LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Ervaringen met Yattaxi.com / Cheaptaxis.com

Andere onderwerpen die met vakantie of vrije tijd te maken hebben.
biggyman
Berichten: 11
Lid geworden op: 24 jan 2014 17:51

Ervaringen met Yattaxi.com / Cheaptaxis.com

Ongelezen bericht door biggyman »

Beste forumleden,

Binnen enkele maanden ga ik met een aantal vrienden voor een citytrip naar Madrid toe. Nu zijn we bij het boeken een Nederlands bedrijf tegengekomen dat wereldwijd taxidiensten aanbiedt vanaf luchthavens (1206 vliegvelden), voor een alleszins redelijk tarief. Het bedrijf heet Yattaxi (your airport transfer) en het bedrijf is tevens actief onder de naam Cheaptaxis. yattaxi.com/

Het concept is dat je de taxi ritten (enkel of retour) van te voren boekt. Het bedrijf regelt volgens hun website vervolgens dat er een taxi klaar staat op de luchthaven en eventueel kun je ook weer naar de luchthaven gebracht worden op de terugreis. Volgens de website staat er op de luchthaven iemand klaar met een naambordje. En het fijnste vind ik dat de prijs al van te voren vast ligt, en dat deze dan ook al voldaan is. Het klinkt allemaal erg mooi.

Maar toch wil ik graag nog even hier informeren of mensen positieve dan wel negatieve ervaringen hebben met deze service? Voordat we boeken nog even een kleine check of het wel vertrouwd is, en we straks niet tevergeefs op het vliegveld staan de wachten op een taxi die niet komt :)

Ik hoor het graag!
Laatst gewijzigd door Radar op 04 okt 2015 12:25, 3 keer totaal gewijzigd.
Reden: Commerciële link verwijderd

biggyman
Berichten: 11
Lid geworden op: 24 jan 2014 17:51

Re: Ervaringen met Yattaxi.com / Cheaptaxis.com

Ongelezen bericht door biggyman »

@MichielFRL: hartelijk bedankt voor uw reactie! De partners waar ze mee samenwerken geeft inderdaad een betrouwbaar beeld.

Ik ben alleen ook wel benieuwd of hier mensen zijn die verder nog praktijkervaring hebben met dit concept. Ik hoor het graag.

Neeltje1960
Berichten: 2
Lid geworden op: 04 mei 2015 16:40

Re: Ervaringen met Yattaxi.com / Cheaptaxis.com

Ongelezen bericht door Neeltje1960 »

Ik ben net terug uit Madrid en had via Yattaxi een retour luchthaven-hotel geboekt. Ik heb geen goede ervaring met Yattaxi.
Ons hotel was midden in het centrum en was voor onze chauffeur moeilijk te vinden, hij is verschillende keren verkeerd gereden en heeft het uiteindelijk na een paar keer vragen kunnen vinden ( na bijna 1 uur).
Aangekomen bij ons hotel kwam hij met een rekening van €30,00, ik probeerde hem uit te leggen dat wij al betaald hadden maar hij sprak alleen maar Spaans. Hij heeft tenslotte zijn bedrijf gebeld en daar kreeg ik een dame aan de lijn die wel Engels sprak. Zij kon ons niet vinden in het systeem, terwijl zij ons wel op de luchthaven op hebben gehaald ?!. Uiteindelijk, na weer 15 minuten verder bleek het te kloppen dat ik al betaald had. Ik vertelde haar dat ik een retour had, was eerst ook niet te vinden, maar na lang zoeken bevestigde zij dat wij zondagmorgen, 3 mei, om 08.15 uur weer opgehaald zouden worden. Ik dit nog een keer herhaald, geen probleem vlgns haar. Wij stonden zondagmorgen, 08.00 uur te wachten bij ons hotel, om half 9 nog geen taxi. Geprobeerd het nr. te bellen wat in de bevestigingsmail stond, geen bestaand nr.!!!!!!!, toen geprobeerd het nr. in Maastricht te bellen, werd niet opgenomen. Uiteindelijk een taxi aangehouden op straat om ons naar de luchthaven te brengen.
Ik heb direct bij thuiskomst direct een mail gestuurd, maar tot op heden geen reactie, ook telefonisch niet te bereiken.

