Camptoo betaalt geen borg terug

Andere onderwerpen die met vakantie of vrije tijd te maken hebben.
JCR22
Berichten: 1
Lid geworden op: 14 okt 2022 15:39

Camptoo betaalt geen borg terug

Ongelezen bericht door JCR22 »

Omdat ik een vreemd antwoord ontving van Camptoo op mijn vraag waarom ik mijn borg nog niet terug had ontvangen maar eens gaan googlen en wat blijkt.. heel veel mensen wachten nog op hun borg. Camptoo is telefonisch niet meer bereikbaar en ik vrees, net zoals velen, een faillissement. Zijn er hier meer die deze ervaring hebben? Onderstaand de uitleg in de mail van camptoo

Eerder hebben we je een betaalbelofte gedaan, die we vandaag helaas niet waar kunnen maken. Zie hier waarom, en hoe we het weer gaan herstellen.

In de vorige update hebben we je aangegeven dat er een bug in de systematiek voor de betaalopdrachten is geslopen, waardoor een significant deel van de betalingsopdrachten tussen Camptoo en Adyen is vastgelopen.

Daarnaast is er kort geleden ook nog iets anders gebeurd: Camptoo is getarget door een frauduleuze partij en is gescamd. Hiermee zijn fondsen verduisterd. Naast het inschakelen van een gespecialiseerde partij om de gelden terug te halen, hebben we direct contact gezocht met een aantal investeerders. Met succes: we hebben een overeenkomst bereikt met een investeerder, om zo onze financiële situatie zo snel mogelijk te repareren en om verder te professionaliseren zodat dit niet meer kan gebeuren. Dit is allemaal ongelooflijk snel gegaan, maar maakt dat het langer heeft geduurd voordat je je gelden terugkrijgt. Extreme excuses voor het ongemak. Oprecht, mede namens het hele team, we vinden het ongelooflijk vervelend dat we jullie gelden nog niet hebben uitbetaald. We doen ons uiterste best met man en macht om dit zo snel mogelijk opgelost te hebben. We verwachten hier nog twee weken voor nodig te hebben om dit af te ronden, waarna je gelden worden uitbetaald. Je eventuele toekomstige boekingen komen niet in gevaar.

Ik hoop dat we de kans krijgen je vertrouwen terug te winnen, en vanzelfsprekend berichten we je zodra we kunnen over het tijdspad wanneer je gelden worden overgemaakt.

Ons team blijft bereikbaar via mail. We gaan onze telefoonlijnen tijdelijk uitzetten, het is efficiënter om via mail de vragen op te kunnen pakken. Ik hoop op je begrip hiervoor.
Kind regards,

(naam verwijderd door redactie)

BartJB
Berichten: 3
Lid geworden op: 17 okt 2022 08:49

Re: Camptoo betaalt geen borg terug

Ongelezen bericht door BartJB »

Wij hebben als verhuurder dezelfde ervaring (betalingen blijven sinds ruim een maand uit) en dezelfde berichten ontvangen.
Volgens meldingen op Trustpilot lijken er nu wat betalingen op gang te komen, maar dat is lastig te controleren. Zelf in ieder geval nog geen geld ontvangen (huur en schadeafhandeling), we wachten vanaf begin begin september. Mails worden overigens wél beantwoord, dat stelt me wel wat gerust. Het uitblijven van regelmatige updates over de problemen en de oplossing ervan vind ik wel ronduit slecht van Camptoo. Waarom niet iedere week een mail over de stand van zaken of een bericht op de website? Dat is regel één van crisiscommunicatie: vertel wat er aan de hand is!
Wij zijn dit jaar voor het eerste verhuurder via Camptoo. Ik lees dat mensen die al langer huren en/of verhuren altijd tevreden waren over de organisatie. Voorlopig gun ik ze nog even het voordeel van de twijfel. Camptoo is een start up en afhankelijk van hun financiers. Over het algemeen laten deze een verder succesvol bedrijf niet zomaar vallen. Daar hopen we dan maar op.

Jablan
Berichten: 6094
Lid geworden op: 24 jan 2005 20:49
Contacteer:

Re: Camptoo betaalt geen borg terug

Ongelezen bericht door Jablan »

Het gaat om een verhuurder van kampeerwagens etc. Camptoo NL en Camptoo Internationaal.

Seinhuis
Berichten: 2355
Lid geworden op: 20 dec 2020 17:18

Re: Camptoo betaalt geen borg terug

Ongelezen bericht door Seinhuis »

Indien u betaalt heeft met uw creditcard neem dan contact op met uw creditcard maatschappij.

Neem anders contact op met uw rechtsbijstandverzekering of met www.juridischloket.nl. Misschien kan een deurwaarder iets voor u doen.

