosten die ik daarvoor heb betaald zijn voor niks geweest en Ticketforsale weigert enige verantwoordelijkheid te dragen hiervoor.

Wat mijn grootste probleem is; De kaarten kosten €40 plus €4,10 servicekosten. Dit staat op het kaartje. Nu blijkt dus dat ik totaal €60 teveel heb betaald. Ik heb hierover gemaild met hen en zij zeggen dat dit in hun algemene voorwaarden staat, waar ik mee akkoord ben gegaan. Dat kon ook niet anders. Als ik niet akkoord was gegaan had ik de kaarten niet kunnen bestellen.

Ticketforsale zegt:Omdat de prijs van de toegangskaarten bepaald wordt door vraag en aanbod is het veelal zo dat de door ons gehanteerde prijs hoger ligt dat de prijs welke op de toegangskaarten vermeld staat.

Echter, ticketservice biedt dezelfde kaarten voor €40!

MLF
Berichten: 798
Lid geworden op: 20 okt 2005 13:43

Re: Ticketforsale

Ongelezen bericht door MLF »

Er zijn hier ca 100 topics over ticket for sale, u betaalt heeeeeel veel, staat op de site.
U kunt beter naar een officieel verkooppunt gaan.

NewDutchie
Berichten: 299
Lid geworden op: 01 jun 2007 16:08

Re: Ticketforsale

Ongelezen bericht door NewDutchie »

Gewetensvraag:
U adverteert met een artikel op Marktplaats en vraagt € 40,00 . Het bijkt een populair artikel te zijn en in korte tijd is de hoogste bieding reeds € 60,00 . Verkoopt U het artikel dan toch aan de bieder van € 40,00?

Francis123
Berichten: 3
Lid geworden op: 26 nov 2009 12:04

Re: Ticketforsale

Ongelezen bericht door Francis123 »

Ik heb het zelfde meegemaakt voor kaarten van UB40 voor 1dec 2009, heb vloerarena kaarten besteld voor 80,- per stuk en heb 12eur aangetekend verzendkosten betaald terwijl dat 7,- is en het ergste is ik het kaarten gekregen 2de ring achteraan van 35,- per stuk dus ook teveel betaald en kreeg het zelfde te horen, schrijf de consuwijzer aan, en zet dit op ieder forum zoals ik ook doe, tevens bij google.nl een opmerking plaatsen dit is geheel bedrog

VioletPrue
Berichten: 3574
Lid geworden op: 03 mar 2009 15:37

Re: Ticketforsale

Ongelezen bericht door VioletPrue »

Beste Francis,
Je hebt er zelf voor gekozen om niet naar een officieel verkooppunt te gaan.
Dit ticketbureau is geen officieel verkooppunt en bied de kaarten dus aan voor veel meer dan ze waard zijn.
Je hebt dit dus aan jezelf te wijten, want je weet dat zwart doorverkopen van kaarten (wat deze bureau's dus doen) verboden is.
Voor veel concerten heeft Mojo al kaarten ongeldig verklaard dankzij dit soort bureau's.
Als mensen daar blijven kopen, leren deze bureau's het nooit.
Volgende keer toch maar naar een echt verkooppunt.

Francis123
Berichten: 3
Lid geworden op: 26 nov 2009 12:04

Re: Ticketforsale

Ongelezen bericht door Francis123 »

Beste violetprue,

Daar heb je ook gelijk in, ik dacht dat dit een officeel verkooppunt was doordat ze ook ticketgarantie enz hadden, ik had dus niet goed genoeg opgelet, en kwam via google bij hun, vaak moet je eerst je kop stoten voor dat je het leert. Ik ben niet echt thuis in de concert winkels voorheen was het ticketbox maar die doen alleen voetbalkaarten, zodoende dat deze mij officieel leek. Maar ik heb geleerd en zal mij niet meer overkomen, tevens wordt hier werk van gemaakt om deze schandalige praktijken te sluiten.

Gedup. Ticketforsale
Berichten: 1
Lid geworden op: 03 apr 2010 23:18

Re: Ticketforsale

Ongelezen bericht door Gedup. Ticketforsale »

Tickets te duur verkopen tot daar toe.