Neeltje1960
Berichten: 2
Lid geworden op: 04 mei 2015 16:40

Re: Ervaringen met Yattaxi.com / Cheaptaxis.com

Ongelezen bericht door Neeltje1960 »

Ik ben inmiddels benaderd door Yattaxi en zij hebben verontschuldigingen aangeboden en toezegging gedaan dat de helft van het bedrag teruggestort zal worden op mijn rekening. Op deze manier toch netjes opgelost

Annemiek93
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 mei 2015 10:01

Re: Ervaringen met Yattaxi.com / Cheaptaxis.com

Ongelezen bericht door Annemiek93 »

Interessant, ik heb een soortgelijke ervaring met Yattaxi gehad voor een transfer van Londen Heathrow naar Londen City Airport op dinsdag 5 mei. Wij hadden expres (drie weken) van tevoren een taxi gereserveerd omdat we voor onze vlucht moesten overstappen van vliegveld. Om half 9 's ochtends was de taxi geboekt zodat we tussen half 10 en 10 uur op Londen City Airport zouden kunnen zijn waar onze vlucht om 11 uur vertrok.
Reserveringsvoucher, payment receipt en reserveringsnummer ontvangen via de mail maar de dag zelf verliep een stuk minder soepel. Ten eerste hadden we op onze reserveringsvoucher als meeting point terminal 1-3 staan. Wij dachten dat dit deze gezamenlijk in een hal zouden zijn gevoegd, maar dat bleek niet het geval waardoor we een keuze moesten maken om naar terminal 1, 2 of 3 te gaan. Aangekomen bij terminal 1 (10 over half 9), was deze zo goed als verlaten en kwam er gelijk een medewerker op ons af om te helpen. Hij heeft voor ons het nummer van de carrier gebeld, waar in eerste instantie werd gezegd dat ze er naar gingen kijken. Na een halfuur nagelbijten weer naar hetzelfde nummer gebeld, het reserveringsnummer nog eens luid en duidelijk herhaald en toen werd ons verteld dat het reserveringsnummer helemaal niet bij ze bekend was. Ik ben zelf ook helemaal niet gebeld terwijl ik wel mijn gegevens had doorgegeven.
Uiteindelijk een nieuwe taxi geboekt maar onvermijdbaar onze vlucht vanaf Londen City Airport gemist waar we dus ook nog een nieuw vliegticket moesten boeken.

Ik heb drie dagen later contact opgenomen met Yattaxi en nadat ze het hadden gecheckt heb ik de volledige kosten van de boeking terug gekregen met het bericht dat de carrier niet professioneel bleek te zijn en ze hem uit hun systeem hebben gehaald. Dus zeer netjes van hun kant.
Helaas was dit maar een klein aandeel in de uiteindelijke extra kosten.

heilbron01
Berichten: 1
Lid geworden op: 03 jul 2015 16:22

Re: Ervaringen met Yattaxi.com / Cheaptaxis.com

Ongelezen bericht door heilbron01 »

Wij hebben helaas een slechte ervaring met Cheaptaxis. Bij aankomst van onze vlucht in Porto bleek er geen door ons gereserveerde taxi klaar te staan. Telefinisch overleg met taxibedrijf aldaar was vrijwel onmogelijk omdat er alleen Portugees werd gesproken. Wij hebben hulp gekregen van een Portugese die Engels sprak. Wij zouden niet op de lijst staan. Uiteindelijk heeft men later wel een taxi gestuurd (ineens stonden wij blijkbaar wel op de lijst). Kantoor in Maastricht is alleen tijdens kantooruren geopend.
Als klap op de vuurpeil bleek de door ons betaalde prijs in Nederland fors hoger dan de taxi normaal volgens de meter gekost zou hebben (13,50 ipv 24,00).
Kortom een hoop frustratie en een hoop meer geld kwijt,

Advies: BOEK NOOIT EEN TAXI BIJ CHEAPTAXIS

STH1984
Berichten: 1
Lid geworden op: 28 jan 2013 13:36

Re: Ervaringen met Yattaxi.com / Cheaptaxis.com

Ongelezen bericht door STH1984 »

Ik probeer inmiddels al een halve dag telefonisch contact te krijgen met YATTAXI, geboekt via de partnersite van KLM/Flying Blue, maar krijg al meer dan een halve dag dus geen gehoor...

Had vanmorgen een taxi geboekt voor het ophalen van collegae, morgenochtend op Schiphol. Nog steeds geen voucher ontvangen en wil weten of dit wel goed gaat. Kan mijn collegae morgenochtend niet op Schiphol laten staan zonder taxi en wel betaald the hebben...

Ik probeer het nog even door, maar als mensen tips hebben hoe ik ze kan bereiken, dan hoor ik het graag!