Nadat de faillissementen is uitgesproken dan kunt u bij de curator melden. De kans dat u uw geld in dat geval terug krijgt is heel klein.

Lotje65
Berichten: 1
Lid geworden op: 24 okt 2022 15:53

Re: Camptoo betaalt geen borg terug

Ongelezen bericht door Lotje65 »

Ook wij voelen ons gedupeerd door Camptoo.
We wachten nu ruim een maand op teruggave van de borg €1000,-
Bij navraag Camptoo volgen er telkens lange mails( inhoud zelfde als in andere berichten hierover).
Een update volgt alleen als je erom vraagt. De laatse mail beloofde binnen 14 dgn terugbetaling, echter de tijd is verstreken en nog geen borg terug.

Datex
Berichten: 1
Lid geworden op: 24 okt 2022 21:58

Re: Camptoo betaalt geen borg terug

Ongelezen bericht door Datex »

Ik heb hetzelfde probleem met Camptoo, wacht al meer dan 6 weken op terugbetaling borg.
Eerst zou het binnen enkele dagen worden opgelost, toen werd het binnen twee weken overgemaakt en inmiddels krijg ik helemaal geen reactie meer van deze organisatie.
De borg zou op een derde geld rekening moeten staan en dus bij een eventueel faillissement door de curator alsnog moeten worden uitbetaald, alleen kan dat heel lang gaan duren.

BartJB
Berichten: 3
Lid geworden op: 17 okt 2022 08:49

Re: Camptoo betaalt geen borg terug

Ongelezen bericht door BartJB »

Vandaag, 25 oktober 2022, is bekend geworden dat Camptoo surseance van betaling heeft aangevraagd. Zie https://www.faillissementen.com/faillie ... ptoo-nl-bv Toch is de website van Camptoo nog steeds in de lucht, zonder dat daarvan melding wordt gemaakt! Dat lijkt me op z'n minst misleiding en misschien wel oplichting!

16again
Berichten: 15966
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: Camptoo betaalt geen borg terug

Ongelezen bericht door 16again »

BartJB schreef:
25 okt 2022 22:18
Vandaag, 25 oktober 2022, is bekend geworden dat Camptoo surseance van betaling heeft aangevraagd. Zie https://www.faillissementen.com/faillie ... ptoo-nl-bv Toch is de website van Camptoo nog steeds in de lucht, zonder dat daarvan melding wordt gemaakt! Dat lijkt me op z'n minst misleiding en misschien wel oplichting!
of systeembeheerder doet gewoon niets, omdat zijn rekeningen ook nog open staan....

juliomariner
Berichten: 4708
Lid geworden op: 27 apr 2007 16:55

Re: Camptoo betaalt geen borg terug

Ongelezen bericht door juliomariner »

Surseance is (nog) geen faillisement.
Er wordt een bwindvoerder aangesteld die gaat onderzoeken hoe de openstaande vorderingen eventueel betaald gaan worden.
De onderneming loopt dus in principe nog door.
Meestal volgt er wel een faillisement maar dat hoeft niet perse.

Meer info over surseance van betaling: https://www.advocaatzoeken.nl/faillisse ... n-betaling

en: https://www.rechtspraak.nl/Onderwerpen/ ... n-betaling

rkarremans
Berichten: 3
Lid geworden op: 26 okt 2022 08:45

Re: Camptoo betaalt geen borg terug

Ongelezen bericht door rkarremans »

Het bijgaande bericht ontvingen wij van Camptoo per mail op 24 oktober 2022 16.48 uur. Dit terwijl op 21 oktober 2022 surseance van betaling is aangevraagd. Op mijn vragen per mail wordt niet geantwoord. Telefonisch is Camptoo niet bereikbaar. Na een korte belronde van aanbieders blijkt dat er heel veel mensen een vordering hebben op Camptoo. Ook wij hebben een vordering doordat wij een aanbetaling hebben gedaan voor een camper. Hoe kan het dat de website nog steeds de indruk wekt dat er niets aan de hand is en wij gevraagd worden om binnen 5 dagen een andere boeking te doen en anderen hiermee duperen. De gedupeerden kunnen contact opnemen met Advocaat de Wit van GMW.NL volgens een telefoonbandje bij Camptoo.


Bericht dat wij dus op 24-10-2022 ontvingen:
Hallo -------,

Helaas geen fijn bericht vanuit Camptoo deze keer. De camper van Joke die je hebt gehuurd van 06-05-2023 tot en met 24-06-2023 is helaas niet meer beschikbaar in die periode.

