LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Pakket op 'mysterieuze wijze' verdwenen.

Verzending en bezorging van brieven en pakketten.
Gesloten
ChVa
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 apr 2013 17:02

Pakket op 'mysterieuze wijze' verdwenen.

Ongelezen bericht door ChVa »

Ergens in maart heb ik een bestelling geplaatst bij een kleding webshop. Aangezien de producten nog geproduceerd moesten worden kon ik mijn bestelling pas in april verwachten.
Op 9 april krijg ik van het bedrijf een mailtje dat mijn pakket door hen is verzonden en kreeg ik een trackingnummer. Na ongeveer drie dagen zou ik het pakketje in huis moeten hebben. Ik was de bestelling vergeten en ging pas een week later kijken naar de status van mijn bestelling. Tot mijn grote verbazing stond er dat het pakket al was ontvangen op 12 april en dat ervoor was getekend.

Via de chat van FedEx heb ik met een medewerker gesproken en vertelt dat er op dat moment niemand thuis was en dat het al helemaal raar was dat er iemand heeft getekend. Daarop kreeg ik een document opgestuurd van het getekende ontvangstbewijs. De handtekening was niet van mij en ik heb dit ook aangegeven aan de medewerker. Hierop werd dit naar een andere afdeling gestuurd die mij heeft gebeld om te vragen wat er aan de hand was en of het niet mogelijk was dat er op dat moment iemand thuis was. Ik heb duidelijk gemaakt dat dat niet zo was en ging er vanuit dat misschien iemand anders mijn pakket had aangenomen en getekend en of de koerier anders langs kon komen om eventueel aan te wijzen aan wie of waar hij het pakket had achtergelaten. Ik stelde voor dat ik bij mijn buren navraag zou doen, misschien dat ze iemand hadden gezien of het hadden aangenomen. De desbetreffende koerier was er niet dus ik moest tot maandag wachten en de buren wisten ook van niks.

Op maandag werd ik gebeld en zou er een afspraak gemaakt worden om de koerier langs te laten komen. Op woensdag heb ik weer met de klantenservice gebeld en werd mij verteld dat het pakket in mijn brievenbus gestopt zou zijn. Op donderdag is de koerier langsgekomen en die vertelde zeker te weten dat hij het pakketje in mijn brievenbus heeft gestopt. Nou dan spookt het bij mijn brievenbus want het pakketje zat niet tussen mijn post. Ik was behoorlijk kwaad en vooral over het feit dat er dus voor mij is getekend en dat betekend dat ik het pakket heb ontvangen. De koerier verklaarde dat hij dit wel vaker bij particulieren deed want dan hoefde er geen andere afspraak gemaakt te worden voor bezorging of ophalen. Ik vind dit heel brutaal want ik maak zelf wel uit wat ik wel en niet doe met mijn bestelling. Hij bleef volhouden dat hij het in mijn brievenbus had gedaan en ik kreeg zelfs een heuse demonstratie hoe dat dan gedaan zou zijn. Hij heeft zijn excuses aangeboden maar daar krijg ik mijn pakket niet mee terug. De waarde van de bestelling was ook niet veel maar er is fout gehandeld door de koerier waardoor mijn pakket nu foetsie is. Alhoewel ik compensatie heb gekregen vind ik dit niet door de beugel kunnen en moest ik mijn verhaal doen.

ruud_a
Berichten: 3187
Lid geworden op: 16 nov 2007 10:00

Re: Pakket op 'mysterieuze wijze' verdwenen.

Ongelezen bericht door ruud_a »

als de koerier heeft getekend heeft hij valsheid in geschrifte gepleegd
daarvan kunt u aangifte doen
misschien dit eerst aangeven bij fedex
misschien dat ze wat toeschietelijker worden

Wubo
Berichten: 676
Lid geworden op: 13 mei 2006 23:28

Re: Pakket op 'mysterieuze wijze' verdwenen.

Ongelezen bericht door Wubo »

Aangifte doen, hier is er al eens een op straat komen te staan door zo'n actie.
Had ook voor mijn pakket getekend terwijl ik van niets wist.

Ik had pakket nooit gezien en toch was ervoor getekend.
heb mijn poot stijf gehouden waardoor deze jongeman zijn ontslag kreeg.

Heb er niets mee te maken, moet hij zijn werk maar goed doen.

koektrommel
Berichten: 34
Lid geworden op: 14 dec 2008 17:06

Re: Pakket op 'mysterieuze wijze' verdwenen.

Ongelezen bericht door koektrommel »

Yep, als er voor getekend moet worden, mag ie niet in de brievenbus gegooid worden. Hij zal persoonlijk overhandigd moeten worden.

Dit is overigens een probleem van de winkelier, die is de verzender.

olaf79
Berichten: 8271
Lid geworden op: 17 okt 2011 23:53

Re: Pakket op 'mysterieuze wijze' verdwenen.

Ongelezen bericht door olaf79 »

koektrommel schreef:Yep, als er voor getekend moet worden, mag ie niet in de brievenbus gegooid worden. Hij zal persoonlijk overhandigd moeten worden.

Dit is overigens een probleem van de winkelier, die is de verzender.
Ja. Maar die zegt, pakketje is afgeleverd en er is getekend voor aflevering.
De koerier is heel fout in deze. Dit is fraude, valsheid in geschrifte en mogelijk diefstal. Wat mij betreft is ontslag op staande voet gerechtvaardigd.

Gesloten