Retera
Berichten: 1
Lid geworden op: 04 sep 2015 11:46

Re: Ervaringen met Yattaxi.com / Cheaptaxis.com

Ongelezen bericht door Retera »

Ik heb een hele slechte ervaring met Yattaxi, ook wel bekend als cheap taxi. Wij hadden een taxi besteld om ons van Londen Stansted Airport naar het centrum van Londen te brengen. Toen ik de taxi via de website had besteld en betaald, kreeg ik geen bevestiging. Ik heb daarom een email gestuurd en kreeg toen wel een bevestiging. Toen we aankwamen op het vliegveld stond er geen taxi klaar. Toen hebben we het nummer gebeld dat op de voucher stond. We kregen een man met een Engels/Indiaas accent aan de lijn. Hij zei nergens van te weten. Toen hebben we een medewerker van het vliegveld om hulp gevraagd. Zei belde nogmaals het nummer en kreeg ook te horen dat er niets bekend was. Zij kreeg wel een ander nummer dat we moesten bellen, daar kregen we echter een voicemail met de melding dat het kantoor gesloten was. Inmiddels waren we een uur verder en hebben we dus op het vliegveld een taxi besteld waarvoor we 146 pond moesten betalen, terwijl we aan Yattaxi ook al 144 Euro hadden betaald. Dat werd dus een hele dure taxirit. De volgende dag meteen naar Yattaxi gemaild. Ik kreeg een aardige excuus mail terug met de melding dat ze dit heel vervelend vonden en dat dit niemand mag overkomen en dat zij het betreffende taxibedrijf uit hun bestand hebben geschrapt en dat we ons geld zsm terug zouden krijgen. Na een week nog geen geld terug. Weer gemaild. Toen kreeg ik een mail van een manager, het zou even duren met dat geld want het moest via Ideal terug. Na weer een week heb ik die manager gebeld, ik koos voor de taaloptie voor Nederlands maar kreeg toch weer een man met een Engels/Indiaas accent aan de lijn. Ik moest even geduld hebben, het geld zou echt komen. Inmiddels Zijn we een maand verder maar nog steeds geen geld terug. We hebben nu onze rechtsbijstand ingeschakeld, zij gaan proberen ons geld terug te krijgen. Ga dus nooit in zee met dit bedrijf!

Ludov
Berichten: 1
Lid geworden op: 04 okt 2015 11:47

Re: Ervaringen met Yattaxi.com / Cheaptaxis.com

Ongelezen bericht door Ludov »

Ik gebruik CheapTaxis al 2 jaar en heb alleen maar goede ervaringen gehad. Een keer was de chauffeur te laat, maar dat lag niet aan CheapTaxis. Overigens wilde CheapTaxis wel mij hiervoor een waardebon geven. Heb ik niet aangenomen gezien de goede ervaringen en het feit zij er niets aan konden doen. Overigens moet ik zeggen dat hun website er nog gebruikersvriendelijker is dan voor de vakantie.

Dat mag ook wel eens gezegd worden, toch?

jihoekstra79
Berichten: 1
Lid geworden op: 06 okt 2015 11:21

Re: Ervaringen met Yattaxi.com / Cheaptaxis.com

Ongelezen bericht door jihoekstra79 »

ik ben dit weekend naar Lissabon geweest en had bij aankomst een taxi voor 4 personen geboekt
34 euro valt mee zou je zeggen

bij aankomst stond er niemand bij de uitgang met een bordje klaar
gebeld ze zouden er met een paar minuten zijn dat werd 3 kwartier later dan afgesproken
maar goed we werden netjes afgezet

naar een paar dagen moesten we weer naar huis en zijn we zelf in een taxi gestapt bij het hotel
van het zelfde bedrijf en bracht ons naar het vliegveld en toen waren we maar 12 euro kwijt
**************************************************************************************************************
Ik heb contact gehad met hun en ik moet zeggen: keurig opgelost!! Ze kwamen met een goede uitleg wat er bij ons helaas verkeerd is gegaan en hebben mijn klacht serieus genomen. Tevens kwamen ze met een goede oplossing! Ben nu wel een tevreden klant!
Laatst gewijzigd door jihoekstra79 op 07 okt 2015 19:58, 1 keer totaal gewijzigd.

CheapTaxis
verified
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 okt 2015 14:09

Re: Ervaringen met Yattaxi.com / Cheaptaxis.com

Ongelezen bericht door CheapTaxis »

@Ludov
Hartelijk dank voor de positieve reactie over ons bedrijf op dit forum! Veelal nemen mensen met goede ervaringen hier over het algemeen niet de moeite voor (helaas).

@retera
Helaas gebeurt het in uitzonderlijke gevallen dat de vervoerder met wie wij de afspraken hebben gemaakt zich niet aan de afspraak houdt en niet komt opdagen. Wij werken niet meer samen met de vervoerder die ons en u in de steek heeft gelaten. Heel vervelend dat het zo gelopen is en begrijpelijk dat u teleurgesteld bent. Zoals u weet hebben wij u (al lang geleden) het volledige bedrag teruggestort. Inmiddels hebben we de procedures zo aangepast dat in het geval van een restitutie het niet langer duurt dan 2 weken voordat terugbetaling plaatsvindt. Zoals u ziet nemen wij de ervaringen van onze klanten serieus en proberen we er alles aan te doen om onze dienstverlening te verbeteren. Wij bemiddelen dagelijks honderden ritten over de hele wereld die allemaal naar volle tevredenheid verlopen.