Wij hebben geconstateerd dat de aangegeven reden hiervoor een reden buiten controle van de verhuurder was, bijvoorbeeld een ongeval bij de voorgaande huurperiode. De precieze reden hiervoor kun je het beste met de verhuurder bespreken. ( note: hoe weten we niet want alle contact liep via Camptoo en emails naar verhuurder worden geblocked.) Omdat er sprake is van overmacht is de verhuurder niks te verwijten en kan deze kosteloos annuleren, waardoor jouw huurtegoed inclusief Camptoo fee en boekingskosten weer vrij valt om een nieuwe boeking te doen.

Omboeken naar een andere camper
Vanuit Camptoo willen we je graag helpen om een andere camper via onze website te zoeken om mee op vakantie te gaan. Je huursom is automatisch omgezet naar huurtegoed in je account, hiermee kan je een nieuwe boeking maken binnen 5 dagen.

Je kunt een nieuwe reserveringsaanvraag doen bij één van de advertenties via de onderstaande link. Wanneer de nieuwe verhuurder de aanvraag accepteert zetten wij het huurtegoed over naar de nieuwe reservering. Blijft er huurtegoed over, dan wordt dit huurtegoed automatisch terugbetaald.

In de volgende link kan je alle campers vinden welke in jouw huurperiode beschikbaar zijn op onze website.

Bekijk alternatieven
Tip: Zijn de resultaten niet helemaal wat je zoekt? Pas dan de filters aan om de juiste camper te vinden.

Hoe zet ik mijn tegoed in voor een nieuwe boeking? Dit kies je bij het maken van je nieuwe boeking, je kunt dan gelijk (aan) betalen met je huurtegoed. Als het niet genoeg is, kun je via de website bijbetalen. Hou je tegoed over omdat je een goedkopere optie boekt, of kun je onverhoopt geen goed alternatief vinden en wil je dit teruggestort krijgen? Contacteer dan ons Customer Happiness team via deze pagina

Mocht je naar aanleiding van dit bericht nog vragen hebben, stel ze gerust via ons helpcentrum. (note: al dagen niet bereikbaar)

Met vriendelijke groet,
Het Camptoo team

juliomariner
Berichten: 4708
Lid geworden op: 27 apr 2007 16:55

Re: Camptoo betaalt geen borg terug

Ongelezen bericht door juliomariner »

Zelfs als u al een camper kunt boeken denk ik niet dat die vakantie doorgaat. Ik neem aan dat de verhuurder ook weet of er nog wel achter komt dat dit bedrijf in surseance zit en de boeking dus zal annuleren.
U bent dus even blij gemaakt met een dode mus.

sylvesterb
Berichten: 5047
Lid geworden op: 26 apr 2015 10:52

Re: Camptoo betaalt geen borg terug

Ongelezen bericht door sylvesterb »

BartJB schreef:
25 okt 2022 22:18
Vandaag, 25 oktober 2022, is bekend geworden dat Camptoo surseance van betaling heeft aangevraagd. Zie https://www.faillissementen.com/faillie ... ptoo-nl-bv Toch is de website van Camptoo nog steeds in de lucht, zonder dat daarvan melding wordt gemaakt! Dat lijkt me op z'n minst misleiding en misschien wel oplichting!
Dat is het niet, zoals je meldt is er surseance van betaling aangevraagd het bedrijf bestaat dus nog steeds maar vanaf 25 oktober is de curator verantwoordelijk, hij mag geen nieuwe schulden maken maar wel de onderneming voorzetten. Het is dus in het belang van alle schuldeisers als er nog gewoon verhuren plaatsvinden.

BartJB
Berichten: 3
Lid geworden op: 17 okt 2022 08:49

Re: Camptoo betaalt geen borg terug

Ongelezen bericht door BartJB »

De surseance van 25 oktober 2022 was in dit geval een razendsnelle opmaat tot een faillissement van Camptoo per vandaag 26 oktober 2022. Inmiddels staat daarvan nu ook een melding op de website.

rkarremans
Berichten: 3
Lid geworden op: 26 okt 2022 08:45

Re: Camptoo betaalt geen borg terug

Ongelezen bericht door rkarremans »

Let op #camper geïnteresseerden alles lijkt normaal (zie foto’s op twitter #Camptoo) bij #camptoo maar dat is het niet! Vele honderden gedupeerden die kunnen fluiten naar hun #geld! En waar blijven onze gegevens #AVG Camptoo is niet bereikbaar!
@toezicht_AP
@GMWadvocaten
#Radar #consumentenbond

juliomariner
Berichten: 4708
Lid geworden op: 27 apr 2007 16:55

Re: Camptoo betaalt geen borg terug

Ongelezen bericht door juliomariner »

Logisch dat ze niet bereikbaar zijn, ze zijn failliet.
Vordering bij de curator indienen en dan maar hopen dat er nog iets te verdelen valt.

Plaats reactie