Maar veel van hun tickets zijn waardeloos omdat ze door de organisator worden geannuleerd wegens illegale doorverkoop. Meeste tickets zijn tegenwoordig op naam en mogen niet worden doorverkocht. TicketForSale doet dat wel.

Vorig jaar kocht ik twee tickets voor het concert van Madonna in Werchter. Toen ik op Google zocht leek het of ik die officieel kon kopen bij TicketForSale. Niets op hun site wijst er op dat zij niet gemachtigd zijn om tickets te verkopen voor de concerten die zij aanbieden.

Maar niets is minder waar. TicketForSale koopt via paritculieren tickets in die op naam staan en niet mogen worden doorverkocht. Deze tickets worden door de organisator (in dit geval teleticketservice) geannuleerd wanneer blijkt dat ze worden doorverkocht.

Dit wil zeggen dat je een waardeloos ticket hebt gekocht. Niet fijn om ter plaatse te ontdekken. Na een jaar aandringen hebben ze uiteindelijk de tickets wel terugbetaald. Net goed want ter plaatse hebben we toch nog tickets kunnen kopen aan de juiste prijs.

Doorgaans zijn de prijzen van TicketForSale veel duurder dan als je ze rechtstreeks bij de organisator zou kopen. Ik heb per ticket 185 euro betaald in plaats van de 80 euro vermeld op het ticket. En dat op het moment dat er nog tickets beschikbaar waren. Spijtig genoeg is dat bij de aankoop niet duidelijk.

Denk dus twee maal na voor je tickets koopt bij TicketForSale.
Laatst gewijzigd door Gedup. Ticketforsale op 07 apr 2010 22:07, 1 keer totaal gewijzigd.

VioletPrue
Berichten: 3574
Lid geworden op: 03 mar 2009 15:37

Re: Ticketforsale

Ongelezen bericht door VioletPrue »

Als er op de site staat dat ze het officiële verkooppunt zijn, zijn ze strafbaar.
Neem je het maar aan omdat het er goed uitziet, is dat je eigen schuld.
Je moet altijd eerst op de officiële site van de locatie van het concert kijken, daar staat namelijk 9 van de 10 keer óf een link óf de naam van het officiële verkooppunt met contact informatie.
Zolang mensen dat niet doen, werk je de illegale handel in de hand en is het echt je eigen schuld.
Heel zuur, maar wel waar.

Soitrinn
Berichten: 1
Lid geworden op: 08 apr 2010 14:08

Re: Ticketforsale

Ongelezen bericht door Soitrinn »

Ik heb hetzelfde meegemaakt met concertkaartjes. Mijn vriendin dacht een leuk verjaardagscadeau te hebben voor me van mijn een artiest die ik geweldig vind. De verdubbeling van de prijs vond ik heel wat minder! Ik wilde de kaartjes terugsturen en ik heb de persoon die verantwoordelijk is voor Ticketforsale gewezen op de wet die toentertijd aanstaande was waarin wordt gesteld dat kaartjes niet mogen doorverkocht worden voor meer dan 110% van de originele verkoopprijs.
Hierop werd niet gereageerd, en ook niet op het verzoek. Enige wat herkenbaar is was de verwijzing naar de algemene voorwaarden. Deze oplichtingspraktijken moeten stoppen. Ik heb op internet de sites gezocht waarop kaarten van ticketforsale worden verkocht of er wordt verwezen naar de internetsite:

ticketforsale.nl
ticketforsale.be
ticketforsale.info
ticketforsale.eu
marktnet.nl
muziek-film.tweedehands.net
marktplaza.nl
kapaza.nl
marktplaats.nl
nationalemarkt.nl
gratis-zoekertjes.onlinertjes.be

Een aantal van bovenstaande sites heb ik toentertijd aangeschreven, maar hierop heb ik nooit reactie ontvangen. Of deze sites zijn van dezelfde persoon of deze pagina's delen hetzelfde doel (op marktplaats.nl na dan, waar overigens ook goed opgelet moet worden op oplichting).
Ik zelf altijd via de officiële paden mijn kaarten gekocht en blijf dat ook doen. Zeker na dit incident, wat klaarblijkelijk nog steeds niet opgelost is. Deze persoon moet gestopt worden in zijn oplichtingspraktijk. Hij zorgt alleen maar voor ellende bij gedupeerde mensen.

Gesloten