@jihoekstra
U had mogen verwachten dat de chauffeur u op stond te wachten in het vliegveld. Op dit punt heeft deze vervoerder uw en onze verwachtingen niet ingelost. Wij hebben de vervoerder hierop aangesproken en als dit nog eens voorkomt dan verbreken wij onze relatie met deze vervoerder. Uw opmerking betreffende de prijsstelling behoeft wel enige nuancering. Reizen vanaf het vliegveld is duurder dan de terugweg in verband met het feit dat de chauffeur een extra fee vraagt voor de meet and greet service (ophalen binnen in het vliegveld). U heeft deze service niet gehad en wij zullen u de extra kosten dan ook restitueren. Verder willen we niet suggereren dat vooraf boeken altijd goedkoper is dan zelf je taxi ter plaatse regelen. We willen wel duidelijk maken dat we goedkoper zijn dan andere websites waar je vooraf je taxi kunt boeken. Door vooraf uw taxi te boeken heeft u zekerheid over de prijs en beschikbaarheid van vervoer ter plaatse, en dat is de zekerheid die wij bieden.

kimsil
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 jul 2016 17:18

Re: Ervaringen met Yattaxi.com / Cheaptaxis.com

Ongelezen bericht door kimsil »

Voor 2 weken terug met cheap taxis na Mallorca geweest de heenreis waren ze al moeilijk te bereiken omdat het nr wat op de papieren stond niet klopte in Nederland.In Mallorca gaven ze ook geen gehoor ook niet als je het noodnr belde.Kpn wist uiteindelijk me het goede nr van hier in Nederland voor me te vinden zodat de reis van het vliegveld na het hotel toch nog goed is gekomen .De terugreis waren ze op Mallorca weer niet te bereiken en toen maar met cheaptaxis gemaild omdat ze weer een ander nr hadden vermeld .De dag erna ben ik toen gebeld en werd me beloofd dat de bus er echt zou staan bij het hotel om ons op te halen .We hebben een uur langer gewacht dan de afgesproken tijd maar geen bus wat ons na het vliegveld terug bracht gezien we hebben toen uit wanhoop maar zelf een taxibedrijf daar gebeld terwijl alles hiervoor al wel bij cheaptaxis betaald was .Thuis gekomen heb ik cheaptaxis weer een bericht gestuurd met de mededeling dat ik het terugreis bedrag die ik had gemaakt graag door hun vergoed zag worden ,maar heb tot op de dag van vandaag nog nooit bericht terug gehad voor mij dus nooit weer reizen net cheaptaxis.

Brahms
Berichten: 3158
Lid geworden op: 15 okt 2015 23:09

Re: Ervaringen met Yattaxi.com / Cheaptaxis.com

Ongelezen bericht door Brahms »

Retera schreef:......Inmiddels waren we een uur verder en hebben we dus op het vliegveld een taxi besteld waarvoor we 146 pond moesten betalen, aan Yattaxi ook al 144 Euro......
En dat terwijl er een prima en zeer frequentie en snelle treinverbindingen is naar hartje Londen, speciaal voor reizigers van dit vliegveld.....

lnsk
Berichten: 1
Lid geworden op: 22 aug 2016 14:08

Re: Ervaringen met Yattaxi.com / Cheaptaxis.com

Ongelezen bericht door lnsk »

Net Terug uit Italie, heenweg ging prima!! Stonden keurig klaar met naambordje en voorspoedige reis naar camping.
Terugweg: SLECHT !!! Er zou 6.30u een taxi klaarstaan om ons naar vliegveld te brengen, maar er kwam Niemand! Min.10x gebeld naar het nummer van taxichauffeur maar nam niet op!! Daar stond ik met man en 3 jonge kinderen. ... Via nederlandse centrale kreeg ik na 3x bellen te horen dat ze niet veel meer konden doen aangezien de chauffeur in Italië niet opnam. Geen mogelijkheid om andere chauffeur te bellen blijkbaar. Vanuit de camping kreeg ik te horen dat er in ochtenduren moeilijk een andere willekeurige taxi te regelen was.Gelukkig bij een 4e poging lukte het alsnog en zijn we op valreep om 8u weggebracht, en kwamen net op tijd voor onze vlucht. Aangezien ik wel €250 had betaald voor Transfer heen en terug (camping Cavallino 60 km vanaf vliegveld Treviso) moest ik nog eens €130,- betalen voor andere taxi terug als noodoplossing.
Met daarbij de onrust die het geeft als je niet kunt rekenen op de gemaakte afspraken.
U begrijpt...NOOIT MEER CHEAPTAXI !!!!!!
Ik vraag dan ook mijn geld terug ivm geen transfer voor terugreis + de gemaakte kosten voor een andere taxi.

Gesloten