LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] toeslag vergeten vliegticket

Andere onderwerpen die met vakantie of vrije tijd te maken hebben.
r. michel
Berichten: 1
Lid geworden op: 08 jun 2009 12:03

toeslag vergeten vliegticket

Ongelezen bericht door r. michel »

Goedemorgen,

Ik ga samen met m'n vader in 2010 naar Florida.
Nu hebben we erg goedkope tickets kunnen krigen via Martinair.nl, alleen vertrouwde ik het niet helemaal en heb het nog eens nagekeken en het blijkt dat ze de brandstoftoeslag op dat moment er nog niet bij hadden berekend toen ik via de site gereserveerd had.
Maar in tot hoeverre kan Martinair moeilijk gaan doen als ze erachter komen dat de brandstoftoeslag niet berekend is? Er staat wel in de kleine lettertje dat, ook al zijn de tickets betaald en wel, de toeslagen alsnog betaald dienen te worden.
Maar het lijk me toch niet dat ze vlak voor de reis nog even hierop terug kunnen komen en verlangen dat we 200-300 euro aan toeslag moeten betalen?

Groeten Raymond

bodejosm43
Berichten: 3040
Lid geworden op: 03 dec 2003 23:26

Re: toeslag vergeten vliegticket

Ongelezen bericht door bodejosm43 »

Vooropgesteld: het heffen van brandstoftoeslag is niet verplicht. Het is een nare gewoonte die touroperators zich eigen hebben gemaakt. Bij een dalende brandstofprijs, zoals afgelopen seizoen was er immers ook geen sprake van brandstofKORTING. Nee, daar doen ze niet aan, wel meteen een euro extra vragen als de brandstof met een dubbeltje is gestegen.

Maar wat de tickets van jou betreft, kan ik het volgende zeggen: het is niet gebruikelijk, en voor zover ik weet ook niet toegestaan om na volledige betaling van je tickets daar nog een toeslag voor te vragen. ZIJ verkopen het produkt ''vliegticket'' voor een prijs waar jij mee akkoord bent gegaan, en als zij jouw betaling accepteren, hebben ze simpelweg geen toeslag meer op te leggen. Wel raad ik je aan om een eventuele restbetaling NU te doen, zodat ze in januari niet TOCH kunnen gaan zeuren.

Deze bepaling is anders dan bij pakketreizen. Daar behoudt de touroperator zich het recht voor om brandstoftoeslag op te kunnen leggen, zolang de volledige reissom nog niet is voldaan. Ik heb in februari een reis geboekt,, die inmiddels achter de rug is, en ik heb die in 1 keer helemaal betaald.

Wanneer de touroperator het in zijn hoofd had gehaald om alsnog een toeslag te heffen, had ik hen op de volledige betaling gewezen, en op de betreffende bepaling.

Er staat wel in de kleine lettertje dat, ook al zijn de tickets betaald en wel, de toeslagen alsnog betaald dienen te worden.
Dit kunnen ze in hun voorwaarden zetten, maar is niet rechtsgeldig.

Gesloten